Szalona impreza w B90 z gwiazdą Eurowizji
Nie wygrał Eurowizji, ale wygrał serca widzów - tak najczęściej opisywano Kääriję, gdy zasłynął na...
Znaleziono 36 artykułów
Nie wygrał Eurowizji, ale wygrał serca widzów - tak najczęściej opisywano Kääriję, gdy zasłynął na...
81 lat temu w Popowie koło Lipna urodził się Lech Wałęsa: pracownik Stoczni Gdańskiej, przywódca NSZZ...
Najstarsze przedmioty ceramiczne pochodzą nawet sprzed 26 tys. lat. Zdobienie naczyń to jedno z...
Wśród wielu gadżetów i pamiątek, które można kupić w Gdańsku, naszą uwagę ostatnio zwróciła maskotka z...
Aleks Stawicki, który w pierwszym "Fuksie" pogardził zdobyczną fortuną ojca, zarabia teraz na życie,...
- Kiedy maszerowałem przez życie, poprawiałem wszystko, co mi się nie podobało. Na tym polegała moja praca,...
- Mam dopiero 42 lata i na podsumowania przyjdzie czas. To czego doświadczyłem przez te 12 lat w Ogniwie,...
- Przypominam sobie czasy awansu z Koroną Kielce, zresztą z Hermesem na czele na boisku, kiedy ten zespół...
Do końca lat 40. XX wieku na północnym cyplu Wyspy Spichrzów stała siedziba Miejskiej Kasy...
Białe Lwy Gdańsk prowadzą nabory do drużyny futbolu amerykańskiego, która na co dzień występuje na drugim...
Zapalony znicz to symbol pamięci o zmarłym, ale również wiary w życie wieczne. Światło z palącego się...
Jeszcze kilkadziesiąt lat temu po ruinach kościoła św. Jana biegały dzieci, bawiąc się tam w wojnę, a...
Przy Targu Węglowym w Gdańsku, nieopodal budynku LOT-u, są prowadzone wykopaliska archeologiczne. Zerkając...
Widzom z Trójmiasta znany jest przede wszystkim z występów na deskach Teatru Wybrzeże. Publiczności w całej...
Według raportu PwC w 2050 r. osoby powyżej 55. roku życia będą stanowiły połowę populacji. Jak to wpłynie...
Coraz rzadziej sięgamy po papierosa czy po prostu nie mamy okazji do spotkania z palaczami? Palenie w...
Ostatni pomysł PKP na budynek nowego dworca kolejowego we Wrzeszczu wzbudził kontrowersje. Według niego...
"Narodziny gwiazdy" jest jak bezbłędnie nagłośniony koncert pary porywających tłumy artystów, którym...
Wszystkie zostały uszkodzone podczas II wojny światowej, a ich ruiny wyburzono wkrótce po jej zakończeniu....
Michał Pawlik, wypalony pracą w korporacji trzydziestoparolatek, rzucił swoje dotychczasowe życie i...