Taryfikator mandatów 2024. Jaki mandat zapłacisz za...
Taryfikator mandatów na 2024 rok jest według wielu dość restrykcyjny, ale po ostatnich tragicznych...
Znaleziono 23 artykuły
Taryfikator mandatów na 2024 rok jest według wielu dość restrykcyjny, ale po ostatnich tragicznych...
Rewolucyjny przepis mówiący o obowiązku zatrzymywania się kierowców przed przejściami dla pieszych w celu...
Często otrzymujemy od naszych czytelników listy dotyczące tematów motoryzacyjnych. Tym razem napisał do nas...
Czy polscy kierowcy dobrze znają przepisy ruchu drogowego? Z tym bywa niestety różnie, a dobrym tego...
Zakończył się kolejny etap rewitalizacji Oksywia. Tym razem głównym elementem inwestycji była przebudowa...
Jechała za szybko, korzystała z telefonu i wyprzedzała przed przejściem dla pieszych. Taka jazda samochodem...
Wyprzedzanie bezpośrednio przed przejściem dla pieszych albo nieustąpienie pierwszeństwa pieszemu...
Po 17 września 2022 r. stracić prawo jazdy można zdecydowanie szybciej niż przed wejściem w życie...
4 tys. zł kosztowała właściciela auta terenowego jazda na wprost przez rondo w Straszynie, o której...
Jeden z naszych czytelników poinformował nas o niebezpiecznym i agresywnym zachowaniu innego kierowcy,...
"Panie władzo, ja się po dziecko spieszę!", "No jechałem szybko, ale mam lekarza", "A, bo ten przede mną...
2,5 tys. zł za nadmierną prędkość, 1,5 tys. za nieustąpienie pieszemu, 1050 zł za kolizję, 800 zł za...
Nowy rok to często czas zmian. Dlatego warto upewnić się, czy i nas one dotyczą. Na szczęście (a może i...
Gdyńskie stowarzyszenie Miasto Wspólne wysłało urzędnikom propozycje zmian na 32 przejściach dla pieszych w...
Zwężenie jezdni do jednego pasa ruchu poprzez wymalowanie linii i postawienie dwóch donic z kwiatami przy...
Al. Grunwaldzka i Trakt św. Wojciecha w Gdańsku, ul. Chylońska i płk. Dąbka w Gdyni oraz ul. Malczewskiego...
Na niebezpiecznym przejściu dla pieszych na wysokości Ciapkowa na ul. Małokackiej w Gdyni pojawiły się...
25 lipca obchodzimy Dzień Bezpiecznego Kierowcy. Z tej okazji przedstawiamy wam zestawienie najczęściej...
Codziennie urządza sobie rajd w drodze do pracy, ryzykując życie swoje i innych. W końcu zdenerwowali się...
Lokalizacja przystanku trolejbusowego na pętli przy ul. Miętowej w Gdyni stwarza zagrożenie dla pieszych i...