Prawomocny wyrok ws. byłego wiceprezydenta Gdańska
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku zakończył się we wtorek, 21.01.2025 r., proces Piotra K., byłego...
Znaleziono 126 artykułów
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku zakończył się we wtorek, 21.01.2025 r., proces Piotra K., byłego...
- Dorastanie przy Arce było w pierwszym etapie mojego życia sposobem na życie. Zaimponowało mi to, że nie...
Sprawa Piotra K., byłego wiceprezydenta Gdańska skazanego w sprawie dotyczącej tzw. seksualnego...
Równo 10 lat temu, 29 września 2014 roku, zapadł wyrok w głównym procesie dotyczącym afery Stella Maris,...
Spalarnia odpadów niebezpiecznych Port Service zostaje w Gdańsku - zdecydowała wojewoda pomorska. Umowa na...
To była jedna z dziwniejszych spraw w historii trójmiejskiego, a być może i polskiego wymiaru...
Choć ostatecznej decyzji jeszcze nie ma, to trwają intensywne prace, żeby w najbliższym czasie ją podjąć....
W poniedziałek, 29.04.2024 r., sąd drugiej instancji wydał prawomocny wyrok w sprawie organizacji...
Piotr K., były wiceprezydent Gdańska, został skazany w sprawie dotyczącej tzw. seksualnego wykorzystania...
Trzy miesiące bezwzględnego więzienia i rok ograniczenia wolności w formie prac społecznych - na taki taki...
Wraca temat spalarni odpadów niebezpiecznych Port Service na Westerplatte. We wrześniu kończy się jej umowa...
"Zabiłbym każdego Polaka. Dla mnie to żaden problem". Sąd Apelacyjny w Gdańsku utrzymał właśnie w mocy...
8 lat i 5,5 roku więzienia dla dwóch byłych urzędniczek gdańskiego magistratu - w piątek Sąd Okręgowy w...
Rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na dwa lata - taki wyrok usłyszał mężczyzna, który w czerwcu...
15 tys. zł na rzecz hospicjum dziecięcego oraz przeprosiny w mediach wygrał w sądzie Mieczysław Struk,...
Zakończył się proces przeciwko siedmiu osobom odpowiedzialnym za organizację miejskiego finału WOŚP w...
Winnym wypadku podczas skoku na bungee, do którego doszło w lipcu 2019 r. w parku Europy w Gdyni, jest...
Energa ma pozostać na giełdzie. Sąd Okręgowy w Gdańsku IX Wydział Gospodarczy uchylił uchwałę...
24 listopada 1994 r., podczas koncertu zespołu Golden Life, wybuchł pożar w hali widowisko-sportowej przy...
Wypełniona benzyną cysterna uderzyła w stojący przy głównej ulicy Sopotu budynek dawnej karczmy w nocy 13...