Dwa oblicza piłkarzy Lechii Gdańsk - jesienne i wiosenne
Jakie są podobieństwa w dwóch ostatnich sezonach Lechii Gdańsk? Biało-zieloni dużo lepiej spisują się w...
Znaleziono 593 artykuły
Jakie są podobieństwa w dwóch ostatnich sezonach Lechii Gdańsk? Biało-zieloni dużo lepiej spisują się w...
Piotr Gotowała prowadzi sieć piekarni, w których sprzedaje pieczywo w siedmiu gdyńskich lokalizacjach....
Ustawa o ochronie zabytków ma ponad 20 lat. W oparciu o to prawo działają służby konserwatorskie, podczas...
Rozpoczęcie budowy drogi rowerowej na jednym z trzech pasów al. Armii Krajowej, przy jednoczesnym remoncie...
Nauczyciele otrzymają podwyżki wynagrodzeń w 2025 r. Ich wysokość zależy od stopnia awansu zawodowego....
Od początku lutego rodzice i opiekunowie mogą składać wnioski o 800 plus na nowy okres świadczeniowy....
Duńska firma RelyOn zbuduje w Gdańsku centrum szkoleniowe dla pracowników firm offshore'owych, głównie...
Czy w czasach, w których pracodawca stawia w głównej mierze na doświadczenie, a pracownik ma możliwość...
Przyszłość domu sąsiedzkiego i biblioteki społecznej przy ul. Wadowickiej 5 w Gdańsku stoi pod znakiem...
Rumia dołącza do grona samorządów, które podnoszą opłaty za odbiór odpadów. Nowa stawka, obowiązująca od 1...
Amerykański serwis SemiAccurate poinformował w specjalnym raporcie, że tajemnicza firma jest zainteresowana...
- Dorastanie przy Arce było w pierwszym etapie mojego życia sposobem na życie. Zaimponowało mi to, że nie...
Zakup domu z rynku wtórnego zwykle wiąże się z koniecznością jego remontu i dopasowania do potrzeb nowych...
Magiczny lek na otyłość czy dieta keto - rok 2024 zbliża się ku końcowi, a z nim cały kalejdoskop...
- Oczywiście w pełni rozumiem dyskusje na temat tego, co się wydarzyło, jeżeli chodzi o objęcie przeze mnie...
John Carev po blisko ośmioletnim rozbracie ze stanowiskiem pierwszego trenera oraz nieco ponad 20 lat od...
Już nie tylko miasta mające więcej niż 100 tys. mieszkańców będą mogły stworzyć śródmiejską strefę płatnego...
Czterdziestka, kiedyś moment przejściowy, początek "poważnego etapu życia" i wejścia do świata seniora,...
Wigilia będzie dniem wolnym od pracy, ale dopiero w przyszłym roku - zdecydowali posłowie. Stanie się tak,...
Rozwiązanie umowy zlecenie nie jest skomplikowane, ale wymaga znajomości podstawowych przepisów Kodeksu...