Aranżacja ogrodu

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Już wiosna ruszamy do ogrodów może widzieliście coś ciekawego, jakieś nowinki jakie mają dla nas producenci artykułów do ogrodu np. oświetlenie, dekoracje, krzewy to proszę o przykłady w tym wątku, to będzie mój pierwszy ogród. Przed zimą się wprowadziliśmy no i przyszedł czas na porządki na zewnątrz.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Aranżacja ogrodu

Podobno w tym roku modne są podświetlenia na niebiesko. W połączeniu z naturalną zielenią daje to zjawiskowy efekt. Ale niestety trochę kosztuje. U mnie za całe noc (a tylko kilka lamp) 120 zł miesięcznie. Można zainwestować w aparaturę wyłączającą, ale sterowniki też nie tanie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do oświetlenia ogrodu możemy zastosowac reflektorki, które najcześciej posiadają kliny do wbicia lub mocowania na śruby. Powinno posiadać odpowiednią klasę ochrony przed wilgocią i wodą o niskim napięciu ochronnym 12V. Ja proponuję oświetlenie ledowe energooszczędne, które może się świecić całą noc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale oświetlenie to jeszcze nie wszystko. My oświetliliśmy ledami i wyglądają super. Mąż zrobił altankę i kupiliśmy świetne leżaki. teraz możemy sobie spokojnie poleżeń w mniej upalne dni i sie poopalać, albo przenieść je do altanki i uciąć sobie popołudniową drzemkę w cieniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

jaki laptop kupic ? (18 odpowiedzi)

Jaki laptop kupic ? Czy z lombardu np. za 800 zl lenowo . Albo może nowy jakiś za 1300-1600 zl ?...

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...