Chopin, Chopin!

Temat dostępny też na forum: Chopin, Chopin!
Opinie do filmu: Chopin, Chopin!.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chopin chopin

Super film, Aktor Eryk Kulm najlepsz u aktor na świecie, uwielbiam tego wspaniałego aktora, młody piękny i bardzo zdolny taki mój Linda
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Solidne kino

Kompletnie nie rozumiem żalów krytyków, że to nie jest biografia. W dzisiejszych czasach wystarczy wikipedia, żeby się dowiedzieć coś o bohaterze. Po co o tym robić film, chyba, że dokumentalny. Czuć, że film jest dopracowany, budżet poszedł na scenografie, kostiumy i wszystkich fachowców, którzy wiedzą, jak robi się dobry film. Zaskoczeniem jest dodanie muzyki techno do kilku scen. Zresztą, film wprowadza nas w taki klimat, że tylko brakuje dodać bohaterom komórki, samochody i inne gadżety, żeby poczuć, że to byli tacy sami ludzie jak my. Właśnie to jest najmocniejszym punktem filmu, postacie są żywe a nie wyjęte z muzeum czy formaliny. Dobry film.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Paris

Będzie nagroda za główną rolę. Przejmujący obraz, idziemy śladami Chopina w jego ostatnich latach życia. Nie było momentu aby film się dłużył. Ambitny.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

znajomi przysypiali

ale dopóki nie pójdę obejrzeć to jeszcze nie przekreślam

Tak bez obejrzenia to mogę powiedzieć, że na Chopina to się chodzi do filharmonii a nie do kina
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

W recenzji Magdaleny Raczek

jest Eryk KLUM. Poprawcie nazwisko na KULM.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nuda

Dłużył mi się tył film bardzo . Choroba , samotność , brak poczucia przynależności i swojego miejsca . Postać Chopina nie wzbudza większych , głębszych emocji. Muzyki też nie ma w filmie zbyt wiele . Eryk Kulm świetny ( jak w każdym filmie ) ,scenariusz średni . Mocne 6/10
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A mi się ten film podobał, po prostu! Bez golizny, wulgaryzmów, depresji i nihilizmu . Fajny Eryk Kulm, pozostali aktorzy też świetni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chopin chopin

Uważam , że to bardzo ciekawy film, nie laurka dla Chopina, ale ciekawie przedstawione życie muzyka na tle ówczesnego Paryża.Natomiast Eryk Kulm gra świetnie, powinien dostać nagrodę na festiwalu w Gdyni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film głównie o chorobie

Niestety film strasznie mi się dłużył (pomimo Eryka, którego uwielbiam). Przedstawia głównie wątek zmagania się z chorobą - na ekranie kaszel i plucie krwią przez połowę filmu. Spodziewałam się czegoś innego...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wysoki poziom

Film zrealizowany znakomicie. Scenografia, kostiumy, muzyka. Doskonały Kulm i główne role. Nastrój zależny od wahań zdrowia mistrza i świadomosci nieuchronnego finału. To nie rozrywka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Obecność 4: Ostatnie namaszczenie (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Obecność 4: Ostatnie namaszczenie . Przeczytaj o filmie.

Vinci 2 (15 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Vinci 2 . Przeczytaj o filmie.

Amadeusz (12 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Amadeusz . Przeczytaj o filmie.