Co byśmy bez Balewicza zrobili ?

Drodzy forumowicze, co byśmy zrobili bez Balewicza na tym forum ? Balewicz jest jak ten wzór z Sevres pod Paryżem, wprawdzie niezbyt pozytywny ale zawsze pomocny. Można nim nie tylko dzieci ale i forumowiczów postraszyć, mówiąc "Uważaj bo i ty zostaniesz Balewiczem". Trzeba na niego uważać i nie dać się zaskoczyć, tak jak mi się to przytrafiło wczoraj wieczorem.

Wszedłem wieczorem na forum i zgroza mnie ogarnęła - na pierwszym miejscu złowroga propaganda antyrządowa, mało nie zemdlałem z wrażenia - "Gdzie ma nas, obywateli, nasza władza", więc szukam autora a tam - zetjot. Zetjot ? Jaki zetjot? Ja ? Jakim cudem ? Nic takiego nie przypominam sobie. Władzo, to naprawdę chyba nie ja. No, chyba że po pijaku. Ale tym bardziej pamiętać nie mógłbym.

Patrzę dalej, a na drugim miejscu jeszcze gorzej, jakaś katastroficzna wizja, tak, ze zaczęły mi łydki i ręce dygotać - "Budujcie arkę przed potopem". Potop ? Szwedzki, ruski czy niemiecki ? Zgroza, normalna masakra. Szukam autora - znowu zetjot. Świnię mi ktoś podkłada ? Redaktor ?

Za chwilę się miało okazać, że świnię - tak, ale nie - że redaktor. Przemogłem bowiem strach, kliknąłem na pierwszy wątek, patrzę - Balewicz, wszędzie Balewicz. Klikam na drugi - tu też wszędzie Balewicz. No i teraz rozumiem, facet chciał mnie po prostu nerwowo wykończyć. Choć z drugiej strony może chciał jak najlepiej - chciał promować moje stare wpisy, ale wyszło tak jak wyszło a serce jeszcze mi nadal dygocze z nerwacji. Więc czuwaj, forumowiczu, by Cię też nie zaskoczył.

Żebyście drodzy Państwo nie byli skazani na monotematyczne monodramy Halewicza proponuję lekturę mistrza pióra, Roberta Mazurka:

http://www.rp.pl/artykul/939016.html
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Co byśmy bez Balewicza zrobili ?

Boisz się własnej twórczości? o_O
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Uwielbiam ten salon24:) Trochę reagujesz jak dziecko we mgle. Ale sam przyznaj, że jest przynajmniej wesoło ^_^
Twoje wątki mało kto komentuje, a tu BAM!! i od razu dyskusja nabrała kolorów ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciekawa ta sonda o braku meczu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hal jest w porzo;) Ciebie Zeti tez lubię, masz chłopie upór tura ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Faktem jest, że dużo łatwiej polubić zetjota - niz Go czytać :)
Ale sądzę, zę z czasem. zetjot zacznie generować z siebie tekstu dużo bardziej "strawliwe"
Kilka już wygenerował.

@ sadyl

No, mam wątpliwości czy warto pisać teksty bardziej strawne. Tekst nie dotyczy pojedyńczych zjawisk bo zjawisk nie wolno wyrywać z kontekstu, tak jak nie odcina się czlowiekowi nogę by ją leczyć osobno. Zjawiska są połączone a tekst musi te połączenia uwzględniać i rozszyfrować sposób w jaki w realu są połączone. Upraszczanie do granic absurdu mija się z celem, bo powoduje jedynie chaos. Rzeczywistość jest złożona i taki musi być tekst ją opisujący.

Im większa paranoja, tym większy chaos terminologiczny w tekstach zetjota. Ostatnio mu się pogorszyło, bo wzywa do rozruchów^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Jak uczucia po wynikach wyborów? (10 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...

Czy Donald Tusk to faszysta? (71 odpowiedzi)

Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się...