Dom w Baninie...praca w Gdyni?

Witam

Czy ktoś w Was przerabia codziennie temat dojazdów do Gdyni?
Jakoś ładnie to sobie zorganizowaliście, czy też totalna porażka....?
Szynobus czy autko? Którą trasą...i ile czasu Wam to zajmuje?

Chcemy się przeprowadzić do Banina.

Miłego dnia :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dom w Baninie...praca w Gdyni?

Jeżdżę do Sopotu przez Karwiny - więc pewnie na jedno wychodzi.
Przez Barniewice i Osowę na obwodnicę, zjazd na Karwiny i już - rano jakieś 40 minut. . A jak znowu otworzą drogę przy lotnisku to będzie jeszcze łatwiej

to zależy o jaką część Gdyni Ci chodzi, jest dobra droga przez Miszewo i Chwaszczyno, rano bywa na niej korek przed rondem w Chwaszczynie, ale w porównaniu z dojazdami do obwodnicy to naprawdę drobiazg;)

Pracujemy (i póki co również nadal mieszkamy) w ścisłym centrum Gdyni.
Z tego co wstępnie sprawdzaliśmy najlepszy (dla nas) wychodzi wariant via Barniewice i Osowa - zjazd przy Selgrosie, potem obwodnia aż do Estakady i już - powinno wyjść krócej niż 40 min...mam nadzieję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sa dwa dojazdy
Barniewice
Lub Miszewo m Chwaszczyno
Ja tak jeżdzę do Sopotu od kilku lat.
Trochę taki dojazd kosztuje ale korki na Spacerowej do mistrzostwo swiata, trzeba wcześnie wyjeżdzać.
Pozdr

Dwa ale:)

1. Droga przez Barniewice zimą: powodzenia.
2. Z tym otwarciem na nowo drogi wzdłuż lotniska to taka legenda jak z Biedronką w Baninie i kanalizą na osiedlu za Algidą;-)

Re: Dwa ale:)

"ona" a dokładnie w jakiej dzielnicy Gdyni pracujesz? ja sie rozgladam poki co za działką w baninie i się zastanawiałam jak dojezdzac na Obłuże, najlepiej chyba szynobusem..

Pracujemy i mieszkamy w samym centrum w okolicy Sea Towers.
Też jak najbardziej bierzemy pod uwagę szynobus, to super rozwiązanie... ale są dwa "ale"...
Ale No 1 - brak szynobusa powrotnego w ok godz 16.30, trzeba sobie trochę poczekać
Ale No 2 - lokalizacja domu w Baninie...do przystanku możena mieć i 3 km, a autobusy też nie kursują tak jakbyśmy sobie tego życzyli, mam na myśli te jadące dalej niż do pętli

Zgadza się z powrotnym kursem szynobusu, który z Gdyni odjeżdża o 16.45, ale to jeszcze można przeżyć, a z rana to jak dla mnie idealne połączenie. Z kolei autobus Z nie bardzo mi pasuje. Natomiast tak sobie myślałam, że przecież czy to szynobusem czy Z-tką to zawsze można te 3 km samochodem podjechać i zostawić gdzieś na parkingu. Macie już działkę czy dopiero planujecie kupić?

Inne tematy z forum

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

budujecie/kupujecie na kredyt? (261 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Internet LTE (58 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś tutaj obecnych używa internetu LTE od Play albo Cyfrowego Polsatu i mógłby się...