KOCHAJĄCY MYŚLEĆ,CIEKAWI ŚWIATA, Ludzie o Filozoficznym Duchu - ODEZWIJCIE SIĘ

Tak, studiuję sobie w tym Gdańsku, miejscu o co nie miara bogatej historii, kulturze...i wiesz czego mi brak najbardziej....w tym zaludnionym grodzie brak mi jest - ludzi. Nie takich na imprezę, nie takich do pośmiania - choć Ich też potrzebuję. Głębia - tego pragnę. Dyskusja na poziomie, niebanalna, prawdy priorytet, logika, istoty rzeczy zgłębianie, myśl wolna, spolegliwość, otwarty umysł, zadziwienie światem, filozoficzna lub religijna refleksja. Ach....jak to patetycznie brzmi, a ja chcę po prostu ciekawie pogadać.
Jeśli myślisz że możemy sobie pomóc , Ty mnie lub ja Tobie, nie szczędz tych kilku kliknięć na klawiaturze. Daj znać na forum. Ufam że znajdzie się nas więcej.
A może wiadomo Ci o grupie ludzi spędzających czas w sposób jaki opisałem wyżej, nie wiem....klub, jakieś stowarzyszenie, koło dyskusyjne.
Może sam/a chcesz takich ludzi również poznać? Napisz i zostaw swój e-mail. Pozdrawiam gorąco.

Czekam na odzew
Free Mind
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: KOCHAJĄCY MYŚLEĆ,CIEKAWI ŚWIATA, Ludzie o Filozoficznym Duchu - ODEZWIJCIE SIĘ

czesc!

Moje poszukiwania w tej materii od kilku lat konczyly sie fiaskiem, wiec nie podejrzewam, zeby dzisiaj ktos z wlasnej woli zdobywal sie na refleksje chciazby nad zwykla proza zycia. Oczywiscie jak bieda zajrzy w okreznice, to wtedy homo zauwaza na chwile ze jest rowniez sapiens. Moim zdaniem czlowieczenstwo dzisiaj osiaga sie przez 3 warunki - zażreć, zachlać zabzykać. Wtedy czlowiek jest czlowiekiem, a to ze nie myslacym, to szczegol.
Szkoda ze ludzie nie chca z siebie wydobywac potencjalu, ktory gdzies drzemie (a scislej -zapadl w spiaczke)
Ilos odpowiedzi do Twojego posta sa chyba tego najlepszym dowodem

Pozdrawiam

sapienshomo@wp.pl

PS. ale gdyby znalazly sie osoby, ew. miejsca jw. poprosze o sygnal

Re: KOCHAJĄCY MYŚLEĆ,CIEKAWI ŚWIATA, Ludzie o Filozoficznym Duchu - ODEZWIJCIE SIĘ

Hej, Zużyty, na początek dzięki za odzew. Fakt, że nie wiele jest osób które podejmują głębszą refleksję nad tym padołem łez, to jednak ku mojej, myślę że i twojej, radości są. Odzew na mój post był tu rzeczywiście nijaki, ale na tym samym portalu w dziale forum towarzyskie odpowiedziało już wiele osób. Zapraszem tam, przeczytaj sobie ich wypowiedzi, są ciekawe. Może sam się dorzucisz. Liczę na to.
Pozdrawiam.......
Free Mind

tu jest 3miasto jakiego szukacie: http://yass.art.pl/przesuw

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Białe tango (263 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4