Koza grasuje na forum

Patrzę na niektore wątki na forum i niektore wpisy i coś mi to przypomina. Jak Państwo zapewne wiecie, na pochyłe drzewo każda koza wskoczy. Można to powiedzenie odnieść do polityki polskiej i to tej aktualnej. No i tu mam zagadkę, bo ten stosunek mozna zauważyć także na tym forum. Kto tu na forum gra rolę tej kozy, a właściwie Koziołka Matołka ? Koziołek ma ostatnio kłopoty bo las jakby zgęstniał i są problemy z podskakiwaniem.

Żeby tę zagadkę podbudować merytorycznie, to dodam, iż koza wykorzystuje warunki strukturalne stworzone zarówno w skali całego kraju jak i lokalnie i bazuje na nierównowadze politycznej wywodzącej swe korzenie z peerelu i znacznie wzmocnionej w ostatnich latach w postpeerelu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Koza grasuje na forum

image

@ sissel

Przyznam się,że jesem słaby w interpretowaniu pikasów.

Ot... chagallowska koza na forum. Pasuje tu idealnie :)

zetjoto, nie odróżniłbyś graffiti od Renoira - a co dopiero kozę od kozła^_^

zetjot

mozesz zejsc z poziomu metajęzyka na taki prosty tutejszy jezyk?

ja prosty człowiek jestem, prawie z kaszub, wiec mów do mnie w prostych słowach

@ ...

Metajęzyk ? Przedszkolaki posługują się metajęzykiem ? Hm.
No to spróbuję inaczej. Koza, ta od pochyłych drzew, zachowuje się trochę jak damski bokser, tyle,że nie ogranicza się do płci. Teraz jaśniej ? Zaznaczam,że to miała być zagadka.

Agent Tomek? ^^

Inne tematy z forum

Jak uczucia po wynikach wyborów? (11 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...

Karol Nawrocki pozwany za naruszenie dóbr osobistych wdowy po zamordowanym (3 odpowiedzi)

Nikosiu. Istotny wątek też w kontekście wyborów. Chodzi o głębszy kontekst tej sprawy. Karol...