Łazienka- potrzebna wena i pomysły

Witam,

Uprzejmie proszę o doradzenie w kwestii wykończenia łazienki. Kolory to jasny ciepły beż na ścianach i ciemny brąz na podłodze. Nie mogę się zdecydować ani wymyślić ciekawego dodatku. Może wstawienie na forum rysunków pomoże w zebraniu pomysłów :)

taka łazienka:

image

Uploaded with ImageShack.us

czy taka?

image

Uploaded with ImageShack.us

Ewentualnie w grę wchodzi jakiś pasek w poziomie na ciemnej/jasnej ścianie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Łazienka- potrzebna wena i pomysły

beż na scianach ok ale ciemny brąz na podłoge nie pasuje jakieś ciemne dodatki to tak na scianach podaj emeil to przesle zdjęcia z łazienki którą robiliśmy

meganto@gmail.com

Generalnie w kuchni, korytarzu i łazience będzie ta sama ciemna podłoga- ona w rzeczywistości jest jaśniejsza niż ta na projekcie.
Obecnie mam jasną podłogę i mam dość :) każdy włos i paproch widać.

W całym mieszkaniu mam ciemne podłogi i ten sam problem, co Ty. Widać każdy włos i pyłek. W dużym stopniu zależy to od oświetlenia. Jedynym rozwiązaniem jest uzbrojenie się w cierpliwość... i sprzątanie każdego dnia :)

Ciemne podłogi-już ustalone :) tylko kwestia ścian a najbardziej chodzi o ścianę przy wannie(na przeciwko wejścia jest).

Prosze poszukać kreatywnego wykonawcy remontu

Dziękuję, za wskazówkę.

Mój wykonawca remontu ma remontować, a nie wykazywać się kreatywnością :) Na kreatywność miał czas i od tego był nasz architekt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeszcze zastanawia mnie kwestia fug. Dziś kupujemy kafle i wszystko co do nich potrzebne. Ciemne kafle-ciemne fugi, a do jasnych? Myślałam, żeby ciemne dać, coby brudu nie było widać :)

brawo za konsekwencję! Od kreatywności był architekt a teraz burza mózgów na forum ustala jak będzie... Jak nie wierzycie 1 fachowcowi (architekt) to uwierzcie przynajmniej wykonawcy, na pewno wiedzą więcej na temat stosowanych materiałów. Proponuję wyłożyć wszystko płytkami w szarobure ciapki i fugę taką samą, "nie będzie wcale się brudziło" całymi latami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szukasz pomysłów - obejrzyj prace umieszczone na stronie - http://adamremontuje.blogspot.com/

Ciemna ściana przy wannie wygląda dużo lepiej. Nie obraż się, ale cała beżowa łazienka wygląda jak "flaki z olejem"
Pozdrawiam
Bartek
http://www.fresco.gda.pl
502 914 199

Dzięki serdecznie za opinie.

Ściany będą całe beżowe, tak mi się podoba :)

Wanna i podłoga będą ciemne.

Serio, bardzo chciałam dodać jakiś akcent na ścianach, niestety w salonach z płytkami nie było nic co wzbudziłoby moje zainteresowanie.

może dodaj po prostu akcenty kolorystyczne, niekoniecznie na ścianie nad wanną, do brązu i beżu dałabym mocny pomarańcz-ręczniki, dywanik, dozownik do mydła i będzie super :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki i zastosuję również w łazience :)

W beżach, brązach będę mieć kuchnie i dodatki pomarańczowe :) lampa, lacobel na całą ścianę, roleta :)

Ja też mam na beżowo,a dodatki w brązie.

Inne tematy z forum

wymiana kotła gazowego (3 odpowiedzi)

dzień dobry, czeka mnie wymiana dwufunkcyjnego kotła gazowego w mieszkaniu niespełna 80m, obecnie...

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju? (44 odpowiedzi)

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (42 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...