Małgorzata Kidawa-Błońska 5 x głosowała przeciwko pieniądzom na onkologię

"Panie prezydencie, skoro tak świetnie pan sobie radzi, niepotrzebna panu TVP za 2 miliardy. Seniorzy z Płocka apelują, żeby przekazać te pieniądze chorym na raka. Dołączam się" - napisała ostatnio w sieci Małgorzata Kidawa-Błońska. Później ponawiała ten apel i podkreślała, że PiS przeznacza zbyt małe kwoty na walkę z rakiem w Polsce.

Tymczasem tvp.info informuje, że tylko w latach 2012-2014 - gdy w Polsce rządziła Platforma Obywatelska - Małgorzata Kidawa-Błońska sprzeciwiała się przekazaniu na onkologię nawet znacznie mniejszych sum, niż omawiane obecnie 2 mld zł.

W 2012 roku Leszek Miller (SLD) zgłosił poprawkę zakładająca przeznaczenie 2 mln zł na szczepionki antyczerniakowe. "Za" głosowały PiS, SLD, Solidarna Polska czy Ruchu Palikota, a przeciwne były PO-PSL, w tym Małgorzata Kidawa Błońska. Z kolei Krzysztof Jurgiel (PiS) proponował przeznaczenie 7 mln zł na "rozbudowę i modernizację Centrum Onkologii w Białymstoku". Tym razem również zarówno rząd Donalda Tuska, jak i obecna kandydatka na prezydenta, byli na "nie".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Małgorzata Kidawa-Błońska 5 x głosowała przeciwko pieniądzom na onkologię

a mówili, że kaszanka rozjaśnia umysł
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Małgorzata Kidawa-Błońska 5 x głosowała przeciwko pieniądzom na onkologię

Do jego umysłu wiedzie pokrętna droga, przez kiszkę.

Przynajmniej go ma.

Smakosz podał informacje. Mogą być one prawdziwe lub fałszywe. Jeśli są fałszywe, rozsądnym komentarzem jest ich sprostowanie czy obalenie.
Atak ad personam, poza informacją o żenującym poziomie komentatora, świadczy o bezradności merytorycznej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Sadylu, załóżmy że masz rację. To co mamy zrobić wobec tego, z Twoimi komentarzami, merytorycznymi oczywiście, w których jest mowa o trzodzie i oficerach prowadzących ? Zatkało kakao ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro zostałem przywołany do tablicy w sprawie merytorycznego komentarza do wpisu "kaszanki", wyjaśniam : nie jestem w stanie polemizować ze źródłem informacji kaszanki, czyli TVPis z Goebelsowską szczujnią TVP info. Jednak nawet gdyby był choć cień prawdy i podobne dylematy na temat zasadności danych wydatków, to czy PIS ma powtarzać tą złą drogę ? Przecież oni słuchają głosu ludzi. Taki rodzaj tłumaczenia stosował Jasio w szkole podstawowej : " powiedziałem d...a, bo oni też pseklinali, prose Pani"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czego Ty się spodziewasz po starym chlorze z Dolnej Oruni i cieciu z domu starców?
Nie zapominaj, że on nie jest winien tego, że jest nikim. Winni jesteśmy my i reszta świata, że sie nie poznaliśmy na takim cudownym obywatelu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jako komentarz do powyższych wpisów kawa i P wystarczy przytoczyć słowa Sadyla
"Atak ad personam, poza informacją o żenującym poziomie komentatora, świadczy o bezradności merytorycznej."
Nic dodać, nic ująć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Miało być jaqa ale autokorekta zadziałała.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Powazny komentarz, powaznego trojmiejskiego biznesmena.
To ten sam biznesmen, ktory organizowal wiele razy ogniska zeby pozyskac kolegow i kolezanki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy któryś z Was zadał sobie trud i zweryfikował informacje podane przez pisowską szczujnię ? Jakie były okoliczności, powody i alternatywy dla takich wniosków i głosowania nad nimi ?
Teraz jest czysta opcja zero/jedynkowa. Albo pieniądze dla propagandowej szczujni ( kto z was wie na co konkretnie?) albo na kolosalne dofinansowanie drogich terapii i onkologii ? Szczujnia dostaje co rusz dofinansowanie i windykuje skutecznie pobór zaległych składek.abonamentowych. Dają sobie radę w szczuciu i kłamstwie. Wybór jest oczywisty. Nie wiem czy tak samo oczywisty był podczas tamtych. rzekomych głosowań. Jednego jestem pewny, nikt wówczas nie pokazał głosującym o pieniądze na ochronę zdrowia, tego co PIS pokazalo Polakom gestem ich posłanki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

wystarczy przeczytać, że coś tam napisał Gdynianin i wiadomo, że jak i w poprzednich swych wypowiedziach, będzie to kwintesencja przemądrych przemyśleń naszej gdyńskiej krynicy .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Czy któryś z Was zadał sobie trud i zweryfikował informacje podane przez pisowską szczujnię ?"

A czy ty sam zweryfikowałeś? A skąd! Ponieważ nie zgadzają się z lansowaną przez ciebie jedynie słuszną linią programową, jak rasowy troll przeszedłeś natychmiast do ataku ad personam. Tego co pisze twój ledwo potrafiący zliczyć do trzech przydu*as w ogóle nie warto komentować.

Panienka croska się zdenerwowała. Uważaj, bo ci żyłka pęknie dziewczynko.

Ja nie rozumiem po co w ogóle ta cała gadka? Po co ta pisanina?
Przecież z góry wiadomo, że frustraci i biedota zagłosują na komunistów a ci co żyją normalnie na nich nie zagłosują.
Biedota dalej będzie biedotą a innym nadal będzie się żyć dobrze.
Po jaką cholerę więc to wszystko?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przestań się pająku wciskać do dyskusji . Bredzisz w kółko to samo o atakach personalnych. Zamilcz. Nikt tu nikogo nie głaskał i nie głaszcze. Nie znam ani jednego twojego tematu, który wykraczał by poza ustawki na mordobicie czy ganienie uczestników dyskusji. Ty mi zarzucasz bo przyznaję się że podchodzę z dystansem do "faktów" podawanych przez PiS owską szczujnię TVP info ? Zapytałem dyżurnych miłośników PiS czy znają szczegóły informacji której bronią. Żaden z nich nie zna tematu, tylko ślepo go powielają . Nie mam zamiaru kogokolwiek z takich ciemniaków uświadamiać że bronią złej sprawy. Poprostu wskazuję ich kłamstwa, bezczelną propagandę i zwykle fake newsy.

Inne tematy z forum

Karol Nawrocki pozwany za naruszenie dóbr osobistych wdowy po zamordowanym (3 odpowiedzi)

Nikosiu. Istotny wątek też w kontekście wyborów. Chodzi o głębszy kontekst tej sprawy. Karol...

Czy Donald Tusk to faszysta? (71 odpowiedzi)

Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się...

Jak uczucia po wynikach wyborów? (10 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...