Meble do pesjonatu nad morzem

Prowadzę nieduży pensjonat nad morzem, który w tym roku chciałbym trochę odświeżyć. Zastanawiam się głównie nad wymianą mebli w pokojach zależy mi, żeby było estetycznie, ale też funkcjonalnie, bo wiadomo jak to bywa z gośćmi latem. Chciałbym uniknąć mebli, które szybko się zniszczą, ale też nie chcę przepłacać. Macie jakieś doświadczenia albo sprawdzone rozwiązania? Może ktoś robił coś podobnego i podzieli się przemyśleniami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W małym pensjonacie warto postawić na meble, które są nie tylko trwałe, ale też proste w formie łatwiej wtedy wszystko utrzymać w porządku i ewentualnie wymienić tylko pojedynczy element bez burzenia całego stylu. Przydatne są łóżka z wbudowanymi pojemnikami na pościel, szafki z trwałych materiałów, które nie puchną od wilgoci, no i wszystko, co ma zaokrąglone krawędzie mniej szkód przy codziennym użytkowaniu. Sam zwracałbym też uwagę na łatwość czyszczenia np. obicia, które można przetrzeć, a nie tylko prać w pralni chemicznej. Wpadł mi ostatnio w oczy ten tekst: https://tukutno.pl/pl/651_artykuly-sponsorowane/10629_jakie-cechy-powinny-miec-nowoczesne-meble-hotelowe.html daje fajne ogólne rozeznanie, co jest teraz sensowne pod względem trwałości i wyglądu. Możesz też pomyśleć o tym, żeby część rzeczy robić modułowo wtedy łatwiej dopasować coś do konkretnych pomieszczeń.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (26 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

Prezent dla kobiety (174 odpowiedzi)

Co można kupić kobiecie znając się od dwóch miesięcy. Zapraszam do dyskusji panie też mogą...

reklama świetlna (14 odpowiedzi)

hej. czy waszym zdaniem warto jest inwestować w reklamę świetlną? pozdrawiam