Prysznic - jakiś pomysł na ulepszenie..??

Zrobilam lazienke z prysznicem za zaslona i "wglebieniem" w podlodze z kratka odplywowa (bez brodzika) Ale chyba jest za plytko i woda po zaslonie wycieka "na zewnatrz" na podloge lazienki. Wymyslilam, ze trzeba by bylo jakies wyzsze obrzeze zrobic !! ale zupelnie nie mam pojecia z czego i jak to polaczyc z kafelkami na podlodze ;-/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Prysznic - jakiś pomysł na ulepszenie..??

Najlepiej wymurować murek z cegły i okleić go mozajką 2X2 cm.Idealnie dobierze się pożądaną wysokość i zawsze będą ładnie komponować się z płytkami już ułożonymi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Albo z pustaka ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziekuje serdecznie za podpowiedz ;-)) A czym ta cegle albo pustak "przykleic" do plytek na podlodze? Klej do kafelkow moze byc?

Najlepsza będzie pełna cegła gdyż łatwiej ją pociąć w odpowiednie kawałki.Następnie odrysować kształt planowanego brodzika i przykleić cegły na klej do glazury najlepiej elastyczny.Po związaniu zaprawy na drugi dzień nakleić kątowniki aluminiowe a jeżeli ma kształt łuku plastikowe a następnie całość otynkować.W ten sposób powstanie murek.Można pokusić się i przed położeniem płytek wysmarować murek folią w płynie.Następnie okleić go mozaiką wy fugować i wysilikonować narożniki.Jest tylko jeden mały problem musisz mieć miłego sympatycznego wyrozumiałego sąsiada który przez kilka dni pozwoli Ci korzystać ze swojej łazienki ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

~Jacek ;-)))
WoW !!! dzieki za podpowiedz. jutro meza gonie do roboty!
"za rogiem" mieszka corka to nie potrzebuje laski od nikogo. ;-)

Ta i schody do tego .
Lubię tu sobie poczytać , zawsze mi się humor poprawia po wypocinach pseudo fachowców , ludzi którym się wydaje że na wszystkim się znają .

~taki jeden
Ale ze co??? zly pomysl?? ;-/ Masz lepszy to dawaj ;-)))

Po co podawać pomysł , sam pomysł nie starczy musi być do tego odpowiedni wykonawca , tu wypowiadają się ludzie bez podstawowego pojęcia o tego typu pracach , zamiast poradzić i pomóc szkodzą podając wyimaginowane bajki .
Chcesz konkretnej pomocy , porady i wykonania ?
Mogę podać numer telefonu , ale usługa kosztuje .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może powinnaś przewiesić zasłonę bliżej prysznica?

~RecoArt
Dziekuje ;-)) Zaslona jest "wewnatrz" ! fakt ze ma tendencje do "wypadania na zewnatrz" . Dlatego wlasnie mysle ze trzeba murek "podwyzszyc"

We mnie dojrzewa myśl żeby prysznic zlikwidować, nie idzie go doczyścić.

~pol
prysznic jest OK tylko trzeba dbac o niego ;-)). Ja po KAZDEJ kapieli wietrze albo wyciag wlaczam, zamykam kabine zeby wyschla. A fugi co jakis czas "jade" szczotka do zebow z wybielaczem ;-)) podejrzewam ze "cilit" tez moze byc, i raz na 3-4 tyg myje kafelki i scianki kabiny.
I od 22 lat mam czysciutki POWODZENIA!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Farby do ścian i sufitów- proszę o poradę (128 odpowiedzi)

Witajcie Proszę o pomoc- muszę wymalować mieszkanie, swoje pierwsze, mam dość skromny budżet i...

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (45 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

wymiana kotła gazowego (3 odpowiedzi)

dzień dobry, czeka mnie wymiana dwufunkcyjnego kotła gazowego w mieszkaniu niespełna 80m, obecnie...