Pytanko

Ma ktos plyte lub piosenki w mp3 zespołu TOSTEER
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

At

Nie pisałam nic podobnego. ale myślę, że można stwierdzić co się chce o kim się chce, jeśli tylko najpierw wymyśli się odpowidnie reguły osądzania. tak zrobiłeś - zdefiniowałeś sobie blondynizm, a potem stwierdziłeś, że ja ci pasuję do tego wzorca. a niech ci HP lekkim będzie.

niestety, ciąg dalszy nastąpi

GDY DESZCZ JUŻ ZAPADŁ, A WIATRAKI DALEJ PRZELEWAŁY SIĘ MIĘDZY WZGÓRZAMI, MŁODY KOMBAJN OLŚNIEWAJĄCO NIEZBORNIE WYWINĄŁ DRUGIE ŚNIADANIA W POPRZEK BARU.
LATAJĄCY TEŚĆ UGRYZŁ ZAMGLONĄ TARCZĘ KWIATU PAJĄKA, KRZYCZĄC APETYCZNIE DO WIKLINOWEGO KOŁOWROTKA WZDŁÓŻ KAŁUŻY.
Z OTWORU WYWĄCHIWAŁ ARAKADOWY ANIOŁ O SREBRNEJ POŚWIACIE ŻÓŁCIENIA, Z TAK CHARAKTERYSTYCZNYM DLA SWEGO GATUNKU KOLOREM JAKOŚCI TKANINY MELODII.
PODMORSKIE JEŻE ZALEGAŁY ŚPIEWAJĄCO, A RADUJĄCY SIĘ WĘGIEL WCIELAŁ BRĄZOWĄ POŚWIATĘ W ASTETYCZNE FIGURY WONI BIELI.
FALUJĄCA NIESKOŃCZONOŚĆ DRGNĘŁA OSUNIĘTA CZTEROPŁAWEM NIKLOWO-FIOLETOWYM W ZABÓJCZYM ODMĘCIE LATARKOWEGO CYKANIA

No i przypomnial mi sie nagle

Gozdzik z Gratki....

Lenn i inni

Nie, At nie jest kobieta ale dawnym Alchemikiem. Naprawde nie szkoda Wam czasu na dyskusje z nim? To juz Kiwdul byl lepszy:)

szok

JEZU LUDZIE co wy tu wypisujecie za glupoty. jakby tak poczytac wszytkie notki to okazuje sie ze w tym kraju to mlodziez sie wyslowic nie potrafi. tu jakies kokosy, gdzies zalosna proza, tudziez zalosna poezja. patrze na to i z podziwu wyjsc nie moge co w tym kraju za ludziska mieszkaja. to chyba jesien nadchodzaca tak oddzialywuje. cale szczescie ze ja mam lato caly rok i nawet jak jestem nawalony jak dzwon to takich glupot bym nie napisal.
pozdrowienia z st.maarten (karaiby jakby ktos mial 1 z geografii, jezeli nadal tego przedmiotu jeszcze ucza :)

lato z radiem

proszę o skońcczenie załosnych imprez lata z radiem w gdynii jeżeli nie umii się przygotować odpowiednio imprezy i zatrudnia się dziecici do pilnowania którym przeszkadzają ludzie którzy skaczą w czasie koncertu wykręca im się ręce i wyprowadza z koncertu zastanawiam się nad założemiem sprawy ale chyba mie warto

Wszystko bylejakie

Nasze Wybrzeże jest zacofane po kazdym względem.
Sport, kultura, inwestycje-wszystko to poziom 3 ligi.
Rozgrywki polityczne, na poziomie krajowym-też niestety 3 liga.
Co mają robić młodzi?Wiać do krajów 3-ciego świata?
Ciemność widzę!

m

a teraz, żeby uczynić swoje słowa wiarygodnymi zrób tak, żeby dyskusja na HP stała się ideałem. A przynajmniej choć troszkę się do niego zbliżyła. Czekamy.

transport free

czy ktoś miałby jedno miejsce w swoim autku jadąc do Lęborka (z Gdyni lub z Gdańska) - być może były by to podróże kilka razy w miesiącu.

transport free 2

byłoby super gdyby było to w weekendy - godz obojętna oraz w dni powszednie po godz 11.00 (ach te wymagania ;)))))

Lenn

To Ty pierwsza napisałaś o textach blondyńskich . Ja tylko odpowiedziałem . ale piszesz nieźle i nawet nieco poważnie
(jak na kobietę)

obserwator

Jestem też wielbłądem

At

serio?wielbłądem?bo o tym, że jesteś Alchemikiem to chyba już wszyscy wiedzą i tylko Obserwator wykazał się spóźnionym refleksem.

Nazwa dla Gdańska

proponuję prezydentowi Gdańska by nazwać gród nad Motławą WALENSOGRÓD, Targ Drzewny zamienić na Plac Adamowicza i zdecydowanie usunąć pomnik Jana III którego nikt nie zna w całym świecie i postawić dwie włąściwe figóry .

Jako Wielbłąda

Martwi mnie jedno , napisano , że jestem "gorszy" ;
Ja JESTEM NAJGORSZY bo :/ nie lubię prymitywnej głupoty/ tępego snobizmu , / pozerstwa
3/ cielęcego zachwytu np. tanim zleżałym idolem, umiejącym poza
piciem piwa , jedynie napisać parę obelżywych textów .
4/ nie lubię dewiantów i dewiacji (wiem , że mnie za to zaatakują)
5/ cenię LUDZI , którzy coś zdobyli lub do czegoś dążą a nie
płaczków popisujących się spleśniałymi textami z dawno
minionej epoki lub zasłaniających swe nieudacznictwo kobietą ...
6/ nie cenię kobiet wartych mniej niż dolna część ich ciała .
7/ wreszcie , bełkotliwych nie zawierających nic oprócz liter
kilometrowych textów
-----------------------------------------------------------------
I/ Cenię ludzi błyskotliwych , potrafiących mysleć
i wprowadzać to w czyn .
II/ Takich na których można gdy trzeba się oprzeć
III/ żyjących mocno ale prawdziwie .
IV/ po prostu ludzi otwartych , współczesnych , nie z ciemnogrodu.
Niestety piszący tu "m" ma rację . HP miał być miejscem wymiany mysli a nie wspomnianych nic nie wnoszących liter . Jest mi obojętne czy po tym co napisałem obrzucicie mnie błotem czy nie . Czasy studencko - Sobieskie mam poza sobą. Nie należę już do tego kręgu.
No i oczywiście " nie nastawałem i nie nastaję na czyjąkolwiek cnotę" . :)

At

Nie histeryzuj. Nie wiem jak inni, ale ja nie zamierzam obrzucać Cię błotem ;)

At

czuję się, doprawdy, zaszczycona.

At

odpuść , nie ma czym się aż tak denerwować.Każdego z nas już gorzej nazywano...nie przejmuj się aż tak.

we like the moon...

wstrząsające...

Stworek

A co tam , walnij. Przynajmniej będę wiedział jak celną masz rękę.
P.S. może być borowinowe

Lenn

Nie boisz się mi odpisywać?. Jestem na tutejszym indexie.
A jak będziesz się musiała z tego wyspowiadać ?

Agentka

Sobie odpuszczam , innym nie ; wredne co. Pocieszające , że inni robią tak samo

At

...przestań użalać się nad sobą, jak stara primadonna. Czy naprawdę obchodzi cię co myśli o tobie jakiś obcy. Jesteś w swojej głowie, sam wiesz ile jesteś wart.To co powie ci ktoś inny niczego nie zmieni, chyba że na to pozwolisz...

At

Borowninowe?
Sprytne ;)

FATE

"CO PRAWDA TO PRAWDA ŻE NA POLAKA NIE MA c***A WE WSI..." :)
POZDROWIENIA.

Płk Kiszczak

Ciekawe co by było gdyby o Tobie ktoś tak napisał : " Nie szkoda Wam czasu na czytanie Jego twórczości , przecież wszyscy i tak wiedzą , że składa się ona wyłącznie z beznadziejnych częstochowskich rymów ". I co wtedy?? Ano wtedy N. Port i okolice byłyby w zagrożeniu a w HP terrrrrrrror i wybuchy.

Płk Kiszczak (cos urwało text)

A każdego obesrwatoro podobnego szczułbyś dobrze i solidnie nakarmionym czosnkiem psem

At

chyba trochę inaczej by to wyglądało... ;)
Ale nie w tym rzecz.
W moim subiektywnym odczuciu, spoza Twoich słów wystaje poczucie krzywdy niewspółmierne do tego, co się stało. "Proszę pani, a on nazwał mnie brzydkim chłopcem, beeee!".
Profilaktycznie: Nie piszę tego żeby Ci dokopać, bo polubiłam z Tobą rozmawiać. Po prostu jestem szczera.

At

czy naprawdę chcesz robić z siebie ofiarę?wątpię.za czasów Kiwdula nazywano mnie k***ą i szmatą i doprawdy jeszcze jakoś żyję i miewam się dobrze.
więcej luzu:))).
pozdrawiam.

At

nie zaglądaj mi do spowiedzi.

Stworku

Ależ nie , byłem prostu wściekły , wybuchnołem i napisałem co o tym myślę , chyba trochę za dużo . Nie mam charakteru mimozy .
Gdybym czuł się skrzywdzony to bym szybko Go odnalazł
i "wyrównał ".... Możesz mi wierzyć lub nie ale nie należę do ludzi słabych w bardzo szerokopojętym tego słowa znaczeniu .Teraz nazywa to się asertywnością . Kreacje typu "zgnębiony nieszczęśnik" są mi krańcowo obce . Miło niezwykle , że od czasu do czasu wymieniasz ze mna parę zdań , mimo moich wariacko przewrotnych odpowiedzi :)

Lenn

Może i bym pozaglądał ale jakie Ty możesz dziewczyno mieć ciekawe grzechy (odrzucam sex jako grzech) . Chyba , że mnie utłuczesz

Agentko

Szkoda , że nie byłaś wtedy moją dziewczyną ; dostałby po mordzie i wartość Jego by wzrosła znacznie )*.
)* o złoto dent. (pr.333)

At

mnie też miło.
Czy mi się wydaje, czy uznałeś teraz grupę mnie i moich znajomych za ośrodek, "z którego nieniejszym się alienuję"?
Dlaczego? Bo poprztykałeś się z Lennonką? O ile mnie pamięć nie myli, wszystko zaczęło się od Czesława Milosza. Może wyjaśnicie sobie, oboje, własne stanowisko w tej sprawie i z czego wynikają takie a nie inne sądy na temat ww. osoby. Dyskusja w temacie zawsze jest lepsza od pochopnego oceniania. Czy nie?

At

nie zaglądaj, mówię.

nie będę popełniała dla ciebie 'ciekawych' grzechów.
a ty dbasz o to, żeby twoje były ciekawe i utrzymywały się na równym poziomie? pielęgnujesz je, doglądasz, pilnujesz jak rosną? jakieś nawozy sztuczne? przepisy na interesujące okazy? porady hodowlane? niewątpliwie jesteś specjalistą w swojej dziedzinie, z żałością i wstydem z powodu moich nudziarstw muszę oddać ci hołd.

Stworku

"tematy" naszych wypowiedzi zmieniają się z kuponu na kupon, nie jestem już w stanie objąć ich wspólnym nawiasem. zaczęło sie od Miłosza. to pierwszy kupon, a każda następna wypowiedź o czym innym. At za każdym razem czepia się innego słowa w tym, co odpiszę. nie chodzi już o to, o co chodziło na początku (przynajmniej mi), czyli o danie sobie spokoju z głupawymi komantarzami. i nie umiem tego zakończyć inaczej, jak przez nieodpowiadanie mu, co niniejszym z przyjemnością czynię. obojgu nam się nudziło.

Droga Lenn

Tzw. Powaga w pisanych tu textach nie jest odzwierciedleniem rzeczywistej, tak jak i jej wartości. TO JEST ZABAWA , choć w tym przypadku należy użyć czasu przeszłego . Wymiana skompresowanych kondensatów myślowych jest obciążona zwykle błędem percepcji odbierającego. Stąd nieporozumienia . Stąd błąd oceny postaci a tych staram się nie powtarzać. Życzę Ci wielu wspaniałych chwil na otoczonej mgiełką szczęścia a usłanej przez los , drodze .

Nie Stworku

Nic podobnego.Interpretacje poszły za daleko .
Nie moim celem jest rozbijanie grup. Wydaje mi się , że wszystko idzie w bardzo złym kierunku. Czas to przerwać . Tobie i Wam , ślicznej soboty Stworku i przyszłych dni też .

normalnie kiwdul, tylko jakby wzięty w garść

(w przestrzeń)

Lenn

Słońce, nie porównuj nikogo do Kiwdula, bo to jest zbyt niskiej jakości błoto, by nim w powietrze i At-mosferę rzucać. A jak rykoszetem zachlapiesz mnie?. Nie wypowiadaj proszę jego imienia, bo z martwych wstanie. Wiesz, jak to często bywa w thrillerach klasy B ...

żółty kuponie

nic o tobie nie pisałam... poza tym głupio sie czuję jak per 'słońce' mówi mi kobieta, w dodatku ponoć zamężna (nie dotyczy to wszystkich kobiet, ale akurat twojego przypadku. za mało się znamy. jestem speszona. wybacz).

At i Lenn

At, nie miałam na myśli o rozbijania grup, tylko przedstawienie - dla siebie samego, w domysłach - (naszej) grupy jako kogoś, kto Cię nie zrozumie i potępi ("Nie boisz się mi odpisywać?. Jestem na tutejszym indexie. A jak będziesz się musiała z tego wyspowiadać ?") Nawet jeśli było to półżartem, jest to stawianie się w opozycji do grupy. Stawianie się w opozycji do niej nie rozbija jej jednak. Tym niemniej, w mojej prywatnej ocenie, najeżyłeś się dużo na wyrost.
Lenn, żeby stało się to, czego chciałaś ("danie sobie spokoju z głupawymi komentarzami"), At musiałby przyznać, że jego komentarz był głupawy. Nie wyglądało jednak na to, żeby był takiego zdania. Podobnie jak Ty nie poczuwasz się do "blondynizmu". Nikt nie powie o sobie "ależ jestem głupi głupi głupi" na życzenie innej osoby, bez uzasadnienia.
Co tu dużo gadać, zamiast ciekawej dyskusji na temat (na przykład) Miłosza, która mogłaby sie rozwinąć i być z zainteresowaniem śledzona, Wasza rozmowa była ciągniem ocen i przytyków. Szkoda.
Jeszcze raz zaznaczam profilaktycznie na koniec, że nie chcę nikomu sprawiać przykrości i przedstawiam swoje zdanie, starając się być obiektywna.

Przywróćcie TRÓJMIASTO

Został zamkniety jeden z najlepszych klubów w gdańsku a ja sie pytam dlaczego? Po pierwsze został on zamkniety bez żadnego uprzedzenia bez żadnej informacji. Po prostu chce iść na impreze a tu mi mówią , że tu nie ma żadnego klubu i już nie będzie. Po drugie codziennie było tam full. Wiem bo byłem tam w rożne dni tygodnia. Leciała dobra muza interes się kręcił także ponownie pytam czeeeeeeeeeeeeemu nam obywatelom miasta Gdańsk zrobiono takie coś. Gdzie teraz bede chodził na takie udane imprezy? Ja i moi znajomi jesteśmy oburzeni tym faktem. Aż szkoda mi więcej słów także ja już skończe.

ŻÓŁTY kupon

To moja wina . Wziąłem przaśną siusiumajtkę za KOBIETĘ .
Wiem , wiem , nie ma tłumaczenia ... wstyd mi.

a wiecie co?

teoria literatury jest najlepsza ze wszystkiego.

Stworku,

znamienne: a wiesz co było na pierwszym spotkaniu gratkowiczow na ktorym bylam i nikt mnie jeszcze nie znal?
Jimmy (ekhm) i większość osób po tym, jak się przedstawiałam im, wykrzykiwało ze zdumieniem: "ło ja, myślałem/-am, że blondynką jesteś!"

myśleli też, że mam 175 cm wzrostu co najmniej. a ktoś kiedyś pisał o 'smukłych ramionach'.

Stworku

nie dało się o Miłoszu. wytłumaczę Ci, jak się spotkamy, co by tu głupawych komentarzy nie było.

Ja, Robot?

Obejrzałam dziś ten filmik.
Ciekawe efekty, scenariusz niezbyt fascynujący, ale może być...
Zastanowiło mnie jednak kilka scen.
Jest taka jedna gdy główny bochater w pogoni za robotem wchodzi do magazynu. Stoją tam w karnych rzędach setki robotów. I by znaleźć tego jednego niepasującego staje przed jednym ze stojących i ze spokojem na twarzy strzela mu w głowę. A pozostałe stoją bez ruchu.
Skojarzenie miałam automatyczne ze starymi wojennymi zdjęciami niemieckimi z gett czy obozów...
I Inna scena. Walka dwóch robotów. Jeden drugiemu "skręca kark"...Może się mylę ale fakt, że wszelkie nerwy zawiadujące życiem człowieka biegną właśnie przez tak łatwe do uszkodzenia kręgi szyjne, uznawany jest za jeden z większych "błędów konstrukcyjnych" natury...I myślę, że żaden konstruktor robotów nie popełniłby tego samego błędu i umieszczał jednostkę centralną w "głowie" robota...
I tu dochodzę do sedna sprawy..
Te dwie sceny i jeszcze kilka innych powoduje, że takie przedstawianie maszyn powoduje ich silną personifikację - takie przecież było założenie filmu - jednak powoduje jednocześnie że staje się to obraz pełen przemocy.. i to często przemocy często w stosunku do całkowicie uległych i niezdolnych do obrony "istot"...
Jakoś mi się to nie spodobało...

Krzysio

Wiem ze pojechales na ten jacht ale jak wrocisz to sie odezwij...
Przeczytalam wszystkie nasze wypowiedzi zaczynajac od str 4... (cos tam) niepamietam i stwierdzilam ze fajnie bylo w szkole i w ogole kiedys i ze chcialabym zeby dzis byl 10 marzec 2004 rok, bo bym tym razem inaczej ulozyla swoje zycie, tak po swojemu to teraz bym mieszkala w Angli z Herbim, szkoda ze jest inaczej bo chociaz minelo tyle czasu to ja go wciaz kocham i pamietam jak by to bylo wczoraj (a dokladnie bylo 28marca04r.) jak sie rozstalismy:(
No a teraz to juz wszystko jest inaczej studia w niemczech, praca, zdala od polski, z jednej stronny moze i dobrze a z drugiej jednak nie bo wtedy wiecej mysle i bardziej tesknie. No ale trzeba zyc dalej bo czasu sie nie cofnie a szkoda...:(((
Pozdrowionka Krzysio i do zobaczenia kiedys..
a jeszcze jedno.... Krysia jest poprostu z*******a babka... buzkia pasq i milego dnia dla wszystkich czytajacych ten HP...

At

Pisano i mówiono to wielokrotnie, i jakoś świat jeszcze istnieje. Każdy ma prawo do własnego gustu i opini. Weż taką Agentkę, podobają się nam zupełnie różne rzeczy. Czasem się o to wykłócamy , ale jak na razie nikt nie zginął.

Łodzianin

Kurcze przez przypadek lukłem na tę stronke i powiem wam, iz wybiore sie do Was na trzydniowa wycieczke. Jeszcze tam nie byłem.

Łodzianin

Daj znać kiedy bedziesz, z pewnością znajdzie się zestaw przewodników po starszych i nowszych, dziennych i nocnych atrakcjach 3miasta :D
Zapraszamy :D

Kiszczaku

jesteś pewien.....?z własnej woli będziesz u mnie jutro...wejdziesz, ale czy wyjdziesz?

Lenn

Ani ja kobietą, ani w związku małżeńskim. Wybaczam zatem, że cyferki Cię zmyliły. Czarne słońce :->

At

Nie wstydźta się mistrzu(?) alchemii. Coż, przeca znów nauczyłeś się na błędnej ocenie, by zbyt pohopnie nie klasyfikować.
A tak korci żeby na samym początku wepchnąć do jednej z ponumerowanych szufladek, przypiąć fiszkę i mieć "odfajkowane" własne zdanie na temat nowopoznanego osobnika. Ale chyba dalej nie masz racji domniemując uryny na figach(?).

żółty kupon

przepraszam, ale nie lubię pisać do kogoś, kto bardzo zaznacza, że mnie zna a ja go nie. więc cicho już. będziemy wzajemnie.

ps. ani "black" ani "hole".

Lenn

Zeby być fair powinienem skorygować - znasz.
egzamin. No cóż, zamilknę już. Kupony same z siebie nie powinny się wpisywać

Troche kultury!

Hej! Wszystkich spragnionych kultury mieszkańców trójmiasta zapraszam do Teatru Muzycznego w Gdyni na super Konkurs Choreograficzny na światowym poziomie!Byłam w zeszłym roku -polecam! W tym roku postanowiłam kupić bilety-mimo, że nie tanie...I co? Okazalo się , że w naszym gdyńskim przybytku kultury "panie z kasy" pracuja za karę! Bez "dzień dobry", bez uśmiechu, rozmowa przez telefon w sprawie rezerwacji była dla Pani wysiłkiem niesamowitym.Informacji udzielano mi z taka niechęcią, jakbym to ja usiłowała coś sprzedać...Generalnie beznadzieja! Moja siostra została dobrze poinformowana, ZE PANIE PRACUJĄ DO 16.00 -WIĘC MA BYĆ PO BILETY WCZEŚNIEJ!!!
Przybytek kultury!?

Waitin' for Sisi...

...........

STWOREK

A NIC...WYŁADOWANIE ATMOSFERYCZNE.

Shaigan

ok, ale nawet wyładowania atmosferyczne mają swoje przyczyny, byłam ciekawa co się z czym starło. ;)

AHOJ!

Pozdrowienia dla wszystkich staruszków. Szczególne buziaki dla Lenn, Agentki, Marzana i Kiszczusia. :)

Gdynianko

Dzwoni telefon
Pralnia?
s****nia, k... nie pralnia, Ministerstwo Kultury, k****** j...
;)

Zapisy do Magii!

Witam.Chciałbym powiadomić Was że macie szanse poczuć się jak Harry Potter ucząc się w wirtualnej szkole maggi.Więcej informacji na www.magia.republika.pl Zapraszam!

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

dlaczego nie moge znalezc sobie pokoju w mieszkaniu studenckim??? cholercia...:(((
Kto mnie przygarnie??????????

SAMOODPOWIEDZIALNOSC w XXI w.

I ROBOT - nie ogladnalem i nie mam zamiaru. nie czuje sie wybrakowany nie znajac KILL BILLow, BASICkow INSTIiNCTow
TERENTINow PALANTINOW i innych sankcjonowanych i wykalkulowanych zboczen masowego odreagowania.
Wierze w i polecam rzetelna prace, sport, hobby i komunikacje z otoczeniem.

adasiu

Zdrowe podejscie, ale jedyny problem kiedy w grupie znajomych ktos puszcza zart w ramach kontekstu i wszyscy sie smieja tylko Ty nie, bo nie wiesz o co chodzi. Taka cena :)

Stworek!

dzieki za feedback. z tym moge zyc. dla celow samozachowawczych czytam krotkie streszczenia. pozatym zakladam ze i tak sporo jest ludzi o podobnym smaku.

adasiu

w krótkich streszczeniach zwykle nie ma wszystkich gagów ;)

Stworku

za to wiem w jakim wogole jestem filmie :)

adasiu

zawsze coś :)

witam

fajnie jest zobaczyć starych znajomych ;-)
to wy jeszcze żyjecie?????

Korniczku

Nie.

stworek

co nie???
Ciebie to chyba nie znam!!! :)

nie na temat, ale w ważnej sprawie.

Jak ktoś ma na zbyciu małego, rudego kotka, najlepiej płci brzydkiej, to ja bardzo chętnie się takim zaopiekuję. :)

Korniczku

ależ znasz Stworka...każdy zna Stworka...

Stworek i Zwierz w jednej stali norce...

pozdrawiam.

Greylin

a może być rudo - biały?wiem, że jest taki do wzięcia.

Korniczku

witamy

Kiszcuiu

Nigdy sie nie spodziewałam, że mogłabym sie za Tobą stęsknić!! :) ale cóż stało się....

Korniczku

"Nie" było odpowiedzią na zadane przez Ciebie pytanie.
Mówiąc wprost - nie żyjemy. Jesteśmy martwi juz od trzech lat. I toczą nas korniki ;)

Arogancja monopolisty

Spolka Energa bedaca monopolista w zakresie dostaw energii elektrycznej mieszkancow Gdanska poprawia sobie wynik finansowy -poprzez skrocenie o prawie 20 dni terminow zaplaty za energie.Asolutnie ne liczy sie przy tym z mozliwosciami finansowymi odbiorcow.Na moja telefoniczna inerwncje otrzymalem odpowiedz iz wynika to z warunkow umowy na dostawe energii, ktorej jako zywo na oczy nie widzialem.Poprzednie rachunki zawsze placone w terminie-mialy termin platnosci w granicach8-9 pazdz.Obeny termin to 21 wrzesnia.Stanowi to kolejny przyklad skandalicznych praktyk monopolist.

Monopolista dyktuje warunki

kierując się najczęściej wyłącznie własnym interesem. Jak Windows.

Stworku

chyba miało być jak Microsoft?

Stworek

achaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

niech mi ktoś powie

czy są jeszcze spotkania w niedziele???

Agentko

racja.

Kornik

bywają, tylko coraz mniej nas na tych spotkaniach...

kornik

oczywiscie ze sa ...
"Dzisiaj, w niedzielę, spotkamy się z Rysiem w kościele
Ja trochę kasy mam, on brzuch jak Mobby Dick
I on, i ja pójdziemy piwo pić

Potem wpadnie Ela - Ela zawsze jest, kiedy jest niedziela
A z Elą narzeczony i jego koleś Krzyś
I on, i ja pójdziemy piwo pić"

Ej, blurpie

trochę mniej to wszystko zakłamane... I często kończy się na herbacie, zamiast na piwie. :)

jeśli ktoś jest wolny w piątek wieczór...

... nosi czarny wyciągnięty sweter i czytywa poezję, zapraszam do Dworku Sierakowskich na 18.30.

Będzie paru fajnych poetów (Karasek, Krynicki - i Tadeusz Dąbrowski - ale to w formie bonusu:)), z którymi można sięgnąć gwiazd i rynsztoku jednocześnie i to wszystko w ciągu jednego wieczoru!!!

Serdecznie zapraszam -

Lenn

zaproszenie dotyczy tylko tych, którzy czytują poezję w rozciągniętym swetrze? ;)

Przy okazji poezji: Zdobyłam ostatnio fragment książki Tima Burtona: "The Melancholy Death of Oyster Boy anf Other Stories". Jestem zachwycona. Pomijając cudowne, Burtonowe rysunki można delektować się Burtonowymi wierszowanymi opowiastkami, na przykład tą:

"The Girl with Many Eyes

One day in the park
I had a quite surprise
I met a girl
who had many eyes

She was relly quite pretty
(and also quite shoking!)
and I noticed she had a mouth
so we ended up talking

We talked about flowers
and her poetry classes
and the problem she'd have
if she ever wore glasses

It's great to know a girl
who has so many eyes
but you relly get wet
when she breaks down and cries".

A więcej

w linku

http://wszczebrzeszynie.blog.pl/archiwum/?rok=2003&miesiac=3

a zobaczcie to
tak od połowy równo prawie dokładnie - od postu pt. kradziciel
posty sa wklejane od najstarszego w dol

ożesz shit

czemu to się nie pokazuje?

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (2832 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Dlaczego w pl absolutnie kazdy najupiorniejszy zbrodniarz i/ lub wykolejeniec dostaje swobodny i bezkarny dostep do dzieci? (3 odpowiedzi)

wystarczy zeby mial sprawne narzady rozrodcze. np. bestialska psychopacica wabi do kanalu rodnego...

reklama świetlna (14 odpowiedzi)

hej. czy waszym zdaniem warto jest inwestować w reklamę świetlną? pozdrawiam