Starszy pies a popuszczanie na posłanie

Witam,
Potrzebuję porady dotyczącej 14 letniej bokserki. Od paru tygodni zdarzało się jej posikać na swoje posłanie albo dywan. Spała sobie a tu leci...Były i są momenty że sika kilka razy dziennie i nie wyrabiam z praniem jej posłanek. Kupiłam jakiś czas temu pampersy dla dzieci i zakładam jej jak zaczyna posikiwać. Niestety sprawdza to się tylko jak jestem w domu. A że przez większość dnia pies jest sam, ten pampers jej się zsuwa i mokre posłanie gotowe. Takie sikanie zdarza się nawet zaraz po spacerze.
Byłam u weterynarza na badaniach moczu i wszystko jest ok, tłumaczył że taki wiek. Proszę o jakieś rady jak zabezpieczyć posłanie. Wszelkie folie jakieś inne szeleszczące rzeczy odpadają bo pies się nie położy. Ona to taka mała księżniczka i jak nie ma dość miękko to się kręci i nie może ułożyć.

Proszę o jakieś wskazówki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Starszy pies a popuszczanie na posłanie

spróbuj co jakiś czas, 2-3 razy, oddać mocz do badania np. w szpitalu na zaspie (tam przyjmuja mocz zwierzat). Czesto po kilku badaniach okazuje sie, ze jednak jest infekcja ukl moczowego i po leczeniu popuszczanie znika.

Re: Starszy pies a popuszczanie na posłanie

Kup suni specjalne majtki dla psów, które założysz na pampers - majtki są zapinane, więc same się nie zsuną ani sunia ich nie zdejmie.

Inne tematy z forum

Sucha karma (46 odpowiedzi)

Hej. Mam pytanie czy znacie markę Mills Farm? Karmię moją sunię suchą karmą, do tej pory...

Psy bez smyczy mam juz dość! (246 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...