Tynk zewnetrzny

Poradzcie prosze jaki polozyc tynk na styropian? domek jest stary i dosc wilgotny wewnatrz. Tylko taki raczej tani niz drogi ;-/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Tynk zewnetrzny

Zastanów się, jak będziesz walczyła z grzybem, jeśli wilgotny domek uszczelniłaś styropianem :)
To, co położysz na zewnątrz, nie ma już większego znaczenia.

Bede wietrzyla i grzala?? ;-/

> Bede wietrzyla i grzala

Znacznie taniej byłoby, gdybyś zamiast styropianu połozyła wełnę mineralną + tynk mineralny (czy jakiś inny, paroprzepuszczalny).
Wełna jest trochę droższa od styropianu, robota kosztuje tyle samo, oszczędności energetyczne takie same - a zaoszczędziłabyś na kosztach "wietrzenia i grzania" albo wręcz osuszania powietrza (jeśli wilgoci jest naprawdę dużo)

Noo wlasnie! troche "spascilam" ;-( przemknela mi welna "przez glowe"
ale jakos nie zainteresowalam sie glebiej.(roznica w cenie)
Domek remontowany na wynajem, duzo lat stal pusty, wilgotnial, bo rynna byla umieszczona na bocznej scianie, jakies 2metry nad ziemia!!
i woda lala sie po scianie i rozchlapywala sie lub zamarzala
Teraz odkopane do fundamentow czym czarnym "packaja" i styropian
przykleja. i od piwnicy tez czyms trzeba wzmocnic te poprzemarzane cegly. Mysle ze bedzie dobrze ............heheeh a ten lakier brokatowy to tez sobie "machne" SUUUPER POMYSL
pozdrawiam

byle nie maluj na brzoskwiniowo, bo tak mają wszyscy xD

hehe nieee...... na jaasniutko szaro pomalowalam ;-)) ciemno szare drzwi wejsciowe fajno wyglada

Inne tematy z forum

wymiana kotła gazowego (3 odpowiedzi)

dzień dobry, czeka mnie wymiana dwufunkcyjnego kotła gazowego w mieszkaniu niespełna 80m, obecnie...

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju? (44 odpowiedzi)

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (42 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...