Wykończenie mieszkania - ile to kosztuje?

Witam.

Zawsze kupowałem mieszania z rynku wtórnego i tam prace remontowe przebiegały inaczej. Nigdy nie miałem do czynienia ze stanem developerskim. Mieszkanie będzie miało 69m ile środków może pochłonąć przygotowanie mieszkania do mieszkania:

- łazienka
- panele podłogowe
- cekolowanie ścian + malowanie

Wykończenia raczej na średnim poziomie. Meble mam z obecnego mieszkania. Kuchni nie liczę. Liczę 40 000 zł czy to dobre założenie? Jakie Wy macie doświadczenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wykończenie mieszkania - ile to kosztuje?

Założenie dość dobre, powiedziałabym że nawet z zapasem :) Sporo zależy od tego co kupisz do wykończenia - w sensie jakie kafle, panele, armatura do łazienki itp. Ceny robocizny też różne naprawdę. Wydawać by się mogło, że powinny wahać się na mniej więcej równym poziomie, ale różnice są bardzo duże np. u mnie cena położenia kafli to 50 zł w górę, ale widziałam już łazienki za 30 zeta od metra robione :-) Na mieście pełno ogłoszeń, że malują za 5 zł na przykład... Wiem jedno, na bank nie ryzykowałabym najtańszych fachowców, bo na bank coś będzie spierniczone. Powodzenia jednym słowem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://www.fabianduszynski.pl

Jakby była Pani zainteresowana tynkiem dekoracyjnym np w salonie lub w innym miejscu to się polecam.
Bartosz Leszczyński
http://www.fresco.gda.pl
502 914 199

Remonty gdynia dojazd i wycena gratis 502-519-197

łazienka, wanny, prysznice - wszystko kompletowałam na domarket.pl najlepsze ceny

wyciągacie stare wątki po co

łazienka zawsze wycena indywidualna panele 23 zl m2 z listwami cekolowanie z malowaniem na gotowo 35zl m2 ale zawsze mozna sie dogadac wiadomo wieksze zlecenie wiekszy rabat zapraszam 515 901 026 mariusz

Poczytaj sobie, bardzo szczegółowy cennik wszystkich prac, trochę mniejsza powierzchnia, ale możesz sobie na tej podstawie policzyć koszty Twojego mieszkania

http://kalkulatorybudowlane.pl/teksty/2013/06/21/ile-kosztuje-wykonczenie-mieszkania-w-stanie-deweloperskim/

Mój znajomy wykańczał ostatnio mieszkanie 55 m/2 na Nadmorskim Dworze. Koszty robocizny to 11000 zł. W tej cenie była kompletna łazienka (łącznie z wykonaniem szafek - bez materiałów) tzn. wanna z parawanem, bateria trójdrożna, umywalka, podwieszana muszla, podwieszany sufit, przestawienie kaloryfera, panele w całym mieszkaniu, dobudowanie kawałka ścianki działowej i obłożenie jej z dwóch stron kamieniem, jednokrotne malowanie całego mieszkania.
Na tej podstawie możesz ocenić czy Twój założony budżet jest wystarczający.
Zdjęcia mogę przesłać na maila.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Osuszanie budynku po zalaniu (4 odpowiedzi)

Kochani jak długo trwa osuszanie mieszkania po totalnym zalaniu. I jak najlepiej i najskuteczniej...

Meble ogrodowe z surowego drewna (7 odpowiedzi)

Właśnie zakupiłem meble ogrodowe z surowego chyba sosnowego drewna. Pewnie wypadałoby je czymś...

Taras z desek kompozytowych - (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...