Wypadanie włosów i łuszczyca skóry głowy co Wam realnie pomogło?

Ostatnie pół roku walczyłam z wypadaniem włosów. Do tego skóra głowy zaczęła się łuszczyć, pojawiły się swędzące placki i dermatolog powiedział, że to może być łuszczyca. Wiem, że może być różnie, dlatego zanim rzucę się na suplementy, chcę podejść mądrze. Może ktoś miał podobnie? Co działało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierwsze, co polecam, to konkretne badania: morfologia, TSH, ferrytyna, żelazo, witamina B12, selen, cynk, CRP. U mnie wszystko wskazywało na niedobory i dopiero ich uzupełnienie pomogło ruszyć z miejsca. Oprócz tego szampon Psorisel naprawdę dobrze łagodził łuszczenie. Nie wyleczy, ale daje ulgę. I jak już działać, to kompleksowo: od środka i od zewnątrz.

Jeśli masz łuszczycę skóry głowy, to samo oczyszczanie czy suplementy nie wystarczą. Sama przeszłam przez to i dopiero konkretna terapia pod okiem naturopatki krok po kroku coś zmieniła. Ale nie ukrywam do objawowego ukojenia bardzo pomógł mi płyn Psorisel Night Solution. Nakładam go na noc i rano skóra jest mniej napięta, nie drapie się do krwi. Można go dostać np. tu:
https://www.gemini.pl/psorisel-plyn-na-luszczyce-skory-glowy-na-noc-150-ml-0098899

Zdecydowanie działać od środka odżywić organizm, usunąć toksyny, odciążyć jelita. Z mojego doświadczenia bez tego żadna maść nie pomoże na długo. Psorisel stosowałam jako wsparcie, ale największa zmiana była wtedy, gdy odstawiłam cukier, gluten i włączyłam porządne probiotyki i zioła na wątrobę.

mediderm szampon na łuszczyce i sucha kurę głowy-super-w aptece

Inne tematy z forum

gdzie chodzicie do stomatologa? (15 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

Hiszpańska mucha, jakie macie doświadczenia? (8 odpowiedzi)

Ciekawi mnie tutaj czy ktoś może stosował srodek taki jak hiszpańska mucha i moze napisać swoje...

Wkładki ortopedyczne (16 odpowiedzi)

Gdzie w Trójmieście, najlepiej w Gdyni, można dobrze zrobić wkładki ortopedyczne do butów dla...