Dr Andrzej Skabara - neurolog - Swissmed - prośba o opinię

Witam.

Czy ktoś zna lub słyszał opinię nt. dr Skabary - neurologa?

Ze względu na dyskopatię i aktualnie prowadzoną ciążę zostałam skierowana przez położnika na konsultację neurologiczną w sprawie drogi porodu - ubezpieczyciel umówił mnie do dr Skabary w Swissmedzie.

Będę wdzięczna za jakieś spostrzeżenia :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dr Andrzej Skabara - neurolog - Swissmed - prośba o opinię

Tak, pracuje z dok. Skabara na codzień w pracy, jestem rownież jego pacjentką neurologiczną. Bardzo miły lekarza zaangażowany w swój zawód znający sie na rzeczy. Polecam. Ma bardzo dobry kontakt z pacjentem
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

To jakiś absurd ta opinia . Lekarz nie zainteresowany pacjentem znudzony , nie psrawdzający badań - spychologia i rutyna
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Sredno oceniam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bardzo polecam. Dr Andrzej Skabara neurolog leczył mnie w Evi-medzie w Gdyni. Po zbadaniu dał skierowanie na rezonans magnetyczny, a potem wydał bardzo dobrą diagnozę - pilna operacja kręgosłupa, bo groził niedowład 4 kończyn. Poradził mi wizytę prywatną do neurochirurga (na operację), bo z NFZ może być za późno. Miał rację, bo na przełomie 2 mies. już nie chodziłam i miałam problemy ruszaniem rąk. Na szczęście zdążyłam z operacją i obecnie chodzę. Poza tym doktor jest bardzo komunikatywny, cierpliwy na pytania pacjenta i wszystko tłumaczy. Nigdy nie odczułam, że wizyta jest zakończona. Wspaniały lekarz.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Lekarz działa niezgodnie z etyką wykonywanego zawodu i bez oparcia w przepisach prawa polskiego. Przy silnych napadach migrenowych (dolegliwość zdiagnozowana we wczesnych latach dzieciństwa) odmówił wydania zaświadczenia lekarskiego o niezdolności do wykonywania obowiązków zawodowych w dniu poprzedzającym konsultację lekarską. Lekarz wykazał się zerową empatią w stosunku do pacjenta i bardzo niską świadomością jeśli chodzi o przebieg napadu migrenowego. Według dr. Skabary w przychodni powinnam pojawić się w dniu, w którym migreny doświadczyłam, choćby "czołgając się".
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 24

Mam bardzo podobne zdanie na temat tego lekarza. Również trafiłam z migreną i dodatkowo innymi dolegliwościami, które zostały zlekceważone i lekarz nie wysłuchawszy moich objawów do końca, wrzucił je wszystkie do jednego worka i zbagatelizował. Generalnie dał mi do zrozumienia, że "wymyślam" i nie wiadomo czego od niego oczekuje bo przecież cudownie mnie nie uzdrowi a bóle głowy czy kręgosłupa to ma co drugi człowiek... Dodatkowych badań, które zasugerował lekarz rodzinny, odmówił, bo powiedział, że są bardzo drogie i jak rodzinny chce to niech mi je zleci sam. Jestem bardzo zniesmaczona tą wizytą i podejściem tego pana do pacjenta, które było krótko mówiąc nieprofesjonalne!!! Byłam już u kilku innych neurologów i nigdy nie spotkałam się z takim zachowaniem, nikomu nie poleciłabym tego lekarza!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11

Zgadzam sie zopinią - mam dokładnie takie same odczucia . Nie polecam tego człowieka
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jestem bardzo zadowolona ze sposobu w jaki zostałam przyjęta przez Dr Andrzeja Skabarę.
Zostałam przyjęta przez niego w ramach obsługi pacjentów NFZ (zgłosiłam się do niego z powodu często towarzyszących mi migren).
Co mnie ujęło to przede wszystkim sposób przeprowadzenia wywiadu z pacjentem. Lekarz wysłuchał mnie uważnie, zadając pytania które pomogły mi wyrazić mój stan, objawy i ewntualne przyczyny występowania. Wykazał się szacunkiem dla poznania pacjenta nie próbując narzucić mu „sztampowych rozwiązań”. Czułam zainteresowanie w poszukiwaniu przyczyn i rozwiązań. Otrzymałam skierowanie na wszystkie niezbędne badania realizowane secjalistycznie (choć oczywiście jako NFZ – towe świadczenia trochę jednak trwają). Leki jakie otrzymałam faktycznie pomagają mi przetrwać trudne chwilę. Szczerze polecam tego Człowieka z powołania
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak widać, różne oczekiwania powodują różne oceny lekarza. Nie chciał dać wstecznego zwolnienia, nie chciał dać skierowania na drogie badania wymyślone przez lekarza rodzinnego, który nie jest neurologiem - zły, beznadziejny lekarz.
A ktoś, kto przyszedł po pomoc w konkretnych dolegliwościach - otrzymał ją i jest zadowolony. I to chyba najlepiej świadczy o lekarzu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Panie Andrzeju -(bo jestem pewien że to Pan we własnej osobie pisze te komentarze) Jest Pan naprawdę bardzo słabym lekarzem bez empatii i jak widać wiedzy . Pisanie pochlebnych opinii o sobie jest bardzo nieprofesjonalne i widać w jakiej panice Pan działa. Nie plecam zdecydowanie lekarza .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Średnia ocena...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

widzę ze opinię pisze sam lekarz - zupełnie niezgodna z prawdą . lekarz nie zainteresowany pacjentem .. boli - ma boleć do końca życia . Naprawdę nie polecam .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dokładnie usłyszałam to samo...z tymi bólami do końca życia trzeba żyć... nie polecam! Byłam załamana traktowaniem pacjenta-człowieka!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pracowałam z doktorem na oddziale neurologii w 7 szpitalu MW. Doktor dbał o wszystkich pacjentów, nie lekceważył nigdy ich stanu. Leczenie przeciw bólowe jest priorytetem doktora. Też nie dałabym paniu siom zwolnienia wstecznego. Tym bardziej że może je wydać od zawsze lekarz rodzinny! A co do badań na NFZ to może warto wykupić prywatne ubezpieczenie?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Najlepsze :))))) są telrporady za 200 zł za 15 minut. He he u różnych ,,lekarzy,,......
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dramat!!!!! Nie słucha zupełnie pacjenta!!!!!! Wizyta wyglądała jak monolog z jego strony!!!!!! Koszmar, nie polecam!!!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

W jaki sposób poprawić erekcję? (13 odpowiedzi)

Nie mówię że erekcji nie mam wcale, bo jest - tyle tylko że na pół gwizdka. Tak, jestem normalnie...

Czy ktos brał tabletki Perfect Bust (6 odpowiedzi)

Czy ktoś moze brał tabletki prefect bust na powiekszanie piersi?

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?