czy ludzie maja cos z banią, litości

Paniusia w dresiku ze złotymi paseczkami kupiła sobie mieszkanie w bloku na Złotej.
Do 1 w nocy rycie, wiercenie, łomot. Całe dnie piłowanie a w niedziele o 7 pobudka bo robotnik piłuje. Ku.wa jak w dniu świra normalnie.
Paniusia z 2 kundlami rasy York, te małe szczury szczekaja jak durne.
Jak mozna szanowac takich nowych sasiadów skoro oni nie szanuja innych.
Nie mam nic do zwierzaków ale szczekanie a własciwie jazgot tych pieskówprzez kilka godzin to juz przeginka.
Nie wiem czy zwrócenie uwagi takim lokatorom cos pomoże jak nie to będziemy policję wzywać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: czy ludzie maja cos z banią, litości

na takie coś to bym się w ogóle nie zastawiała tylko od razu dzwoniła po niebieskich
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak głośno ją piłuje ze nie "możeta" spać?
trza by się też "po piłować" to i złość puści
("do złotych dresów nie namawiam")
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a tak nawiasem czy ta "paniusia w dersiku" wprowadziłą się może do jedengo z tych dwóch nowych biało-szarych domów?to znaczyłoby (nie daj Boże!) że zostanie moją sąsiadką..:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

odpowiem na pytanie - MAJĄ !!! A co powiesz na wiosenne spalanie śmieci w piecach ? Normalne ? ( i to sąsiedzi, bez żadnego skrempowania )

no i znów komentarz z d*py wzięty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kate
Tak dokładnie tam

o w mordę..to piękne sąsiedztwo mi się szykuje..dobrze że mamy amstaffa który czasem myli yorki z kotami,których nie cierpi :):):)
a tak na serio "paniusia w dresiku" który domek zamieszkuje??bo już poważnie się zmartwiłam...chociaż znając moją drugą połowę nie będzie tak wyrozumiały jak Pani która ten wątek założyła (z całym szacunkiem:)

człowiek ucieka z motłochu na "wieś", a tu czeka dresik ze złotymi paskami,yorkiem pod pachą i wiertarą w dłoni...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kate mam nadzieję , ze zamieszkasz koło tej paniusi w dresiku i zebys o motłochu z miasta nie zapomniała.

do kate
To pilnuj swojego amstafa bo na złotej i Pszennej ludzie maja koty.
Taki pies powinien być wyprowadzany na smyczy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ludzie to już całkiem stracili poczucie humoru...:(
czy ja wspominałam, że będe chodziła ze swoim psem na koty? albo że będzie latał bez smyczy po Baninie?wyluzujcie trochę..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

właśnie, wyluzujcie!!!
dajcie ludziom mieszkanie wykończyć, to chyba normalne że na początku ludzie wiercą i piłują? czy wasze mieszkania to w ciszy były wykańczane? A jak rzeczywiście ktoś przegina, to prościej podejść i zwrócić uwagę, aby o 24-tej nie wiercić, niż pisać na forum.
I do wszystkich kochających ciszę, jak ktoś chce mieć ciszę, nie słyszeć psa i wiertarki sąsiada, to mogliście kupować domy wolnostojące, najlepiej na działce o wielkości kilku arów, aby do sąsiada było daleko.
A jak przeprowadziliście się z bloków do bloków, to pomyślcie trochę, może zaświta wam, że to jest to samo, tylko okolica się zmieniła :-)
Nie rozumiem tylko jednego, jak się mieszkało w blokowiskach w Gdańsku czy Gdyni to tam nikt nie wymagał ciszy u sąsiada, a tutaj to ludzie myślą, że mogą wymagać specjalnego traktowania...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kto powiedział , ze w bloku nie wymagał ciszy i spokoju zwłaszcza w trakcie ciszy nocnej ?!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

W bloku to dopiero był rygor:) mielismy taka niepisana umowe ze jak ktos robił i mprezke albo miał remoncik to biegał po sasiadach i ich o tym informował:) a p piłowaniu po 21 to mowy nie mogło byc...kiedys sasiadce cos sie przedłuzyło do kupsko rano na wycieraczce miała:) takze na wszystko jest sposób nawet na niereformowalnych:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

to niezła dzielnica musiała być, gratuluję, mam nadzieję że tych zwyczajów nie przeniosłaś do Banina...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

jeśli większość nowych mieszkańców Banina przedstawia poziom intelektualny taki jak prezentowany we wpisach powyżej to niczego dobrego naszej miejscowości nie wróży, raczej upadek dobrej opinii i zanik dobrych więzi sąsiedzkich, które ciągle funkcjonują
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

takimi wpisami na pewno tej więzi nie zacieśnisz

my z mężem poszliśmy do sąsiada z flachą i powiedzieliśmy że przez jakiś czas niestety musza uzbroić sie w cierpliwość. no niestety nie każdy zarabia miliony i nie musi chodzić do pracy albo ma bogatych rodziców. wykańczamy chałupę sami po pracy. do późnych godzin wieczornych. oczywiście w granicach rozsądku.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

przez flachę do serca- to jest jakieś rozwiązanie;) na pewno nie bluzgami i tekstami- pani w różowym sweterku z lewego bliźniaka na ulicy Niczyjej robi to i to...nawet panią w różowym sweterku można oswoić, a przy bliższym poznaniu może się okazać miłą osobą, pomocną przy np. podlaniu kwiatków, czy nakarmieniu psa... ludzie, życie większości z nas dowala na różny sposób, nie dokładajmy sami sobie!
P.S. uwielbiam moich sąsiadów, sąsiadki też...żeby nie było;D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

w Baninie ludzie maja koty i przyjazne psy.
Jak można amstafa trzymać.

Inne tematy z forum

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...