remont kuchni - kosztorys

mam w planie remont kuchni - niestety bez szalenstw z powodow finansowych oczywiscie. W gre wchodzi zerwanie tapet i pomalowanie scian i sufitu( + nowe tynki) polzenie wykladziny i tapety miedzy szafkami, zabudowa kawalka rury oraz zamontowanie mebli (gotowy zestaw).
Podano mi wstepny kosztorys na poziomie ok 1700 zl.
Nie orientuje sie w kosztach - czy to dobra cena?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: remont kuchni - kosztorys

jeżeli to w Gdańsku to 1200 zł z materiałem a jeżeli poza to 1350 ,- czekam na odpowiedź ,pozdrawiam 503338246
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

tydzien roboty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tydzień roboty - 5 dni x 10 godz x 12 zł /h = 600 zł za kuchnię można?-można , chyba się skuszę na te zlecenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jak robisz na Czarno i nic nie masz do zaplacenia, po odjeciu kosztow paliwa i zużycia narzędzi to wyjdzie ci 8zł/h a robota bedzie odwalona zeby tylko zrobic...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

to prawda proponuje 2tys i robimy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

GLAZURA jest pracownikiem (oczywiście na czarno ) i dostanie za te zlecenie j/w , a ile weźmie jego szef to tylko szef wie .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

szef w odróżnieniu od swojego pracownika umie liczyć i poda cenę tylko nieco wyższą do tej która u czarnego wyjdzie na końcu. Praca będzie wykonana bez stresu i oszczędności.
Dla czarnego to jak interes miesiąca, dla Jego szefa jedno z wielu i nie będzie kombinował z oszczędnościami bo zjedzą Jego reklamacje.

2000 jest ok a za 10 zł/h to nawet sprzątać fachowiec nie pujdzie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

uważam ze spokojnie dało by to rade zamknąć w 1500 za pomalowanie metra kwadratowego fachowiec może sobie zażyczyć od 12 do 15 zł a skoro meble są gotowe i wystarczy je zamontować to kosztem jest sama robocizna wykładzina +tapeta do położenia to cena wybranej przez pana wykładziny i tapety im tańsza tym mniejszy wydatek+ robocizna oczywiście. a co do zabudowy rury sądzę jest to wydatek około 50zł jeśli jest mała do tego zerwanie wcześniejszej tapety to z jakieś 4 zł za metr kwadratowy

pewnie nawet za 1200 nie chcą tego robić ;(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witajcie. Ja mam pytanie dotyczące nieco tańszej zmiany w kuchni. Spodobały mi się maty magnetyczne na lodówkę, mówię o czymś takim: http://oklejaj.pl/pol_m_Maty-magnetyczne_Przeznaczenie_Maty-na-lodowke-164.html Podobno sprawdza się to całkiem nieźle, szczególnie w sytuacji, kiedy trzeba (jak w moim przypadku) ukryć kilka niedoskonałości, mam trochę zarysowań. Ma ktoś z Was taką matę? Jak się sprawdza u Was?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

DRYFT- Adam Słodowy

jest spoko, fajny pomysł na ożywienie kuchni za niską cenę

Aby ocenić koszt prac trzeba mieć szacowane ilości. Kuchnie są różne 10 m2 a nawet 50 m2. Rzetelna wycena może być zrobiona na podstawie obmiaru z natury podczas wizji lokalnej.
W razie zainteresowania zapraszam do kontaktu
782 103 601

to zależy jaki metraż, cena cenie nie równa może ktoś wziąśc duużo i odwalic fuszerke tak samo ktoś moze wziąśc mało i będzie się staral jak i na odwrót, radził bym znaleźc ludzi komu już robili podobne rzeczy, czy warto...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

to kwestia gustu i oczekiwań, taki remont można zrobić za 1500 PLN ale też za 10 tys i uwierz że to nie wygórowana cena by była
generalnei remont nie zamknie się w 1700 PLN, napewno będzie kosztował dwa razy więcej a jak chcesz być pewna ceny to poproś "fachowca" by zakres i cenę wpisał do umowy i się podpisał ;-)

i wywal gościa za drzwi jak zacznie rozmowę od słów "będzie Pani zadowolona"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Popatrz sobie na cennik usług remontowych Castoramy. Przelicz ile oni by wzięli i wtedy zadaj sobie pytanie, ile to jest dużo a ile mało.

http://www.cennik-uslug.pl/budownictwo-i-inzyneria/budownictwo-i-remonty

PS. Zobacz też na liście ile tam możesz doszukać się prac związanych z remontem kuchni, o których na początku możesz nie zdawać sobie sprawy. Wtedy pomyśl ilu rzeczy mogą nie zrobić Tobie laicy a potem będziesz męczył się :P

Sugeruje skorzystać z serwisu http://www.remontomat.pl który automatycznie wyceni koszty remontu w stosunku do potrzeb, metrażu i materiałów można tam również znaleźć firmy które przyjęłyby zlecenie.

Tutaj macie świetne pomysły na wyremontowanie swojej kuchni - http://expertbudowairemont.pl/index.php/remont-kuchni polecam wam tutaj czerpać inspirację
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (42 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

wiertarko wkrętarka jaka? (37 odpowiedzi)

Czy jest może jakaś wiertarko wkrętarka, która nie kosztuje dużo a jest godna polecenia? Chodzi...

wymiana kotła gazowego (3 odpowiedzi)

dzień dobry, czeka mnie wymiana dwufunkcyjnego kotła gazowego w mieszkaniu niespełna 80m, obecnie...