schronisko dla zwierzat w Gdyni- raczej oboz zaglady

Witam!
Czy ktos z Was byl w schronisku dla bezdomnych zwierzat w Gdyni???
Trzymaja tam pieski i kotki w okropnych warunkach.
Zaraz przy wejsciu, w kilku pierwszych klatkach sa miski (brudne, oblepione, oczywiscie puste, nie ma nawet czystej wody) w kolejnych juz ich nie ma. Pewnie dlatego ze ludzie nie wchodza dalej, odstrasza ich smrod i brud, zwierzeta zjadaja wlasne odchody, nie maja na czym spac. Nad ich klatkami jest tylko dach, po bokach, ani z przodu nie ma nawet oslony przed wiatrem. Wychudzone, zmarzniete, niektore juz siwiutkie pieski slaniaja sie na nogach. Kiedy wchodzisz wszystkie szczekaja i probuja zwrocic na siebie uwage, ale kiedy wracasz zapada cisza, wtedy patrza na ciebie zrozpaczonymi oczkami i mysla, ktorego wybierzesz...
Rozumiem ze nie ma pieniedzy na jedzenie, ze nie ma na budy, ale w koncu jest tam jakis pracownik: DLACZEGO NIE POSPRZATA?!
DLACZEGO NIE DA CZYSTEJ WODY?!

Mam w domu pieska ze schroniska juz od 7 lat jest wspanialym towarzyszem i wiernym przyjacielem...

nie oddawajcie zwierzat do tego schroniska, niech biegaja po ulicach, to chyba lepsze dla nich niz czekanie na smierc glodowom i siedzenie na wlasnych odchodach

CO MOZEMY ZROBIC..???????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: schronisko dla zwierzat w Gdyni- raczej oboz zaglady

Tego schorniska akurat nie widzilam, ale to co piszesz jest starszne! Tez mamkoteczke ze schroniska, ale w Sopocie i jakos nie wywarlo na mnie tak strasznego wrazenia. Ciekawe czy mozna zrobic cos, zeby ktos sie tym zajal!!

no walsnie:/ to jest przerazajace...powstaja coraz to wymyslnijesze nowe rasy zwierzat, roznehodowle psow, rodowody i te inne pierdoly. ludzie kupuja etraz psy dla dekoracji, dla rodowodu i wystaw, dla bycia podziwianym ze ma sie takeigo a nie innego psa. czyzby zapomneili o tym, ze pies to nie tylko zwierze, ktore ma ladnie wygladac i zarabiac dla nas kase... to takze istota ktora ma uczucia i pragnie milosci. sadze, za zamiast chodzenia po wymyslnych hodowlach, trzeba byloby odwiedzic schroniska dla zwierzat. to one najbardziej potrzebuja cieplego kata w domku, dadza tylke milosci i wdziecznosci w zamian, ze zaden medal nz wystawy nie jest w stanie nam zastapic.

czy ktos ma jakies propozycje?moze mozna tam na ochotnikow pomagac? ja jestem chetna jest ktos jeszcze kto chce z tym cos zrobic?

ja tez bym byla chetna tylko z tego co ja wiem, oni az tak bardzo nie chca takiej bezposredniej pomocy:/

ta bo oni by oleli pieniadze dostawac i sami nii rozporzadzac a nie zeby im ktos sie tam platal,ale pojde tam i spytam czy mozna przychodzis i pomagac,moi znajomi brali z tamtad pieski na spacerki wpisywali ie na liste a za 2 godzinki przyprowadzali pieska z powrotem,mysle ze moze da rade cos zrobic z tym.dam znac jak sie dowiem czegos;) pzdr::D

okej, bede wdzieczna jesli sie dowiem co i jak:) pozdrowka!:)

Inne tematy z forum

Białe tango (265 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

wokalistka szuka zespołu (97 odpowiedzi)

cześć. przyjechałam na studia do gdańska, w moim rodzinnym mieście śpiewałam w zespole rockowym,...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...