to nie w moim stylu, ale... ;)

dzisiaj w pracy dopadł mnie taki marzycielsko - nostalgiczny nastrój, że przebumelowałam (fajne słowo ;) większość czasu, gapiąc się w padające płatki śniegu za oknem i oliwski przymglony las. zajęło mi to ze sześć godzin pewno (bo jak już coś robić, to z pełnym poświęceniem ;) i nawet nie mam wyrzutów sumienia. wszystkie wizyty, telefony, papiery i co tam mi spadało na biurko poprzepychałam na jutro. pewno będzie sajgon od rana, bo zostało dziś kilka stosów na pół metra do góry, ale co tam... to był cudowny, spokojny dzień w stylu zen :)
słowem, wypoczęłam :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: to nie w moim stylu, ale... ;)

też bym nie miała wyrzutów sumienia :)

Co to są wyrzuty sumienia? Coś z budowlanki?

eee, nie, to chyba geologiczny termin

się nie znacie, te wyrzuty to z wędkarstwa coś jest.

moim zdaniem to gimnastyka artystyczna.

ale się tu porobiło. zmiany, zmiany, zmiany. a bardziej ad rem, to w momencie kiedy patrzyłaś się w te płatki śniegu, ja najprawdopodobniej ubrany w krótkie spodenki i błękitną koszulę gapiłem się w nasłonecznione palmy i turkusowe morze. i wiesz co? wolę nasze płatki śniegu, nasze piwo w butelkach 0,5 i 0,6 zamiast ich sikacza w lekarskich flaszkach, nasz schab zamiast ich twardego barana, a nawet naszych rodzimych żuli niż ichnich arabów krzyczących za każdą białą dziewczyną "ładna dupa, nie za gruba nie za chuda". nie no, fajnie było, ale... urlopy wypoczynkowe to nie dla mnie. albo czynne zwiedzanie na stopa a najlepiej własnym enduro, albo nie ruszam się z domu. hotel czterogwiazdkowy? full service? dziękuję, postoję.
jak dobrze być w domu. jak dobrze. dzisiaj wejście smoka. ale fajnie będzie to oglądać z dużym polskim żubrem - jednym, dwoma, no, góra czterema!

a ja dziś garuję na strychu z cztero (pięcio...sześcio...!) pakiem
słuchając opowieści o operatorach miażdżonych w kruszarkach szczękowych :) i o bessie na rynku maszyn budowlanych

moje ulubione tematy na wieczór: spawanie tigiem, rynek motocykli klasycznych, maszyny budowlane i problemy serwisowe :)

Re:

Zara zasne sluchajac jedego barana.
Ale jest gicio.

hehe

Re: Re:

hrrrk siuuuu

ojeje osemka !!!
musze scanselowac typa

wykład masz?

hehe licz baranki, szybciej zaśniesz.

ps już myślałem, że umarłeś ;)

Re: wykład masz?

Slucham co w 5% (hehe) piszczy.
Katharsis maja w glowie.

Szkoda ze nie byles ze mna na dworzu bez koszulki zima noca podtatrzanska

Co dzien mysle ze umarlem
Niestety nie

Znaczy filtr ustawiłeś na wychwytywanie, w Twej ocenie, tylko istotnych treści. Dobry sposób. Ale zawodny.

Kąpałem się wtedy w gorących źródełkach w Oravicach na Słowacji i po śniegu biegałem "na gaciach" z butlą wina.

Czy to Aborygeni mówili, że życie to sen, a śmierć to pobudka?

Ta pobudka, wiem. Tak myslalem i na pobudke ochoty. Na smierc, czyli marzenie mam.
hehe
Ale na pewno przyjdzie jakies ludzkie gowno z pomyslem na jeszcze cos lepszego i ze snu nici tylko.

"Kąpałem się wtedy w gorących źródełkach w Oravicach na Słowacji i po śniegu biegałem "na gaciach" z butlą wina."

Wtedy ? Okolo 1978 ?

Maszyny budowlane? Może żurawie teleskopowe? :) Te lubię. No i teraz moje ulubione wypalarki portalowe z racji wykonywanego zawodu. Blacha to wdzięczny materiał do obróbki ;)

żurawie?

...to ja obserwuję na wiosnę i jesień na kaszubach.
a blacha jest ok, kiedy nie pogięta ;)

pozdrawiam :)

Re: żurawie?

No ja je obserwuję codziennie :) A z blachy nie może byc pogięte o co to to nie! Wczoraj wypaliłem 16 łosi z blachy ocynkowanej. Może zacznę sprzedawać całe zaprzęgi Św. Mikołaja? Eee, to już raczej renifery ale łoś na warunki polskie był by bardziej w klimacie :)

łosie???

ja chcę łosiaaaaaaaaaaa!!!

jaki szaleniec chce mieć 16 łosi z ocynku?
lasy państwowe?

Re: łosie???

Chcesz łosia?
No to o ile już znudzi się wycinanie nożyczkami z alu po specjalu łosi (aurę mam dziś minus 30 pod poziomem morza) to zrób sobie wakacje na Svalbard. Do lisa polarnego podejdziesz na 3m, bo nie zna człowieka wogóle, niedźwiedzi trzeba unikać, renifry są na pęczki, ale najciekawsze są akcje penetrowania lodowców.

Firma transportowa :) Facet sobie wymyslił, że na każdym aucie ma być łoś :) hyhy. Jak dla mnie bomba! Dobrze, że nie żyrafa albo szympans :) Oczywiście wypaliłem sobie pare dodatkwoych sztuk na pamiątkę :)

przerzuć mi którejś ciemnej nocy jednego przez płot do ogrodu ;)
wyplotuję mu umaszczenie i wyraz pyska

hehehhehehehehhe
ale ja głupoty piszę
za dobry mam humor ostatnio

Inne tematy z forum

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (703 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Meble do pesjonatu nad morzem (3 odpowiedzi)

Prowadzę nieduży pensjonat nad morzem, który w tym roku chciałbym trochę odświeżyć. Zastanawiam...

Muza musi grać. (2853 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....