ułożenie miednicowe a poród w wejherowie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
mam pytanie bo się dowiedziałam iż moje dziecko jest w położeniu miednicowym czy to zawsze oznacza cesarke bo to juz 38 tydzień a będę rodziła w wejherowie a słyszałam że w niektórych szpitalach i tak trzeba urodzić naturalnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ułożenie miednicowe a poród w wejherowie

W wejherowie rodzisz przez cc. Mi kazano przyjechac kiedy bedzie akcja porodowa czyt skurcze :) bo wtedy najlepiej robi sie cc

dzieki za info

jak oni chcą się wbić w kręgosłup ze znieczuleniem skoro będą skurcze?
troche to niebezpieczne

Miałam cc w Redłowie ze względu na ułożenie i może to zależy od tego, jak mocne są skurcze. Ja przyjechałam dość szybko, bo najpierw mi wody odeszły, więc nie zwlekałam. Nie miałam problemu, żeby leżeć nieruchomo przez chwilę, tylko tam mną mimowolnie wzdrygnęło, jak mi już wyciągali igłę.

JA rodziłam w Wejherowie przez cc także przez ułożenie miednicowe.Skurczy nie miałam ale dostałam skierowanie od mojej ginki w dniu terminu do szpitala. Pojechałam i po badaniach na izbie przyjęć przyjęli mnie na patologię a rano zdecydowano, że będzie cc. Także w Wejherowie napewno cc jeżeli maluszek się nie ułozył

hej,
ja miałam w 37 tygodniu miednicowe położenie, znalazłam ćwiczenia w internecie, poćwiczyłam i dziecko odwróciło główkę gdzieś w 38 tygodniu podejrzewam;

Re: ułożenie miednicowe a poród w Wejherowie

odświeżam powyższy temat, bo jestem ciekawa jak to wygląda w praktyce w Wejherowskim szpitalu właśnie.

To moja pierwsza ciąża i Maluszek przybrał takie właśnie ułożenie. Również usłyszałam, że mam się zgłosić na CC ale dopiero gdy zacznie się akcja porodowa.

Drogie MAMY...
Jak wygląda przyjęcie/ badania/ znieczulenie/ obecność ojca/ dziecka itd.?

Przyjecie jest na izbie, bada lekarz. Potem idziesz na patologie tam cewnikuja, golonko :). Kiedy akcja porodowa sie rozwija to wioza ci na sale operacyjna i tam dostajesz znieczulenie. Po cesarce wracasz na sale dają ci maluszka, kroplówki i maz moze z tobą siedziec na sali juz po porodzie. Ja miałam skurcze od 12 w nocy a cesarke kolejnego dnia o 11.00. Młoda przyniesli mi na sale zaraz po porodzie, dostawili do cyca. o 20.30 Kazano mi wstac, i pielegniarka pomogła mi sie wykapac. Młoda ogarniałam odrazu jak tylko mnie postawili na nogi

Jesli chcez mozesz wykupic sobie sale po porodzie tylko dla siebie, ale nie pamietam jaki to koszt. Ja lezałam na sali 3 osobowej ale byłysmy tylko we 2. Dziewczyna która leżała na sali urodziła 3 dziecko wiec jej pomoc w ogarnieciu dziecka była nieoceniona

czyli mimo wszystko czekają, aż akcja porodowa się rozwinie...?

Najlepiej cesarke robii sie kiedy akcja porodowa juz trwa. Mi kazano przyjechac dopiero jak beda skurcze albo kiedy bedzie 2 tyg po terminie

a jakie miałaś znieczulenie i jak się ogólnie po nim czułaś?

A przed cięciem ubierasz się w swoją koszulę czy dają szpitalny zestaw?

aaaa i kiedy cię wypuścili do domu?

P.S. Bardzo dziękuję za wszystkie odp. :))

Ja też miałam CC a dokładnie dwa, bo pierwsze dziecko miednicowe a drugie po odklejeniu łożyska na cito. Na salę operacyjną możesz iśc nawet w sukni balowej bo na stole leżysz nago więc i tak każą Ci się rozebrać ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0