wydzielenie garderoby "szafą"

witam
mieszkam w starym bloku,klasyk srodkowe mieszkanie w 4ro pietrowcach, 2 pokoje jeden przechodni do kuchni i ten przechodni to nasze krolestwo,
chcemy je urządzić po swojemu(choc juz tu 5 lat mieszkamy) ale ciagle sie nam koncepcje zmieniaja, juz i tak wyrzucilismy polowe mebli po tesciach ale potrzebujemy szafy i regalow na ksiazki,
i teraz tak: pokoj nie cale 5m/3,2m na scianie 5 jest dwoje drzwi(harmonijki) odsuniete od rogow o ok 50cm na jednej 3,2 scianie okno ktore od roga tez daje ok 50cm ,na scianie z drzwiami stoi komoda ze sprzetem i tv,glosniki, pod oknem mam stol z krzeslami

mysle nad zrobieniem garderoby szafa(murowac nie chce) tzn postawic ja plecami do pokoju i zrobic taki kacik na wszystko a plecy zagospodarowac tak zeby byla farba ta co na scianie zabudowanej(lub jakas pasujaca tapeta), tylko teraz moj problem to czy takie cos wystarczy o szerokosci 1m(ok 50cm przejscia 50cm szafa) od sciany, czy trzeba wiecej no i tak 2/2,5m glebokie, i wtedy mam wolna te sciane powiesze tam obraz ew. mala komode lub rogowke(teraz mam wersalke)

no i pytanie czy ktos tak robil? jak to sie sprawdza, bo jakos tak nie chce stawiac szafy sypialnianej w pokoju bo wydaje mi sie ze optycznie bardzo zagraci pokoj i mi sie srednio podoba taki grzmot, a to bedzie mialo wiecej miejsca do zapakowania wiec inne meble nie beda potzrebne jednak to zawsze znaczne pomniejszenie pokoju.
no i jakie drzwi? czy kotara czy jakies skladane? prosze o porady i pomysly,
mam na zmiane koncepcji jeszcze duzo czasu ale ciagle kombinuje i wykombinowac nie moge ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wydzielenie garderoby

garderoba jak najbardziej
zawsze masz wszystko w jednym miejscu
moge dac namiary na Pana Łukasza 510 759 002

witam, rozrysuję Pan to na kartce, lub na komputerze i podeśle mi. To powiem Panu co można z tym zrobić i ile to by kosztowało.

witam, rozrysuję Pan to na kartce, lub na komputerze i podeśle mi. To powiem Panu co można z tym zrobić i ile to by kosztowało.

w poprzedniej odpowiedzi,wpisałem błędny email.

dzięki za namiary, ale robilabym to wlasnymi silami.
a chodzilo mi o funkcjonalnosc "odważnego" rozwiazania, i czy ktos np zaluje ze tak zrobil

Inne tematy z forum

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (43 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju? (44 odpowiedzi)

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?

wymiana kotła gazowego (3 odpowiedzi)

dzień dobry, czeka mnie wymiana dwufunkcyjnego kotła gazowego w mieszkaniu niespełna 80m, obecnie...