Jestem tegoroczną absolwentką i jestem bardzo zadowolona z wyboru tego gimnazjum. Poziom nauczania w szkole jest dosyć wysoki z większości przedmiotów. Porównując z innymi szkołami, uczniowie zdobywają tu dużą wiedzę. Większość nauczycieli chce przekazać nam wiedzę, a nie tylko 'odwalić' robotę. Piszę 'większość', bo nie o wszystkich mogę tak powiedzieć. Jednak, nie ma szkół idealnych.
Przygotowanie do testów jest bardzo dobre. Ja i moi przyjaciele jesteśmy zadowoleni z wyników. Jednak jak ktoś się nie chce uczyć, to wynik nie jest winą szkoły, a samego ucznia.
Wyposażenie. Cała szkoła zostaje powoli reontowana. Zrobione już są niektóre sale, łazienka, hol. Większość sal ma nowe ławki i szafki. Szkoła jest wyposażona w przedmioty dydaktyczne (np. na fizykę, biologię, chemię itd.).
Miałam bardzo fajną i zgraną klasę. Wychowawczynie- świetne. Polecam tą szkołe każdemu kto chce się dobrze bawić i zarazem czegoś nauczyć. Osobiście, jestem zadowolona i bardzo tęsknię za ludźmi. Ta szkoła pomogła mi znakomicie przygotować się do testów i dostać do wymarzonej szkoły. I to nie jest opinia tylko jednej osoby. Wielu moich przyjaciół, również absolwentów Gim8, podziela moje zdanie.