..

Radzę uważac w dziale wędlin na wagę przestawioną o 20%!! 10 plasterków wędliny waży o 20% więcej niż na wadze kontrolnej na warzywach!! dodam, że kupowałam również kurczaka który ważyl tyle samo co na nalepce a wędlina ewidentie o 20% więcej!! praktyka sklepu czy ekspedientek? Chyba sklepu bo widac niżej, ze moja sytuacja nie byla odosobniona! Ciekawe ile osob juz oszukali i czy waga przy kasach tez nie jest przestawiona, nie polecam!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ..

Szkoda że ludzie potrafią tylko na forach wypisywać takie głupoty. Jakby miał ktoś pójść osobiście do kierownika sklepu z informacją że coś jest nie tak, to byłoby gorzej. Żal mi Was!!!
P.S. proponuje osobom które krytykuja pracowników działu tradycja, aby sami popracowali na tym dziale chociaż jeden dzień i zobaczyli jak na prawdę wygląda ta praca, że nie zawsze jest miło i przyjemnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

to jak jest? Opisz nam wszystkim.
Rozumiem, ze nie jest milo i przyjemnie ale to te kobiety wciskaja nam STARE mieso a do tego ich pracodawca zmuszac NIE moze!!! Wystarczy powiedziec. " moze wieprzowinke zamiast kurczaka" i juz jest informacja do klienta, ze cos jest nie tak...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Droga klientko, wagi przy kasach samoistnie się przestawiają i to, by były prawidłowo ustawione zależy od tego czy kasjer znajdzie chwilę by spojrzeć i w razie niezgodności ustawić prawidłowo :)
Co do wag na stoiskach z wędlinami to nie wydaje mi się by sklep robił to z premedytacją, gdyż wiązałoby się to z niewytłumaczeniem faktu "nadwyżki" towaru przy ewentualnych remanentach :)
Sądzę iż tak samo jak przy kasach, tak samo wagi na stoisku, na którym zostałaś obsługiwana są w stanie samoistnie się przestawić i tylko i wyłącznie uwaga pracownika podlega dyskusji.
Może się też zdarzyć, że sprzedawca nie zwróci na to uwagi więc jeśli Ty, droga klientko zauważyłaś niezgodność to zgłoś ten fakt osobie, która Cię w danym momencie obsługuje lub do kierownika sklepu a nie piszesz takie poezje na forum licząc na współczucie jaka to Ty jesteś OSZUKANA KLIENTKA :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Każdy kto kiedykolwiek zetknął sie ze sklepem Piotr i Paweł w Oliwie wie że tam źle się dzieje już od dawna.Pracownicy nie uśmiechaja się bo i powodów do śmiechu nie mają,kienci narzekają na złej jakości towar i mają rację,bo tam sprzedaje się wędliny wielkorotnie myte,po terminie i nawet skargi klientów na taki stan rzeczy niewiele zmieniają.Był okres że na wędlinach i mięsie był porządek,pracownicy byli uśmiechnięci,towar dobrze wyekspoonowany i świeży,ale to już przeszłość.Od jakiegoś czasu ,chyba od początku lata obserwuję że tam dzieje się źle .Pracownicy ciągle nowi,nie ma nikogo kompetentnego,wszyscy niezadowoleni,burczą a nie odpowiadają na pytanie klientów.Przestałam tam kupować mięso ,bo zamiast polęwicy wołowej sprzedają tańszą i gorszą ligawę,drób nie śmierdzi a cuchnie ,wędliny są oślizgłe i klejące,aż strach je dać nawet psu.Ponieważ mieszkam nieopodal to robiłam tu zakupy,ale teraz kupuję tu tylko pieczywo i towary suche pakowane.Choć i tu trafiają się niewypały.
Widzę że nad tym sklepem wisi jakaś klątwa,bo nikt nie zagrzewa tu miejsca.Tak jak tam zmienia się personel,to jeszcze nigdzie nie widziałam.Mój mąż lubił kupować w piekarni bo była tam tak miła p.Agnieszka która witała go zawsze usmiechem i zawsze miała dobry towar,potrafiła zachęcić a nie odstraszyć, ale już jej od jakiegoś czasu nie ma. No i nie wspomnę o reszcie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fakt,wszystko prawda.Syf,brud i jeszcze raz brud.Nie wiem kto tam rządzi,ale napewno powinien dostać wilczy bilet,bo to kpina z ludzi kupujących za ciężkie pieniądze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sklep w Oliwie jest parodią sklepów delikatesowych.Tam niewiele jest towaru który jest delikatesem.Bo czy śmierdzący łosoś lub klejące sie od starości wędliny to towar delikatesowy.Kpina i jeszcze raz kpina.Popieram że nie należy nabijać im
kabzy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Radzę zgłaszać takie sprawy. Często pracownicy nie zdają sobie sprawy, że waga dodaje, jest to zwykłe przeoczenie, a konsekwencje są ogromne, np. kara dla pracownika od Państwowej Inspekcji Pracy. Jeśli nie skutkuje mozna zgłosić anonimowo do Inspekcji Pracy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tam wagi źle ważą bo pod nimi jest cała mkasa starych cenówek ,rękawiczki i torby foliowe które powodują przekłamywanie wagi.Już wiele razy widziałem jak powyjmowali te smieci to waga wskazywała inną wagę niż zero.Zgłaszłem to pracownikom,ale one tylko sie uśmiechały i przepraszały za błą,a później było znowu tak samo.Tam trzeba przeprowadzić gruntowną inspekcję aby wyjaśnić kto i dlaczego nie pilnuje prawidłowośici i to nie tylko w sprawie wag ale wogóle w sprawie pracowników.Tam jest brak organizacji pracy i brak odpowiedzialności za wykonywanie prac.Koszmar.Już tam pzestałem robić zakupy.Nie polecam tego sklepu w Oliwie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0