....

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
...myślałam , że na tym forum mozna fajnie porozmawiać, ale mam wrażenie że tu pisza same niedojrzałe osoby, poszukujecie fotografów zamiast ich samemu poszukac, nie rozumiem tu czegoś, moim zdaniem forum jest po to aby sie spytac o jakąś konkretna sprawę , opinie o jakiejs firmie, osobie....prawie wszyscy pisza tu bzdury, firmy polecaja sie nawzajem, bez sensu....Ciagle przewija sie wątek dori z zaproszeniami jakies dziewczyny z makijażami i wkółko to samo cytuję: pomocy nie mam sukni ,pomocy nie mam kamerzysty ,pomocy nie mam fotografia, zaproszenia kupujecie na allegro albo w sklepie dla plastyków ...o matko!!!! Nie wiem czy nie macie własnego gustu czy nie wieci co wam sie podoba, musi ktoś wam cos doradzać...porażka... zastanówcie sie po co jest weselnik i te wszystkie firmy co sie tam reklamują.....mysle że osoby które juz niedługo będą w związku małżeńskim powinny wykazać troche wiecej samodzielności i inwencji twórczej.Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ....

To chyba Ty kochana czegos tu nie rozumiesz...

ja tez jestem dobrze zorganizowana tym bardziej ze zalatwiam wszystko sama(bo moj luby zarabia daleko stąd)i mam dziecko.i mam satysfakcje ze tak dobrze mi idzie.

...skoro my potrafimy korzystac z tego forum i jestesmy zadowolone.

no własnie zgadzam sie z "ja" po to właśnie jest forum,zeby pomagac sobie szukac, ja znalazłam tu dobry zespół bo znajdz teraz wśród tysiaca reklamujacych sie ten najlepszy pare osób z forum poleciło mi tą samą kapelę zadzwoniłam do nich umówilam sie i stwierdziłąm ze sa super i sie na nich zdecydowalam a tak pewnie bym jezdzila po caly trojmiescie słuchajac tysiaca kaset demo
a jesli nie odpowiada ci to forum to nie korzystaj z niego no proste chyba :))

wasze wypowiedzi utwierdzaja mnie w tym co sądzę, nawet dokładnie nie zrozumieliście tego co napisałam...ahh...my zamówilismy wszystko w firmie która zajmuje sie organizacja wesel..i nie musielismy latac po wszystkich firmach, ale skoro wolicie poszukiwać to powodzenia...ja na to nie mam czasu.

wiesz moze my po prostu wolimy zajac sie tym same bo to jest nasz dzien i chcemy miec radosc z tych przygotowan i wlozyc w nie troche swojego serca po prostu nam sprawia to ogromna przyjemność

aśka napisał(a):

> zamówilismy wszystko w firmie która zajmuje sie organizacja
> wesel..i nie musielismy latac po wszystkich firmach, ale skoro
> wolicie poszukiwać to powodzenia...ja na to nie mam czasu.

Gdyby mój budżet na ślub wynosił 40 tysięcy to pewnie tez skorzystałabym z firmy organizującej wesela,

nie oceniaj dojrzalości ludzi po tym w jaki sposów organizują ten dzień,
bo to może działać w dwie strony,

tzn: nie potrafisz nic sama załatwić, tylko musisz kozystać z firmy organizującej wesela?
jak ty sobieporadzisz w dorosłym życiu?
...............nie sprawiedliwe prawda? wiec nie oceniaj
pozdrawiam

a kto ci kaze siedziec tu i zalamywac nad nami rece?kazdy ma swoj sposob na zycie i zalatwianie spraw.tylko nie rozumiem skoro jestes taka swietnie zorganizowanana a raczej inni wszystko tak swietnie za ciebie organizouja to po kiego diabla tu jestes???

POPIERAM AŚKĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzieki;)

oco ci chodzi?o jakie rozmowy?o czym niby chcesz gadac na forum
pt."weselnik"

np. spytac sie o jakas konkretna kwiaciarnie itp...a nie pisac bez sensu pomocy nie ma sukini naprzykład czy to nie idiotyczne???

ja tak mysle ze aska ma zly dzien i czepia sie wszytkich moze jest [przed okresem :))a jesli skorzystalas z firmy organizaujacej wesle to czego tu szukasz???????

ale nie rozumiem co jest bez sensu w tym ze ktos nie ma sukni ????? uzasadnij oo szukasz kwiaciarni a Twoja firma ci etgo nie znalazla?? to po co ja wynajelas

wy wogole nie rozumiecie co ja pisze mówie ze np. poruszać temat o konkretnej kwiaciarni a nie pisac pomóżcie nie mam kwiatów, po co sie doradzać gdzie kupic suknie,czyzby Panny Młode straciły gust?? nie wiedza czego chca.ja nie szukam zadnej kwiaciarni...wszystko mam dopiete na ostatni guzik i teraz mam czas :)

ale wlasnie moze ktos nie ma gustu i chce sie poradzic innych moze sie nie zna na modzie nie wie jakie kiecki sie teraz nosi itp boze ludzie maja rozne problemy troche wiecej zrozumienia

wiesz co własnie sie nudzę i chcialm sobie zobaczyc co za nowe temety poruszacie, śmieszy mnie to forum;)

oj asiuniu to jak ci sie nudzi to narzeczony chyba sie kiepsko sprawdza :)

a wy lepiej zajmijcie sie soba bo widze ze jestescie tu bardzo czesto :)))

Asiu a ile bierze taka firma?

..nie bede pisac ile, bo ceny zależą od tego co weźmiesz,ale takie firmy polecaja wszyskite usługi o wysokim standardzie, moja znajoma w tamty roku korzystała z takich usług i była bardzo zadwolona, wiadomo ze jak zamwiasz wiecej to daja upusty i to jest super...ceny sa takie jak wszedzie tylko ze oni ci wszystko fachowo doradza i tyle.

Jak ktoś ma miliony, to może go stać na takową firmę. Ja natomiast mam takie wrażenie śledząc to forum, że dziewczyny niepotrzebnie straszą, ja na spokojnie znalazłam wymarzony lokal, fotograf też bez większego problemu, suknie trzeba zobaczyć i poprzymierzać, a wybór faktycznie jest spory. Ale forum ma też plusy, nie jesteśmy odosobniony w tych całych przygotowaniach i możemy sobie poprostu pogadać i podoradzać. Mnie zabiła swoimi postami niejaka amsta, która 1,5 roku przed ślubem pytała o bieliznę. Także dziewczyny trzymajmy się razem i nie szalejmy za bardzo;)

a sprawdzałaś ceny?? mysłisz ze ja mam milony, dostajesz rabaty na wszystko ceny maja producenta a nawet tansze bo duzo jest konkurencji, nie sprawdzicie a gadacie bzdury ze wszystko jest drogie, kupujcie te zaproszenia w kioskach, i wezcie na fotografa wujka,pa

Rina ty glupia debilko!!

ja wole sama ruszyć głową i zorganizować sobie wesele chociażby za pomocą weselnika a nie korzystać z firmy... myślę, że to daje duzo większą frajdę niż pójście na łatwiznę! fakt, że czasem dziwne tematy sa poruszane na tym forum i to mnie też wkurza ale jak się nie podoba to zgadzam sie z innymi, nie czytaj poprostu tego forum.

ja własnie za pomoca weselnika to zrobiłam...

to czego tu szukasz!jak Ci się coś nie podoba to nie wchodź po prostu!ja nie jestem jakąś stałą forumowiczką i też pewne rzeczy mnie śmieszą, ale nikogo nie krytykuję, każdy ma prawo o coś zapytać, poradzić się, przedyskutować pewne sprawy...to, że Ty zleciłaś wszystko jakiejś firmie to Twoja sprawa, ale są tu różne dziewczyny, które organizują wszystko same, bo np. nie mają kasy na jakąś tam firmę, albo tak jak napisała któraś z nas wolą wszystko dopiąć na ostatni guzik i widzą w tym przyjemność:)
jesteśmy tylko ludźmi, niektóre szukają na gwałt sukienki, bo coś nie wypaliło, inne dyskutują o wybranym przez siebie lokalu i dzięki tem, że coś takiego jest można wielu rzeczy uniknąć i skorzystać z czyjegoś doświadczenia!
idź na inne forum i daj sobie spokój...

widze że wywołam tu burzę mózgów, może lepiej juz skończę bo Wam to zaszkodzi,Powodzenia:)

dokładnie skończ:)

Idiotka jestes i tyle!! won!!

aśka, a nie pomyslałaś że niektórzy uważaja wynajecie takiej firmy za tzw. "pojcie na latwizne"???

oprocz niektorych watkow ktore tez mnie czesto doprowadzaja do smiechu mozna tu znalezc wiele waznych informacji. chociazby na temat konkretnej kwiaciarni - sama o tym pisalas.

To dzieki weselnikowi dowiedzialam sie o salonie slubnym w Sierakowicach w ktorym sa te same modele sukni co w gdyni tylko o niebo tansze czy chocby o sprawdzonej przez wielu kwiaciarni Zdrojewskich.

Kumasz to, ze komus moze sprawiac olbrzymia satysfakcje organizowanie najwazniejszego dnia zycia czy masz za daleko do łba??

..ja nie wynajełam firmy tylko poszłam w jedno miejsce i wszystko tam zamówiłam.. nie płace im za obsługe tylkozobaczyłam wieksza oferte tak jak w biurze nieruchomości idziesz i pokazują ci mieszkania i ty wybierasz co ci sie podoba!!!!!

W biurze nieruchomości płacisz 200 zł i wtedy dają ci dopiero namiar na mieszkanie. Także te firmy też zarabiają!!!

od kiedy trzeba płacić w biurze za pokazanie mieszkania? Płacisz ileś tam % się jak się już zdecydujesz ... no ale może są biura które sobie liczą za patrzenie

maja prowizje a ceny np. samochodów maja takie same

Niektórzy mogą po prostu być bardzo zajęci pracą, szukaniem mieszkania, remontem lub tysiącem innych spraw.
Na forum wystarczy rzucić hasło: "ratunku, nie mam sukni, kwiatów" i dostać szereg sprawdzonych adresów. Taka wstępna selekcja jest bardzo fajna. Człlowiek nie czuje się zagubiony.
Oczywiście, że takie wątki mogą irytować, szczególnie, że powtarzają się często a autorom nie chce się poszperać w starszych wątkach. Niemniej jednak rozumiem takie osoby. Sama dzięki forumowiczom znalazłam wizażystkę (fantastyczna!!!) i kamerzystę.
Również wolę bardziej sprecyzowane pytania, ale jeśli zdarzą się te całkiem ogólne, to przecież nikomu nic się nie stanie.

I wreszcie moje zdanie dotyczące firm kompleksowo organizujących wesela. Idea szczytna i bardzo chwalebna, ale to co oferuje się w 3mieście to porażka. Kiepski wybór, schematyczne rozwiązania, mało polotu. To moje zdanie i osobiścię wolę radzić się i wymieniać doświadczenia na forum. To by było na tyle.

....mało polotu to ma wiekszośc osób na tym forum,ale napewno nie firma w której ja wszystko zamwiłam...nie bede wam juz mówić ,moze wolicie sami robic zaproszenia które i tak wam drożej wyjda niz te zamówione w róznych firmach, ale ja jestem wspólczesna osoba i wolę fachowa pomoc luidzi którzy własnie robia to dla żeby było nam łatwiej wssystko załtwić. Najgorsze jest to ze krytykujecie takie firmy a byliście gdziekolwiek????

szczerze mówiac to twoja osoba mnie zaskakuje. watek, który ty poruszyłas, ma najmniej polotu ze wszystkich.
chciałas wypasc na najlepsza konstruktywna krytykantke tego forum i osob, ktore wymieniaja sie pogladami, ale ci to nie wyszło!

myslę,że pokusiłaś się tu o prowokacje. Twoja krytyka jest tak nielogiczna i nieprzekonująca ,że rece opadaja.A przekonanie o wyzszości twojej organizacji i wyborów nad resztą forumowiczek porażające.A ja ci powiem tak:sadzisz ze zlecenie zalatwienia wszystkiego osobom tzrecim,i zdanie sie na ich gust swiadczy lepiej o twoim poczuciu estetyki....?szczerze wątpie...

nie zdaje sie na czyjś gust dobrze wiemczego chce dlatego wybieram to co najlepsze!!!nic nie rozumiesz to nie pisz

"...wybieram to co najlepsze!"...No to pogratulować,zwłaszcza niczym nie zmąconej pewności siebie!pozdrawiam.ps.:mylisz sie,doskonale wiem o czym mówię

Nie zgadzam się, że robienie zaproszeń samodzielnie wyjdzie drożej. Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj kobieto. I jak uważasz, że to forum jest nieciekawe a nasze wypowiedzi głupie to po co czytasz i się udzielasz. To ty dałaś dowód na to, że nie masz plotu i poszłaś na łatwiznę. Ale to twoja sprawa więc nie obrażaj nas, które same organizujemy swoje wesele a przygotowywanie go sprawia nam po prostu satysfakcję. I nie sądzę żeby były tu na forum same osoby niedojrzałe i niesamodzielne. Forum jest po to aby można było dzielić się swoimi radami, spostrzeżeniami i pomagać innym. I spełnia swoje zadanie w 100% a nawet jeśli są czasem jakieś tematy które się powtarzają to chyba nie ma się co denerwować. Ale brawo za fantastyczne podejście. Dziewczyny, myślę, że nie ma ensu tego tematu kontynuować! My i tak wiemy swoje.

...Kumasz to, ze komus moze sprawiac olbrzymia satysfakcje organizowanie najwazniejszego dnia zycia czy masz za daleko do łba??...

Soltera ale ty jednak prosta jestes...

A co do wątkow to zgadzam sie z Aską, czasami dziewczyny tu przeginają, szczegolnie ostatnio, mam wraznie że siedza tu same leworęczne sieroty bez własnego zdania, ktore nie portafią same czegoś w zyciu załatwic.. co drugi wątek, nie mam kamerzysty ,nie mam kamerzysty na.xx.xx.2006, jaki kolor koszuli do jakiej sukienki, jaki kolor kwiatkow itp mozna by poł dnia wymieniac, co innego pytanie o opinie na temat danej firmy, wymienianie się konkretnymi informacjami, a co innego takie duby smalone... i nie piszcie mi za jak nie chce to nie musze czytac takich postów...fakt nie musze ale w tej chwili na forum trudno znalezc konkretną informacje bo wszystko ginie w dziesiątkach postów ktore niczego nie wnosza w to forum.

Dziewczyny macie przeciez swój gust, a moze sie mylę i chcecie miec wesele i wszystko co się z nim wiąze na mode i gust "forum weselnik" troche własnej inwencji twórczej kurde..

no wiesz... twoja wypowiedz własnie określiła osby na tym forum, ja idiotka nie ejstem i nikogo nie obrażam tylko chce wam otworzyc oczy!

dotyczy wypowiedzi majki

nie zgadzam się z aśką ale ma rację w jednej kwestii, wypowiedzi typu "won idiotko" wcale nie świadczą dobrze o autorce. to już jest poniżej poziomu. można wymieniac sie opiniami bez takich. i zastrzegam, nie wszystkie osoby na forum sa takie.

ok.

przegięcie stara!

ale jestecie żalosne!!!wszystkie co do jednej ^^ hahahaha ..współczuje waszym chłopom!!!!nie wiedzą, oj nie wiedza co robią

szkoda, ze nikt nie zorientowal sie ze to cytat z polskiego, bardzo slynnego filmu ...

chyba czasem za duzo oczekuje ...

Soltera

Mi osobiście lokalne firmy do gustu nie przypadły. Wolę załatwić wszystko sama, zwłaszcza że wielkiego weselicha nie organizuję.
Zaproszeń sama nie robię. Zamawiam próbki w internecie. Zresztą to nieistotne.
Nie narzucaj innym swojego schematu postępowania. Każdy robi to co lubi i tak jak może. Tobie odpowiadają usługi firmy organizującej wesele a mi nie, ale przecież nie będziemy się o to wykłócać :) Chociaż może trafiłaś do jakiejś fajnej i dlatego całkiem poważnie proszę żebyś podała mi jej nazwę i namiary. Może pomogłaby mi znaleźć fajny zespół, bo to dla mnie sprawa otwarta.

Dalam sie dzis sprowokowac choc zawsze obiecywalam ze nie znize sie do poziomu osob zaczynajacych tego typu watki.

no coment, milo ze dalas osad na moj temat nie znajac mnie zupelnie.

Szkoda, ze nie masz przy tym odwagi podpisac sie prawdziwym imieniem.

Dlatego uciekam stad, zeby uniknac w przyszosci tego typu sytuacji.

Z pozdrowieniami dla wszystkich. Soltera

Soltera, nie przejmuj się.

ja dziekuje.... ale ta "aśka" ma pozytywna opinie o.. wszystkim jak widze...
trudno - jesli cos Ci tu przeszkadza, denerwuja cie posty... to.. wolny kraj - nie musisz tu zagladac.. z reszta juz Ci to chyba nie potrzebne skoro ktos za Ciebie zalatwi wszystko zwiazane ze slubem....
zeby sie nie przemeczac za nadto i zeby nie powielac wszystkich - tak pustych ludzi jak my tu na "froum" radze wynajac dublerke - po co masz sie meczyc przed oltarzem i powtarzac oklepane slowa przysiegi za jakims glupim ksiedzem... na wlasne wesele tez lepiej nie idz - trzeba bedzie potanczyc... jeszcze sie spocisz... na noc poslubna zatrudnij dalej Twoja dublerke - bedziesz mogla sie przynajmniej w tym czasie wyspac czy cos...badz wiec orginalna i zlec wszystko jakiejs dublerce czy komus...

bo sie wkurzylam.

a tak w ogle to przepraszam czemu uwazasz ze pytanie pt: "gdzie kupic suknie" czy "szukam fotografa" jest tu zbedne???? wlasnie o to chodzi ze mozna nie wiedziec mieszkajac np w sopocie gdzie sa salony slubne z sukniami w gdansku... albo moze chciec znalezc innego fotografa niz Ci ktorzy sie wszedzie reklamuja!!!
po to tu wszystkie jestesmy - zeby pomoc rada
i nie rozumiem czemu uwazasz,ze ktos kto pyta "dziewczyny - nie mam sukienki" nie ma gustu???????????????????????????????
to jest conajmniej bez sensu!!! bo jak sie ma nieznajomosc lokalizacji sklepow z sukniami do braku gustu?????????????

nie twierdze ze wszystkie posty sa "madre" ani ze sie nie powtarzaja....

ale od tego jest wlasnie wolnosc slowa zeby mozna bylo pytac i pisac co mu sie podoba...
dzieki tej wlasnie wolnosci i Ty moglas napisac co sadzisz o tym forum.....

tylko ja gdybym weszla na forum kt. w/g mnie jest glupie i niepotrzebne - po prustu bym z niego wyszla i wiecej nie wchodzila - a nie krytykowala ludzi ktorzy maja akurat inne zdanie na jakis temat ode mnie...
to tyle.

Zgadzam sie z tym co napisalas:)

Ja swoje wesele sama chcę zorganizować i chociaż pracuję ciężko, prowadzę dom i sama organizuję całe wesele to sprawia mi to radochę i dzięki temu czuję, że niedługo spełni się jedno z moich marzeń.
A co do forum.....gdyby nie dziewczyny które tutaj udzielają cennych rad to ja chyba bym nic nie załatwiła. Od niedawna mieszkam w 3mieście i nie znałam tu nikogo, zresztą to tej pory mało ludzi tu znam ;(. Nie miałam pojęcia gdzie szukać sukienki, fotografa, kamerzysty no i sali weselnej, gdyby nie dziewczyny pewnie już dawno byłabym siwiuteńka. Brdzo Wam dziękuję kochane za pomoc i wszystkie porady:)

skoro jest wolność słowa to dlacego oburzasz sie na mojego posta?

Soltera by, by, jednej czubniętej mniej , tak trzymaj aśka!

;)

a to w związku z czym? bo nie rozumiem? szkoda, że najgłośniej szczekają niezalogowani

do "aśka" :

nie twierdze ze wszystkie posty sa "madre" ani ze sie nie powtarzaja....

ale od tego jest wlasnie wolnosc slowa zeby mozna bylo pytac i pisac co mu sie podoba...
dzieki tej wlasnie wolnosci i Ty moglas napisac co sadzisz o tym forum.....

tylko ja gdybym weszla na forum kt. w/g mnie jest glupie i niepotrzebne - po prustu bym z niego wyszla i wiecej nie wchodzila - a nie krytykowala ludzi ktorzy maja akurat inne zdanie na jakis temat ode mnie...
to tyle.

dlatego wlasnie sie oburzam. nie za to ze nas wszystkie obrazasz, nie za to ze uogolniasz, nawet nie za to,ze Twoje wypowiedzi sa conajmniej niespojne logicznie... nie, nie za to. jest wolnosc slowa,wiec mozesz pisac co chcesz,ale uwazam,ze zwykla przyzwoitosc powinna Ci podpowiedziec,ze skoro Ci sie nic tutaj nie podoba i uwazasz wszystkie komentarze za glupie a osoby ktore tu sie wypowiadaja - rowniez oceniasz na wskros negatywnie, to... po co w ogole sie tu wypowiadasz???? nie rozumiem tego!!!! znajdz takie forum ktore Ci bedzie odpowiadalo,albo zostan samolubem i z nikim nie dyskutuj. po prostu nie pisz,ze nie lubisz tego forum - wyjdz z niego i skoro go nie lubisz - nigdy nie wracaj.
zegnam Cie.

zgadzam sie w 100%:-)

znowu jakaś przewrażliwiona osoba
jest to forum o weselu i basta każdy ma prawko pytac o co mu się żywnie podoba!

nawet jeżeli miałabym komuś poradzić na jaki kolor ma pomalować palce u nóg na wesele. każda rada jest ważna dla mnie jakiej mi tu udzielicie i staram się udzielac dobrych rad dla was:)

Może po prostu nie warto wdawać sie w głupie pyskówki i zignorować ten wątek. Niektórzy uważają, że są najmądrzejsi i najpiękniejsi na świecie i nie da sie przekonać i tyle. Szkoda nerwów.

P.S. To moja pierwsza i ostatnia wypowiedź w tym wątku ;-)