0:51 ?

nie znam takiej godziny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: 0:51 ?

To taka pora między północą a 1:00 w nocy :)
Musi być ostro skoro zestawienie tych 3 cyfr wprawia w zastanowienie ;)

Coś na dobry humor (ja bym tego nie zrobił , hyh)
http://www.youtube.com/watch?v=0kKLgSTkCEo

dziękuję za wyjaśnienie

ostro? to było kiedyś
teraz żywot stał się nieco bardziej ascetyczny
nie ma mowy, żeby było ostro

a jeśli chodzi o te fikołki, hehehehehe
TY byś tego nie zrobił? TY?!
nie wierzę

No w normalnych warunkach bym to zrobił ale z 3 wypadniętymi dyskami nie dam rady :/

Ja zastanawiam się czy żyję, oddycham
a fikołki
to dla mnie zupełnie inny wymiar

ups
starość nie radość, młodość nie wieczność ;)

to nie kwestia wieku...
niestety

no wiem, że w Twoim przypadku to kwestia spędzonego dnia przy stole ;)

Ty no ale jak oddychasz to o tym wiesz, nie? czy się dusisz bo zapomniałaś, że wiesz że oddychasz. Ja się wcale nie smieję? Ale o jaki stół chodzi? Przy stole w sensie przy stole z połówką na stole czy przy stole w przedszkolu karmiąc grupę maluchów czy skręcając chałupniczo długopisy? :)

przy stole, proszę ja Ciebie, ŚWIĄTECZNYM, uginającym się od za dużej ilości jedzenia :)

och, dokładnie!
Zupełnie nie wiem jak zmiesciłam tak wielkie ilości.
choć tak sobie myślę,że dla kogoś o zgoła odmiennej posturze byłaby to tylko przekąska;)

słuchaj, a jak się składa długopisy?

śmierć nie wesele :)

ostatnio zajechałem tą samą wymianą zdań z panią z przychodni i amunicja się jej wyczerpała ;)

mi ostatnio baba w rejestracji się zawiesiła, gdym przyszła wykonać rentgen
"zdjęcie mostka? zdjęcie mostka?? ale po co? na co? jakie zdjęcie???"
"CELOWANE NA MOSTEK"
i baba, która celowała: "zdjęcie mostka? celowane na mostek?? ale o co chodzi? jaki mostek??"
zła była chyba, bo przeszkodziłam jej czytać gazetę przy kawie

resekcja całkowita mózgu;)

Ja jak byłem na rezonansie to zadali mi pytanie czy mam jakies metalowe elementy w organizmie. Mówię, że tak a laska na to: "Ale jak?", "No normalnie mam śruby", "Ale metalowe?", "Platynowe", "Aaaaa, platynoweeee...", "A platyna to nie metal?", "No tak, tak". Wchodzę do gabinetu i tu facet mnie zastrzelił jak juz wchodziłem na gaciach na stół: "Proszę zdjąć okulary". Nie wiem ale strasznie mnie to rozśmieszyło, może trochę że pomyhslalem sobie co by sie zrobilo z maszyna albo ze mna gdyby na mojej glowie zostaly metalowe oprawki albo moze jakbym uslyszal, ze mam zdjac okulary a w sekunde potem mial fife pod okiem :) hehe

czyli, zwrócić się do Ciebie : "drogi totenkopf" robi się co najmniej uzasadnione

no dobrze, ale jak się ma dyskopatia do Twojego hobby?
czy te rzeczy nie wykluczają się wzajemnie?

...sie zobaczy, heh. Ja tam udaję, że wszystko jest ok. Na razie tydzien na wyciągu i jakieś leki a potem....chyba kolejne implanty :)
W skrócie (bo jest tego dużo):
- L4-L5- wypadnięcie jądra miażdzystego krążka międzykręgowego , tarcza odwodniona, widoczne ślady degeneracji, z naciskiem na lewy korzeń nerwowy
- L3-L4- uwypuklenie jądra miażdzystego krążka międzykręgowego
- L5-S1- dwustronne wypadnięcie jądra miażdzystego krążka międzykręgowego , tarcza odwodniona, widoczne ślady degeneracji, nacisk na worek oponowy
- zanik lordozy lędźwiowej

:

no nie grzmię ;) doskonale rozumiem
żeby stanąć za sterem muszę usztywnić nadgarstek ortezą i przerzucać większość obciążeń na lewą rękę
a co trzeci wdech powietrza przypłacam przeszywającym bólem w klacie
nie mogę sobie wybaczyć tego dnia, kiedy do obu tych uszkodzeń na raz doprowadziłam
jak to mówią "to był moment" ;)

Re: :

ja tak samo. to są urazy, które normalny człowiek ma w wieku kilkudziesięciu lat. Dźwigałem jakieś tam kołnierze do rur, coś tam łupnęło, a co tam , dalej jedziemy....no i tez teraz szukam pasa lędźwiowego. To trochę przez hobby bo inni mają podobne przygody niestety. Ale teraz będę papierowym ninja, więc mogą mi wszyscy skoczyć ;)

jakiego rodzaju pasa szukasz? stabilizującego, typu rehabilitacyjnego?
standardowy, czy indywidualnie zamawiany?
masz na oku jakiegoś producenta?

heh, sto pytań do...

Zauwazyłem, że firma Oppo jako producent jest dosyć popularna. Wynotowałem sobie z 10 sklepów oferujących sprzęt tego rodzaju w Gdańsku i będę jeżdził ( w tym nawet jakieś Gdańskie Zakaldy Sprzetu Rehabilitacyjnego czy coś) bo z zakupu internetowego zrezygnowałem, zanim to kupie muszę to najpierw na siebie założyć. Generalnie pas wzmacniający (stabilizujący, do rehabilitacji nie potrzebuję pasa tylko do konkretnego wysiłku w stylu walka itp.) odcinek krzyżowy dla osób z dyskopatią i przepukliną lędźwiową, maksymalna liczba metalowych wzmocnień. A Ty jakiej produkcji masz swoją protezę? :)

protezę, proszę ja Ciebie, to będę trzymać w szklance przy łóżku za 40 lat.
a jesli chodzi o ortezy i tym podobne, to tak myślałam, że wspomnisz o firmie oppo. mnie ich produkty nie odpowiadały, co nie oznacza, że są złe. możliwe, że wiedza sprzedawców i zaopatrzenie ich sklepów nie było należyte. zamówiłam więc ortezę niemieckiej firmy heinz schiebler. ale mam zamiar zamówić jeszcze hartmann rhena manu - jakoś mam do tej firmy zaufanie. nie wiem, jak bardzo chcesz odciążyć odcinek L-S. dziś przejrzałam w pracy trochę katalogów i spodobał mi się tak naprawdę jedynie pas firmy medi. nazywa się lumbamed disc i jest naprawdę wypasiony. jak mówię, nie wiem, czego od niego oczekujesz, ale za wygodę noszenia i jakość tych produktów mogę ręczyć głową. sprawdziłam w google, można go dostać w polskich sklepach. wystarczy wpisać "lumbamed disc".

no ja po prostu znam oppo z prostych stabilizatorów kolanowych które kupowałem. A tak patrzyłem na necie i nie moglem znaleźć niczego naprawdę fajnego co wyglądałoby solidnie i na lata. Już sprawdzam te firmy, które podałaś. Naprawdę dziękuję :) Patrzę i muszę przyznać, że wyglądają o niebo lepiej tzn. solidniej. Jak bardzo chcę odciążyć odcinek L-S? Na maxa! Nie będę go nosił ciągle a jedynie do walki ewentualnie do ćwiczeń siłowych ale to tylko będzie użytkowanie np. 2-3 razy w tygodniu po 3 godziny, więc jak dla mnie ten pas nie musi być nawet wygodny byleby trzymał mocno i dobrze. Jeszcze raz dzięki ciotka ;)

daj znać, jeśli coś wybierzesz. może będę miała to w zasięgu ręki ;)
hartmanna możesz zamówić na pewno przez aptekę, czyli wiesz jak, schiblera mogę zamówić (ale nie polecam za jakość wykonania - są dobrzy w ortopedii, ale siermiężni w wykonaniu). z medi mam dostęp do pasów typu soft, a jesli chodzi o disc, to zapytałabym w dziale zamówień medi-polska. link do strony: http://webserver2.medi.de/index.php?id=9787 może wyjdzie taniej, niż to, co w necie.

Kurde ale odjazd z tymi ortezami! Wszystkie naraz sobie nałożę i będę niezniszczalny!!! Trudny wybór...spokojnie...spójrzmy jeszcze raz....spokojnie...

czy jesteś siostrą przełożoną w zaopatrzeniu medycznym?

siostrą wielokrotnie przełożoną ;)

jak dotąd dwa typy. Ten twój jest boski:
http://www.ortezy.com/index.php?main_page=product_info&cPath=5&products_id=9

Drugi to ten:
http://www.orliman-polska.pl/sites/kregoslup_print/LSOB_LSOAB_LSOBC.htm

Bardziej chyba będę myślał o gorsecie niż o elasycznym pasie. na spacerki tego nie potrzebuję.

wiesz już czego potrzebujesz
teraz odwiedź kilka sklepów i poubieraj na siebie co się da :)
tylko nie daj sobie wcisnąć tego, co tam mają
a potem wróć do domu i zamów coś porządnego :)
naprawdę spróbuj napisać do medi-polska, o ile wiem realizują indywidualne zamówienia. to bardzo prężna firma i błyskawicznie wywiązuje się z umowy.
powodzenia :)

Zaczekam z tym zakupem jeszcze aż do konsultacji z ordynatorem w Starogardzie. W sumie kasy to kosztuje niemało a nie chciałbym wtopić. Skierowanie do hospitala juz mam. Byłem u szefa neurochirugii w Szpitalu Wojewódzkim w Gdańsku no i u szefa neurochirurgii ze Starogardu. Teraz czekam jeszcze tylko na wizytę u szefa neurochirurgii w Słupsku i jadziem z koksem.

jeszcze kościerzyna, wejherowo, nowy dwór gdański i elbląg ;)
pewno masz niezłą bazę danych

nieeee, dam sobie na luz aż takim hipochondrykiem nie jestem ;) Skumaj, że czas oczekiwania na operację kręgosłupa w Gdańsku wynosi ok. 2-3 lat taka jest kolejka. No chyba, że płacisz w ramach zabiegu prywatnego to inna sprawa. Masakra.

operacja to jedyne wyjście? na czym to ma polegać?
nie ma opcji alternatywnej?
ciekawe, ile trzeba rzeźnikom dać w łapę.

nieee, no świetna strona ;D
mało nie zemdlałam
chyba obejrzę wszystkie filmiki
krótka utrata świadomości dobrze mi zrobi

http://neurochirurgia.2p.pl/zdjecia.html

i ta muzyczka w tle... :)

uaaa... właśnie dlatego kariera chirurga nigdy nie była mi pisana... najbardziej rozbroiła mnie w tym kontekście ta najwidoczniej całkowicie niezbędna informacja o aktualnych imieninach w prawym górnym rogu (strony, nie imieniny w rogu :))

Cięcie ukośne miąższu śledziony
Ach prawda, to dziś wypada Aldony!

:) hehe

Inne tematy z forum

Gadżety reklamowe (30 odpowiedzi)

Gdzie w Gdańsku można kupić gadżety reklamowe? Jest jakaś hurtownia?

Jakie ciekawe gadżety do biura podróży (8 odpowiedzi)

Witam, Planuje zakup nowej partii gadżetów dla klientów Biura Podrózy. Specjalizujemy sie w...

a to na rano ;) (345 odpowiedzi)

tiaaa...a to na rano. jakie szczęście, że nikt wcześniej na to nie wpadł :)...