12-08 Kościół Cystersów w Oliwie

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Witam was forumki:-)) czy któraś z Was brała ślub w tym kościółku?? jestem na etapie wyboru kościoła więc będę wdzięczna za wszelkie opinie pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: 12-08 Kościół Cystersów w Oliwie

witaj,
ja bardzo chciałam mieć ślub w tym kościółku, ale zrezygnowałam ze wzgledu na to, iż kościół ten nie ma przedsionka, a mój ślub był w październiku. Wiadomo jak to jest z pogodą jesienią.
Po naszym ślubie, ślub miała mieć kolejna para więc my z naszymi gośćmi musielibyśmy przenieść się na zewnątrz z życzeniami nawet w najgorszą , wietrzną ulewę. Oczywiście życzenia można przenieść do sali weselnej, ale jak wtedy poczuliby się znajomi, którzy przyszli tylko na ślub....
Ale Ty masz zupełnie inną porę roku oby było słonecznie, a kościółek jest naprawdę piękny

Ado,
polecam ten kościół, jest cichy, z raczej skromnym wnętrzem, ładnym placykiem i trawnikiem wokół, okolica kameralna, wprost wymarzona na czas składania życzeń. Sam kościół należy do tych, w których nie płaci się za czerwony dywan ;-), kwiaty zdobiące ołtarz podczas uroczystości czy pięknie przyzdobiony klęcznik.

image

oooo, ale wyszło ogromniaste :(.

Zmniejszyłam :-D.

image

Czy to oznacza że nie trzeba samemu stroić kościólka?? bo ja bym chciała miec dużo kwiatów a wiem że nie we wszystkich kościołach wyrażają na to zgodę. ;-))

Ado, w tym kościele przystrojony był ołtarz, klęcznik + rozłożony dywan. Jeśli chciałabyś więcej, tzn. np. dodatkowe kwiaty przy ołtarzu czy przede wszystkim przyozdobione ławki, należy się z tym zwrócić do siostry z plebanii. Początkowo tak planowaliśmy ale przeraziła nas kwota...a druga para z tego dnia nie pytała o przystrojenie, zatem pewnie nie chcieliby się złożyć.
Jak usłyszeliśmy od siostry, stroją oni, po przykrych doświadczeniach z tzw. "prywatnym" przyozdabianiem przez rózne firmy czy państwa młodych. NIe ukrywam, że też mysleliśmy o wykonaniu tego sami.

Ja slubuję 29.07.2006 u Cystersów :-) obiecałam to jednemu z ojców w tym kościele 15 lat temu... i on mi tego ślubu w tym dniu udzieli... ehhh... wzruszyłam się :)

Witam, ja biorę tam ślub 15.06.06. To Boże Ciało więc podejrzewam, że nie będzie potrzeby dodatkowego strojenia - klęcznik wygląda uroczo. Ciekawa jestem jak będzie z resztą...
Pozdrawiam:-)))

Inne tematy z forum

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...