m2 kafelki

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Czy 80 zl /m2 kafelek to duzo? tak mi wycenil glazurnik ! bede miala wstawiane na scianie 25x25 , podloga 45x45, nie rektyfikowane. Czy to sa az tak duze kafle ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: m2 kafelki

to zalezy od ceny kafli które układa(odpowiedzialność za nie w razie uszkdozenia) i wielkości pomieszczenia - ogólnego metrażu, im mniejsze tym drożej.
Cena dośc wysoka

Nie łatwiej zapytać innych fachowców za ile położą płytki?
Wystarczy dodać darmowe zapytanie w serwisie. Najlepiej budowlanym.
Polecam http://www.ktozbuduje.pl

u mnie kładł za 60 i położył pięknie, a wymyślałam mozaikę ze ściany przechodzącą na podłogę i takie tam różne, moge podesłać ci zdjęcia i namiary do mojego fachowca, i facet naprawdę konkretny i solidny

jak na gdansk to i tak duzo, chcociaz w porownaniu do torunia- 25 zl to masakra cenowa. proponowalabym wystawic oferte na favore.pl i czekac na oferty
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Michalina, poprosze o fotki i namiary na kamiku1@o2.pl

80zł/m2 to bardzo dużo bez względu na to jakie kafle by kładł, nie sądzę też żeby kafelkarz zwracał kasę za zniszczone płytki, wiadomo że pojedyńcze płytki mogę się uszkodzić ale dla dobrego/zwyczajnego kafelarza taki odpad jest znikomy i bierze się to pod uwagę zamawiąjac trochę więcej kafli.

kafle 25x 25 to są kafle małe, a 45x45 średnie.

cena 80zł / m2 może być tylko usprawiedliwiona gdy szukamy kgoś do połozenia kilku metrów kafli np podłoga w przedpokoju 5m2. W inym przypadku to gość chce cię skroić , oczywiscie mówimy tu o samym kafelkowaniu bez zbijania starych kafli, równania scian itd

Ja odradzałbym szukanie kafelkarza po ogłoszeniach i zbieranie ofert.
Kafelki to drogi materiał i w ciemno lepiej go nie powierzać. Jeśli nie masz dobrych znajomych którzy mogą kogoś polecić to najlepiej szukać ekip na nowych osiedlach , zobaczyć jak robią , pogadać z fachowcami i z inwestorem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

DAJ MU 12 ZŁ/NA GODZ I NIECH CI TO POŁOZY W JEDEN DZIEŃ . ANIE BIADOLICIE ZE ZA DROGO . ALBO WEŹ RUSKIEGO LUB LITWINA JAKIEGOS. JA JAKIS CZAS TEMU PRACOWAŁEM NA NOWYM OSIEDLU NA CZARNYM DWORZE Z WĘGRAMI HAHA TAKTAK I ONI NIE MIELI WIĘCEJ JAK 9 ZŁ/GODZ . DAĆ CI NUMER ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciut za dużo, ale to wg mojego cennika :) Spytaj czy w tej cenie jest silikon chociaż i fazowanie jeśli masz jakieś kanty. Czy z wykończeniem na podłodze. No nie wiem godło chcesz mieć na tej podłodze i ścianie czy jakiś inny skomplikowany wzór? :)))

witam.w moim cenniku metr polozenia kafelek kosztuje srednio 50 zł/mkw,jednakze zalezy to od rodzaju powierzchni tzn czy sa krzywizny i jaki jest metraz do połozenia wiec cena za metr jest podawana po obejrzeniu.jednak uwazam ze 80zł/mkw to wysoka cena.w razie zainteresowania prosze o kontakt 508628415

Tutaj masz podane średnie ceny usług glazurniczych w woj. pomorskim.
http://www.atlasfachowca.pl/pogladowy_cennik_uslug.html

:D wg tego cennika to ja moge tylko wiercic otwory w płytkach :)....komu otworek komu...?

Podaj maila to prześlę Ci cennik dobrego fachowca.

Prosze o cennik na maila oliviamed@wp.pl

ja tez poproszę o taki cennik. moj e-mail: ewuniam@o2.pl Pozdrawiam

moim zdaniem dużo, ja wynegocjowałam 35 zł za m2 dużych kafli a do kuchni na ścianę (chyba 60x 60) za 55 zł, ekipa była z Grzybna i jestem zadowolona.

odpowiedzialności za stłuczone kafle nie ponosili, zreszta nie znalałam firmy która by się zgodziła na to

A jesteś pewna, że położyli dobrze tzn. zgodnie ze sztuką?

Czy możesz dać namiary na osobę kt kładzie kafle za 35za m2?

80zł /m2 to jest bardzo dużo mój kolega kladzie taniej i bardzo dobrze

drodzy moi - kafle kaflom nei rowne, METRAZ, PROSTE SCIANY? podloze - czy stare tynki ktore sie sypią, czy ma byc folia i tasmy, czy klej elastyczny czy gowienko tanie, czy robimy dylatacje - przy wiekszej powierzchni, jakie odplywy , spadki, polki itd - ile rur i ile docinania 0 jak pasuja plytki do pomieszczenia, ilosc kątów itd....... czy Plytki sa proste - bo czesto nie sa , czy z fuga czy bez........ czy sa grube i wymagaja ciecia pila wodną czy tylko gilotynka i szlifierka itd............ NAPRAWDE duzo zmiennych ale patrzac na te ceny -to moj remont kosztowal grubo ponad 50tys - a zrobilem sam za 12 z wyposazeniem w niecale 4miesiace po pracy . Mam dobre ceny na okna na tym mozna sporo oszczedzic i miec dobre :)

moim zdaniem troche to tez zalezy od projektu, jesli wykafelkowana cala lazienka, to cene mozna negocjowac, ale jesli kafle tylko pod umywalka i przy natrysku, to jak tu liczyc za m2, skoro metrow wychodzi 10? nikt nie chcialby pracowac tygodnia w lazience gdzie zarobi 500zl! (o tygodniu mysle o zrobieniu lazienki calosciowo wlacznie z montazami sanitariatow) badzmy ludzmi!

Inne tematy z forum

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju? (44 odpowiedzi)

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?

wiertarko wkrętarka jaka? (37 odpowiedzi)

Czy jest może jakaś wiertarko wkrętarka, która nie kosztuje dużo a jest godna polecenia? Chodzi...

Farby do ścian i sufitów- proszę o poradę (128 odpowiedzi)

Witajcie Proszę o pomoc- muszę wymalować mieszkanie, swoje pierwsze, mam dość skromny budżet i...