21.06.08

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
hej dziewuszki 21.06.08.zakladamy nasz osobisty watek,co wy na to :) dziewczyny z 28.06. tez maja i uwazam ze to dobry pomysl :)pochwalcie sie co macie,albo co chcialybyscie miec ;) do naszych slubow zostalo troszke ponad 9 miesiecy :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: 21.06.08

My tez mamy 21 czerwca 2008 i mamy zalatwione:
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- kosciol, godz 16
- makijazystke p. Ele Skoczen ;-)

PODBIJAM!!!!!!!!!!

My mamy slub w rumi i mamy zalatwione:

*hotel ( a wiec sala + jedzenie, wystroj itp)
*kamerzystę
*fotografa
*dj'a
*kosciol na godzine 17:00

no i oczywiscie wstepnie obmyslane obraczki,suknie itp

olenka a gdzzie masz wesele?

selena w hotelu adria

Witam, dołączam do Was. My mamy narazie salę, zespół i wstepnie omówioną uroczystość z księdzem. Pracujemy właśnie nad fotografem i wizażem.

to napisz prosze szczegoly :)co gdzie jak :)i witamy :)

hehe a ja mam juz zamowiona sukienke, Lukasz ma kupiony gajerek i w pazdzierniku odbieramy obrączki - ale spoko my styczniowi ;P

Dworek w Bychowie, zespół Sound City Band.

Do Brodzkiej:
Możesz coś więcej napisać o Sound City Band? Są z Gdańska?

Olenko, napisz cos o tej Adrii, bo ja wlasnie szukam sali nawesele.

Olenko, ile placicie w Adrii za osobe?czy jest tam sala na ok 120 osob?

hej madzia a skad jestes w ogole :)? coz adria jest pieknym,nowo wybudowanym hotelem.sala jest nawet na 140 osob. menu jak ogladalismy 4 miesiace temu to bylo do wyboru za 120 zł i za 140. przypuszczam ze moglo podrozec bo generalnie wszystko podrozalo. ale hotel adria jesli chodzi o kierownictwo i wystroj moge polecic z czystym sumieniem :) jak masz jakies pytania to pisz :)

ja mam miec 120 osob, wiec byloby super. czy w ramach menu jest juz ciasto i tort weselny?a masz juz moze jakies przykladowe?jestem z gdyni, wiec byloby mi jak najbardziej po dordze do Rumii;)p.s. pisalam do Ciebie w watku o bierzmowaniu...zerknij

nie,ciasta nie ma. ale sytuacja z adria wyglada w ogole tak ze mozesz sobie to menu dowolnie modyfikowac. panstwo ktorzy prowadza ten hotel sa bardzo ugodowi. zgadzaja sie na wszystko,wyznaja zasade ze to oni sa dla nas a nie my dla nich. przykladowe menu gdzies mam. ale jak cos zawsze mozesz sie do nich przejechac. jak cos to mozemy sie umowic bo ja mieszkam bardzo blisko tego hotelu.

jak cos to to adres ich strony:

www.hotel-adria.pl

a co z poprawinami? jak to wyglada?

my nie robimy poprawin takze nawet nie pytalam,ale napewno mozna zrobic.wiem ze jedzenie jakie zostaje po weselu mozesz zabrac do domu.no i pani zajmuje sie wszystkimi dekoracjami,a gust i smak to kobieta ma cudowny..

bede musiala sie tam wybrac. w sobote ide na wesele do Victorii w Bolszewie. w internecie ta sala wyglada b. elegancko. zobacze jak bedzie wesele przebiegalo i jakie jedzonko zaserwuja. moze slyszalas cos nt Victorii?

dam ci gg :) 7952096

latwiej bedzie rozmawiac :)

:) hihi ja też z tej daty jestem :)

up up ,nie spijcie,chwalcie sie co macie :) tylko ja tak odliczam czy wszystkie jestescie podekscytowane,pomimo ze to jeszcze 9 miesiecy :)?

a co tam hop do gory!!!!!!!

hop

hej dziewczyny co myslicie o tej sukience??chyba sie na taka zdecyduje,chcialabym taka przymierzyc ale nie wiem skad ona moglaby byc/moze wy pomozecie :)

image

hello wszystkim
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod

up :)

a zapomnialam sie juz pochwalic ze mam umowiona makijazystke. Dlugo sie zastanawialam ale w koncu zdecydowalam sie na p. Ele Skoczen ;-). I narazie mam juz wszytsko zalatwione a w styczniu po targach slubnych zajme sie zaproszeniami, a wy kiedy zaczynacie suknie slubne przymierzac?
A i wczoraj bylismy na pierwszej lekcji kursu tanca hihihihi

ja suknie juz swoja wybralam. przymierzalam podobna i bylo ok,wiec juz stroj mam z glowy :) dzis moj tomus ma 1 nauki przedmalzenskie w belfascie ciekawa jestem jakie wrazenie na nim wywra :)

jesli chodzi o fryzjerke, kosmetyczke i makijazystke to mam juz upatrzone,ale nie musze sie specjalnie szybciej umawiac bo nie sa to zadne"znane" osoby takze nie ma problemu z terminami :)

na koniec grudnia idziemy kupic zaproszenia i zamowic obraczki, aha no i poradnictwo w grudniu( robimy to wszystko tak szybko bo tomek nie bedzie w polsce az do slubu)

hej babeczki,podbijam:) cos zadna nowa "twarz" sie nie pojawila na liscie z data 21.06.08 ..szkoda

ruszylo cos nowego u was czy narazie spokoj?

kolejna próba podbicia :)

może nowe dziewczyny, albo nowe kroki zostały poczynione :)

Witam dziewczynki:) Czy mogę dolączyć sie do waszej listy?
My mamy ślub 20.06:)
Mamy już załatwione:
Salę
orkiestre
fotografa i kamerzyste
kościół
no i kupilam juz sukienke:)
Już się nie możemy doczekać:)

no witamy witamy :) dopisalas sie do listy :)?

masz juz suknie?ja nie,ja zaczynam szyc dopiero na koniec lutego :)

Tak kupiłam nie chciałam dłużej czekać, a poza tym po targach ślubnych ceny sukienek mają jeszcze wzrosnąć.

a generalnie kiedy ruszacie z kolejnymi rzeczami?wiesz nauki,obraczki zaproszenia itp?

Jeśli chodzi o nauki to rozmawialiśmy z księdzem czy można wcześniej zacząć, bo pan z biura parafialnego kazał nam przyjść ok 3 miesiące przed ślubem , tylko niestety wtedy nie będziemy mieli czasu, więc mamy nadizjee ze niedługo zaczniemy:) O zaproszeniach jesczze nie myślimy, obrączki też zostawiamy na później.

my juz po naukach, w swieta poradnictwo i obraczki i zaproszenia (ale to tylko dlatego ze narzeczony daleko i nie bedzie go w PL az do slubu)
aha no i mamy troche soków i wódki juz :) reszta w święta jak się trafi jakas promocja :)

a ta adria to jest za faltomem
jaki tam jest dojazd i maja jakis ogrod albo gdzie wyjsc

Eluchna tak to jest za faltomem. Jedzie sie tak samo jak na basem do Faltomu...mozna jechac przez Castorame :)

21.06.08

Hej i jeszcze MY z 21 :) - Aga i Michał :)
Załatwione mamy:
- sala Restauracja sw. Huberta (zaplaona zaliczka)
- Fotograf - Alternatywni (zaplacona zaliczka)
- muzyka - Bagno Team (zaplacona zaliczka)
- zaliczone nauki (jeszcze tylko poradnictwo rodzinne)
- gajerek dla Micha kupiony
- firma dekorujaca kosciol (jedynie telefonicznie ustalona data, szczegóły i umowa w grudniu)
no i to by bylo tyle.... makijaz zrobi mi swiadkowa, fryzjera mam upatrzonego, ale jeszcze nie dogadalam szczegółow. A sukni zaczne szukac od stycznia :)

hop do góry nasz termin ;-)

no nareszcie ktos podbil ,bo ja juz nie smialam kolejny raz :P

dziewczyny ja mam pytanie za 100 punktów,kiedy macie zamiar sie zatroszczyc o suknie?

Ja juz sie troszcze bardzo intensywnie;-), bo Panie mowia ze po nowym roku podrozeja, poza tym na suknie czeka sie ok 4 miesiace, wiec jak pod koniec grudnia zamowie to w kwietniu bedzie, wiec w sam raz;-). Dla mnie niestety kupienie sukienki nie jest wcale takie proste jak dla innych dziewczyn, ciagle nie wiem czego tak naprawde chce, wiec ciesze sie ze zabralam sie troszke wczesniej, o moich poczynaniach mozesz przeczytac sobie w watku ktora miala demetrios 933 ;-)

no ja postanowiłam ze jednak zaczne szyc nie pod koniec lutego a na jego początku :) tymbardziej ze chcialam połączyc 2 suknie w 1 :P

Cześć dziewczyny
Ja jeszcze nie zastanawiałam się nad suknią ale z tego co widze to powinnam he he
Więc czas zacząć..
jak narazie nic mi się nie podoba...
pozdrawiam..

DZIEWCZYNY DZIŚ MAMY 200 DNI DO ŚLUBU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TAKA PODWÓJNA STUDNIÓWKA :)

Tez zwrocilam na to uwage..... 200 dni, szok :) ale ja i tak juz sie doczekac nie moge

kurcze ja pamietam jak mialam 280 :) ale ten czas szybko leci :) jutro już będziemy miały 1 z przodu :P

no dziewczynki wczoraj zamowilam suknie!!!!!!!!!Jestem taka szczesliwa ;-). Suknie kupilam w madonnie z najnowszj kolekci pronovias model Nepal ;-) i do te sukni jest tez piekny 4,5 metrowy koronkowy welon razem wyglada swietnie ;-)Ciesze sie ze w koncu zdecydowalam sie bo jak wczoraj bylam w madonnie to panie juz przygotowywaly nowy cennik bo suknie po nowym roku maja podrozec nawet te z kolekcji 2008 !Powiedzialy ze z 500 zl mam w kieszeni ;-). Suknie bedzie w polowie maja ;-)!!!!!!Teraz zabieram sie sie za obraczki, bo tez slyszalam ze maja cholernie podrozec, wiec po co przeplacac!!!!!!!

ja bede szyc swoja i zastanawiam sie kiedy isc ja zamowic..mialam w planie koniec lutego...kurcze myslisz ze to za pozno..?

Fajna ta Wasza data - 21 czerwca.
Zastanawialiśmy się czy też jej nie wybrać, ale wtedy po północy obchodziłabym swoje urodziny. I tak by zostało - rocznica ślubu + urodziny....
Dlatego mamy ślub w maju :)
Miłych przygotowań :)

jak szyjesz to moim zdaniem odpowiedni czas, chyba ze krawcowa to niedokonca zaufana osoba, w tym roku jakas dziewczyna opisywalaproblem z krawcowa, relacja byla straszna, ale jak to zaufana krawcowa to ok, po co kiecka ma gniesc sie w szafie ;-)

jutro jade do marietty poprzymierzac sobie sukienki,..niestety mojej wymarzonej nie przymierze bo juz jej nie ma...

a potem w piatek jade do BJ uzgodnic szczegoly z krawcowa :) skoro wszyscy zamawiaja to moze czas zaczac cos dzialac :) jade "zaklepac" to ze chce u nich szyc, ale nie wiem czy od razu zaczne :)zobaczymy co sie dowiem :)

gdzies nasz watek zaginal, wiec hop do gory
PS. Ze względu na to ze obraczki maja podrozec w sobote chyba je zamowimy, choc plan mial byc ze zajmiemy sie tym w maju, no coz ;-)

- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- kosciol, godz 16
Z ogromną radością mogę do swojej listy dopisac
- suknia ślubna i welon
- obrączki, które wczoraj zamówiliśmy

No ja tez moge sie poszczycic zakupem sukienki :) a obraczki zamawiamy 28 grudnia. no i wiadomo mój T wraca za 6 dni,pojdziemy pokupowac troszke napojów jak beda w promocji,zaproszenia i takie tam pierdołki

Ja bylam w piatek ogladac zaproszenia w cartalii, ale ceny mnie wbily w ziemie ;-), a przed sylwestrem chyba kupimy wodke, bo moj wujek wraca i ma znajomosci w hurtowni ;-), a wodka tez ma ponoc podrozec !

ja zaproszenia kupuje najtansze, a wodke juz prawie cala kupilam :)

my tez chcemy przyoszczedzic na zaproszeniach, choc nie powiem w tej cartalii cuda maja, nawet sa zaproszenia z kryształkami swaroskego!!!!!!! A jak wodke kupiliscie, bo moj twierdzi ze najlepsza to jest wyborowa, ja chcialam finlandie ale troche za droga jest ;-(

kupilismy luksusową w promocji z cola 0,5 i wyborowa 0,7 w zestawie z cola 1l.

- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- kosciol, godz 16
- suknia ślubna i welon
- obrączki

no teraz moge sobie wodeczke dopisac ;-), oj coraz dluzsza sie na lista robi ;-)

Dziewczyny witam was w naszym roku ;-). Przygotowania ida caly czas do przodu. Ja sobie dopisuje do listy rzeczy zalatwionych podróż poślubną na Kretę, wylot 25 czerwca z Gdańska, już nie moge sie dczekac ;-)
Mamy zalatwione:
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- kosciol, godz 16
- suknia ślubna i welon
- obrączki
- wódkę Wyborowa
- podróż poślubna na Kretę ;-)

do Umchi:
myślałam o podrózy poślubnej na kretę, na ile lecicie, jakie biuro i koszt ???jeśli możesz napisac napisać

dzięki

czesc dziewczyny, ja tez z czerwca i tez podroz poslubna na Krete, ja lece 18;), czyli z Umchi moze spotkam sie na lotnisku ,pozdrowionka

Powiem szczerze, ze troche zdziwilismy sie jak drogie sa te wycieczki, myslalam ze wyjdzie taniej. Jedziemy z Orbis Travel wiec dobra firma, wylot z Gdańska (co przewazylo ze nie pojechalismy na Teneryfe), hotel 4 i 5 gwiazki nad piaszczysta plaza z bezplatnymi lezakami na niej, all inclusive 5.500 zł na tydzien za 2 osoby, bez zadnych juz dodatkowych kosztow. Przez to ze sie zdecydowalismy do konca grudnia bylo tylko 200 zl zaliczki od osoby, a ja do konca lutego sie zdecydujecie to jest wycieczka na santorini gratis i najeden dzien samochod gratis i pokoj w lepszym standardzie, wiec sie oplacalo hotel nazywa sie rinela beach, jak bedziesz miala jakies pytania to pisz smialo, to pomoge bo p[rzez ostatnie 2 tygodnie analizowalam wszystkie katalogi i wszystkie kierunki swiata ;-)

asia 25 do jakiego hotelu jedziecie i ile placicie ;-)?

my lecimy do hotelu Fedra i placimy 3700 za 2 osoby z Hb:), a Ty gdzie sie wybierasz??

My do Rinela Beach a z jakiej firmy jedziecie, tez macie wycieczki gratis?

tak, mamy gratis wycieczke na Satorini (lub inne do wyboru) i autko na jeden dzien, jedziemy z Orbisu, juz nie moge sie doczekac-napewno bedzie cudownie ;-)

to tak jak my tylko inny hotel super ;-), tez nie moge sie doczekac ;-)

;), super, czytalam troszke o Krecie i jest poprostu piekna, mam nadzieje ze pogoda dopisze, a potem podzielimy sie wrazeniami z pobytu, a chcecie tez sami troszke zwiedzac ??czy tylko plazowanko??

moim marzeniem jest pojechac do meksyku ale niestety uda sie to dopiero w przyszle wakacje bo w te tomek nie bedzie mial juz wiecej urlopu....
no i my polecimy juz z irlandzkiego biura podrózy :P

Umchi:
wiesz może jaka jest różnica w cenie między tygodniem, a dwoma tygodniami??? all inclusive

Umchi:
po tak wnikliwej analizie prosze o radę co jeszcze godnego uwagi byś poleciła???? za niezbyt wygórowana cenę:) wylot z Gdańska
w sierpniu byliśmy dwa tyg. w Egipcie 6000tyś - 2 os all inclus
były osoby które płaciły 5000 - 2 os na tydz.
równiez były róznice w cenie zależało to od miasta

dzięki

2 dni wycieczki nam wystarcza, czyli raz rejs na santorini i jeden dzien pojedziemy sobie gdzies autkiem.
Egipt jest duzo tanszy niz Kreta lub Teneryfa, rozwazalismy tydzien pobytu w 5 gwiazdkowym hotelu hiltona i za tydzien bylo 2.200 od os all inclusive, egipt i turcja sa najtansze, w sumie ten egipt byl kuszacy ale ponoc w czerwcu jest tak goraco ze bysmy nie wytrzymali, wiec bez sensu, zastanawialismy sie jeszcze nad turcja, ze wzglegu na cene bo taniej, ale wolelismy jakas eurpejska wyspe, a kreta byla tansza niz pozostale, moim zdaniem godne polecenia jest w turcji wybrzeze egejskie, jest bardziej zielono sa rafy kolarowe i mozna sobie zrobic jedndniowa wycieczke na Rodos wodolotem to tylko godzina podrozy ;-) znalezlismy nawet oferte 2 tyg all in za 2.600 od osoby w 4 gwaizdkowym hotelu, ale jakos krtea nas bardziej przekonywala ;-)

oferta 2 tyg all in za 2.600 od osoby w 4 gwaizdkowym - z Orbisu???

rzeczywiscie EGIPT JEST DUZO TANSZY, ale odradzam czerwiec i lipiec, ja bylam w lipcu i byla tam sauna non stop-zadnej chmurki, nic..poprostu upal nie do zniesienia.

A co do Krety, z first minute mozna znalesc bardzo atrakcyjne oferty, poprzegladaj na easygo.pl

dzięki
rzeczywiście maja korzystne ofery.
Znasz kogoś kto korzystał z usug tego biura easygo.pl??????????/
szczerze mówiąc zawsze korzystałam ze sprawdzonych biur, typu orbis, alfa star

nie korzystalam z easygo.pl, a ta oferta do Turcji byla z alfa star Hotel Oylum, dokladna cena to 2.687 zł, ale w biurze mi mowili jak cos jest podejrzanie tanie to niezbyt ciekawy hotel pewnie, to ponoc bardzo niskie cztery gwaiazdki, zalezy kto co lubi, ja chcialam miec na podroz poslubna wypasny hotel ;-)

ja jade wlasnie z easygo, ale to jest tylko posrednictwo np dla tych osob ktore zalatwiaja wszystsko przez internet-tak jak ja ;-), sama rezerwacje i papiery dotyczace wycieczki juz mam z Orbisu, ja placilam 1800 za osobe, na tydz, z Hb, 3 i poł gwiazdki hotel(my chcemy duzo zwiedzac),pozdrowionka i powodzenia w planowaniu

Do Olenka-Dominikana tez jest moim marzeniem!!ale to za rok ;-)

a to ja sie jeszcze dopisze:) 21.06.2008 to tez nasza data:).

Ślub w Gdyni na Dąbrowie na 17:00:)
Wesele w Róży Wiatów w pięknej sali

zaproszenia kupione
suknia kupiona
zespół i fotograf od bardzo dawna zamówieni

kamerzysty nie bedziemy mieli

a podróż poślubna...Turcja albo Bułgaria.

witamy witamy :)

moją jedną podróżą poślubną będzie podróż do Irlandii, do domu.... :) na prawdziwą pryjdzie mi poczekać rok.... :)ale mam nadzieje że będzie to mój wymarzony MEKSYK :)

niunieczka a jaką masz suknie jesli mogę spytac :)

aaaaaa Meksyk, sorki za pomylkę, ale ostatnio duzo czytam forum i pewnie pomylilam wątki, ale to neidaleko od dominikany wiec musi tez byc pieknie, milego dnia CZERWCOWKI

nieszkodzi asiu :) ja również zycze miłego dnia czerwcówkom i nie tylko:)

czesc witam my rowniez slubojemy 21 czerwca tego roku...zaczynam sie juz powoli denerwowac ...a jak wasz e nastroje...na doodatek miezskamy zagranica wiec boje sie ze nie zdazymy wszystkiego zalatwic//.....nie moge znalesc wizazystki i fryzjerki a wy juz macie?pozdarwiam

witam serdecznie kolejną czerwcową panne :) zachęcam zebys sie dopisała do listy :)

mysle ze juz sie dopisalam ...gdzie macie wesela? my w oberzy pod lipami ..mam nadzieje ze dobry wybor...podrawiam

fryzjer i wizazystka to najmniejszy problem ;-), ale jesli chodzi o wiazazystke to polecam pania Ele Skoczen ;-)

oj umchi.. umchi..
widze że już jesteście gotowi...
nacie już wszystko?
pytanko kiedy czas na zaproszenia? 2 miesiące przed?

my np niektóre zaproszenia juz daliśmy,tomek byl w pol na swieta wiec dał swoim kolegom, bo ja ich wszystkich nie znam. Poza tym na koniec stycznia wysylam zaproszenia do rodziny z zagranicy.

rodzinie ktora mieszka ze mna w jednym domu, ciocia, wujek, obok w domu kuzynka z kuzynek i dzieciaczek dalismy zaproszenie jako prezent w wigilie :)

reszta dostanie po swetach wielkanocnych, czyli na poczatku kwietnia

olenka 21 jest jeszcze lepiej zorganizowana niz ja ;-)
Co do zaproszen to chcialabym miec juz je gotowe, ale zajme sie tym na poczatku lutego zeby luty/marzec je powysylac, mianowicie do rodziny z niemiec i z Polski, ktorych obecnosc nie jest pewna i musza do polowy kweitnia potweirdzic mi swoje uczestnictwo a w kwietniu porozsylam resze zaproszen, problem jest w tym ze w bardo ostateczna liste trzeba podac 30 dni przed wesele ;-(, najbardziej stresuja mnie zaproszenia bo jest taki wybor i sa dosyc drogie, a my na tym chcielismy troszke przyoszczedzic. A jak wasze przygotowania?

mysmy teraz zgromadzili juz wszystkie papiery, nauki, poradnie, usc, akty chrztu, bierzmowania itp. kupiłam ostatnio buty, tomek juz tez caly ubrany, napoje są, alkohole do połowy :)

teraz tylko problem z protokołem...

aha a zaproszenia kupilismy gotowe :) bardzo nam sie podobały :)

oj oj oj
my jesteśmy daleko..... daleko.... w tyle patrząc na Wasze poczynania..
przeciesz zostało jeszcze tyle czasu.....

a ty Umchi boisz się że się spotkamy w Bardo!!!!!!!!
oj oj oj brak słów (wiesz o czym pisze prawda) :-)

my nic nie załatwialiśmy od tamtej pory...

„….Wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń….”

więc wole nie zapeszać!!!!!!! :-)

a ja sie boje, po prostu nie chcialabym na Twoim miejscu zeby przy twoim wejsciu do hotelu a z wczesniejszych rozmow slyszalma ze dla ciebie to wazne przetoczylo sie 130 czy nawet 140 moich gosci, nie chcialam ci po prostu czegos tam zepsuc ja nie mam takiego problemu bo moja sala jest w takim miejscu ze mi nikt nie przeszkadza i wchosdze tylnymi schodami wiec jesli chodzi o twoje wesele nic mi nie koliduje i chcialam uniknac zamieszania jesli chodzi o ciebie, ale skoro ci nie przeszkadza to super problem mam z glowy.

a co do wczesniejszego zalatwiania, to ja kwiecien maj mam obrone mgr wiec wtedy niebede miala czasu zajmowac sie weselem,a ty wtdey zaczniesz sie martwic czy wszystko zdazysz zaltwic wspomnisz moje slowa, ja na tydzien przed bede lezala sobie z mama w spa i wypoczywala ;-|)

mysle że się dogadamy..
i myśle sobie że Bardo nam w tym pomoże, Wy pewnie będziecie chcieli życzenia pod Kościołem? to my jeszcze zrobimy sobie plener tak żebyście byli pierwsi w Bardo
spoko bez nerwów!
pozdrawiam

pozyjemy zobaczymy

olenka, zalatwilas juz wszystkie papiery, jak to??czy one nie sa wazne 3 miesiace???

i wiem ze to bylo, wiem, wiem i przepraszam-ale jak mozesz to napisz mi gdzie po kolei mam sie stawic, w jakich urzedach, zeby w 1 dzien wszystko zalawic:)

tez sie przylaczam do prosby co trzeba zaltwic krok po kroku z formalnosci ;-)

no więc :) mieliśmy na to kilka dni więc musieliśmy wszystko załatwić bo jak tomek przyjedzie 11 to już raczej bedzie na wszystko za pozno :)

1.najpierw umowilismy sie na poradnictwo - 1 spotkanie, 2 godzinki
2.na drugi dzień poszliśmy do parafii w ktorej tomek miał chrzest i bierzmowanie po odpisy - dostaliśmy od ręki (pow jaka jest nasz sytuacja)
3.no i USC.. zaswiadczenie o tym ze nie ma przeciwskazan do zawarcia małżeństwa - fakt wazne 3 miesiące, ale ze względu na naszą sytuacje tomek mógł podpisać oswiadczenie juz teraz :) - do tego trzeba miec ze soba opłacony odpis skróconego aktu chrztu, dowód osobisty( a jesli go nie ma to trzeba leciec po zaswiaczenie o zameldowaniu), potem trzeba wplacic 84 złote za ślub konkordatowy i to wszystko. Dostaje sie 3 kopie takich dokumentów ( ja pojde je odebrac wlasnie jak bedzie 3 miesiace)
4.pozwolenie z parafii narzeczonej na slub w innym kosciele ( jesli oczywiscie tak jest, ze slub jest gdzie indziej niz sie nalezy)
5. nauki ksiadz uznał moje z liceum, a tomek zrobił w belfascie.

no i to chyba wszystko...

Witam wszystkie panny młode!
Widzę że ja jestem jeszcze bardzo w polu z przygotowaniami. Póki co mam tylko salę w Szymbarku i nic poza tym. Mój narzeczony też jest w Irlandii, a do tego Portugalczyk, więc z formalnościami nie mamy zbyt łatwo. No ale liczę na to że od lutego sprawy nabiorą impetu. Zaproszenia chcemy wysłać właśnie pod koniec stycznia jak Berna będzie w Polsce.
Co do dj'a to liczymy na pomoc organizatorów imprezy, którzy mają jakiegoś lokalnego grajka i podobno zawsze się sprawdza.
Z szukania fotografa zrezygnowaliśmy w zeszłym tygodniu, kiedy przyjżałam strony lokalnych fotografów i stwierdziłam, że jakość zdjęć jakimi reklamują się na stronach jest dość wątpliwa. Tym bardziej, że będziemy mieć wśród gości 4 fotografów, więc liczymy na to że uda się zebrać jakiś porządny album.
Co do sukni... eh... jeszcze się wstrzymuję. Chcę zobaczyć co ciekawego będzie na targach ślubnych, może jakiś pomysł wpadnie mi do głowy.
Także jak widać przygotowania jeszcze w powijakach :P

Pozdrawiam wszystkie zestresowane

up, co nowego :)?

up do gory

no nam udało się umówić w sprawie protokołu :D mój ksiądz proboszcz okazał się bardzo życiowym człowiekiem :) zobaczymy jeszcze jak proboszcz z parafii w ktorej bierzemy ślub, oby okazał się równie życiowy :)

niestety my musimy wziac slub w innym kosciele niz chcielismy..ale nie bede bardziej rozwijac tego temau gdyz budzi za duze poruszenie na forum...nie powiem bylo mi bardzo przykro poniewaz probowalismy to zalalatwic od lpca,a nie powiem nie bylo to latwe ,poniewaz mieszkamy za granica wszystko inne mamy juz zalatwione (na szczescie)zostaly nam tylko stroje..w styczniu przyjezdzamy i ruszam na poszukiwaniemojej sukni..jestem juz rowniez umowiona na fryzure probna i makijaz(salon alternative-polecam)pozdrawiam wszystkie panny z 21.o6.08

no my tez napotkalismy wiele trudnosci wlasnie dlatego ze jedno z nas mieszka za granica,ale dzieki uprzejmosci ludzi i znajomosciom,WSZYSTKO udalo sie zalatwiac :)

Z wielka przyjemnoscia dopisuje do listy rzeczy zalatwionych garnitur dla mojego love ;-), jutro jedziemy po koszule i buty ;-)
Mamy zalatwione:
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- kosciol, godz 16
- suknia ślubna i welon
- obrączki
- wódkę Wyborowa
- garnitur

a my tak :):

*kamerzystę
*fotografa
*dj'a
*suknia (+buty)
*garnitur(+kamizelka i musznik)
*wódka
*soki, napoje itp
*zaproszenia
*sprawy urzędowe i kościelne poza protokolem
*samochód ( pojedziemy autem kogoś z rodziny)
*fryzjer i makijaż ( wybrane, ale nie umówione jeszcze bo nie trzeba)

czesc czerwcowki, ja tez mam duzo-ale problem mamy z garniturem, mzoecie powiedziec gdzie kupowaliscie w Trojmiescie??jakie sa fajne sklepy, i jakie sa ceny ładnego garniturku??dzieki

My kupilismy garnitur Hugo Bossa, teraz są przeceny wiec sie opłacało, szkoda ze tak pozno sie za to zabralismy, bo juz byly poprzebierane te gajerki, ale znalezlismy na szczescie, nasz kosztowal 1.700, a przed przecena 2.500 ;-), ale ogladalismy takie ktore po przecenie kosztowaly 1000 zł wiec moim zdaniem oplacalnie, tylko ze rozmiarow nie bylo, moze ktos inny bedzie mial szczescie i na niego beda dobre. Powodzenia

No to jeszcze buty dla przyszlego Pana Młodego ;-)
Mamy zalatwione:
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- kosciol, godz 16
- suknia ślubna i welon
- obrączki
- wódkę Wyborowa
- garnitur, buty

a teraz pełna lista załatwionych spraw:

sala jest (boska)
zespół jest (fajnie grają)
2 fotografów jest ( zdjęcia cudowne)
moja suknia (jak z bajki)
makijaż (p. Ela Skoczeń)
kościół na godzinę 17
samochód (chyba właśnie ten...)
zaproszenia (baaardzo ładne)
naklejki na wódkę (też mamy;))

wypatrzona fryzura (brak tylko fryzjera który uczesałby mnie w domu, może jakieś namiary??(najlepiej z Gdyni))

ciągle szukamy
garnituru dla mojego przyszłego mężusia
obrączek

reszta będzie :) w najbliższym czasie

up,moze ktos nowy ;)

niunieczka na ktora masz ele skoczen, bo ja na 14? ;-)

Mi się udało dorwać ostatnią "normalną" godzinę tego dnia: 11:00 (miałam do wyboru 8:00) troche nie fajnie bo slub na 17:00 ale cóż zrobić :)

Właśnie wrocilam z targow ślubnych i umowilam sie juz na probny 15 lutego, kurcze jestem cala ciekawa, dzis pierwszy raz widzialam sie z pania Ela na zywo cudowna kobieta ;-),
Tak poza tym zalatwilam maszyne do baniek mydlanych i umowilam sie na spotkanie z firma dekoratorska Aveart, ogolnie na targach mnostwo ludzi i strasznie glosno!!!!

Z okazji juz niecalych 5ciu mcy do naszego dnia hop do góry i dopisałam sobie kolejna rzecz, która mamy zalatwiona ;-)

Mamy zalatwione:
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- kosciol, godz 16
- suknia ślubna i welon
- obrączki
- wódkę Wyborowa
- garnitur, buty
- maszyna do baniek mydlanych

WITAM JESZCE RAZWSZYSTKIE PANNY MLODEZ 21 CZERWCA MY TEZ JUZ MAMY WSZYSTKO ZALATWIONE..PO WIELKICH PROBLEMACHZ ZAATWIENIE KOSCIOLA ZDECYDOWALISMY SIE NA KOSCIOL NA ZAPIE CZYLI NA MOJA PARAFIE..KOSCIOL JEST PIEKNIE ODREMONTOWANY...JEST SLICZNY KUPILAM ROWNIEZ SUKNIE POLECAM SALON LISA FERRERA W GDYNI PANIE SA PROFESJONALNE I ZAJA SIE NA SWOJEJ PRACY...NATOMIAST MOE MOGE WYRAZIC ZBYT DOBREJ OPINI NA TEMAT PAN Z SALONY BEAUTY NA GRUNWALDZKIEJ,PANIE SIE ZACHOWYWALY JAK BY ZA KARE PRACOWALY... ZOSTALO MI JESZCE FRYZURA I MAKIJAZ PROBNY, NIESTETY TERAZ MUSIALM ODWOLAC...OLENKA 21 PRZEPARASZAM NIWEE MOGALM SIE Z WAMI SPOTAKC,CHOTAOBA WSCIEKLA GRYPA POPSULA MI PRAWIE CAY URLOP...MAM NADZIEJE ZE SPOTKANIE BYALO UDANE...I MAM NADZIEJE ZE W KONCU UDA SIE JESZCE RAZ SKRZYKANC FORUMKI Z 21 CZERWCA..POZDRAWIAM

Hej Dziewczynki! Mogę do Was dołączyć? My nie robimy wesela, organizujemy tylko obiad weselny dla najbliższych, toteż gorączka przedweselna nie jest dla nas taka dotkliwa =] Mamy dopiero Kościół, garnitur + musznik, fryzjera, Sukienki dla naszych dziewczynek(córki i bratanicy),no i póki co upatrzona restaurację(dziś się okaże czy to ta), suknię, kwiaty i obrączki.

image

http://img18.g

milaaa wlasnie w jednym wątku zapraszałam do "nas" :) a gdzie planujecie obiad?

nareszcie nasz watke odżyl ;-)

moze nie zakladajmy nowego az do slubu :) zobaczymy ile postów zgromadzimy do czerwca,co wy na to :)

Z tym jest największy problem =/ Niby jest duży wybór ale jak co do czego przyjdzie to albo zajęte, albo organizowane są tam duże wesela, albo za daleko :-/ Wybieram sie dziś do Bumeranga oblookać i rezerwować.

image
http://img18.g

jak chcesz male przyjecie widzialas malinowy ogrod? jest uroczy www.malinowyogrod.pl
olenka mysle ze to dobry pomysl
trzymajmy ten watek jak najdluzej ;-)

Umchi, maszyna do baniek mydlanych????
Napisz proszę coś więcej, pierwszy raz słyszę...????

Dzięki
Pozdrawiam

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=429491&t=429491
tu masz jakis stary watek na ten temat, efekt jest swietny przy wyjsciu z kosciola, kiedys byly nawet z tego zdjecia ;-), wygladaja bajkowo, na pierwszy taniec nie polecam, bo bedzie parkiet sliski i blotko sie zrobi. Sama chcialam kupic na allegro taka maszyne, ale to musi byc bardzo profesjonalna ktora kosztuje ok 1.500 tys, wiec zdecydowalismy sie wynajac w allhambrze koszt 150 zł ;-)

Umchi napisz prosze adres mailowy tej Alhambry??? może tam sa pokazane efekty:) firma znajduje sie w Gdańsku?

dzięki

oni nie maja strony, przynajmniej ja nie moge znalesc a efekt widac http://www.bw.dj.pl/site.html w zdjeciach slubnych od 36-42, daj znac czy znalazłaś ;-)

podbijam

Alhambra ma swoją stronkę http://www.kwiaciarnia.com.pl/index/kontakt.html (razem z kontaktem i adresem stoisk)

Polecam Izę z CH OSOWA - robi piękne bukiety :) od 1,5 roku mam okazję oglądać Jej dzieła ;) gdy jestem w pracy - nie ma mowy żebym przeszła obojętnie obok Jej stoiska ;) (ale szczerze - widać po wiązankach, kiedy jest tam szefowa...)

(stoisko Alhambry zdobyło wyróżnienie za "najpiękniejsze stoisko" na ostatnich targach ;) Iza robiła dużo dekoracji i bukietów - widziałam Ją przy pracy w Osowej)

hej dziewczyny, wiecie co zaczynam sie niepokoic... wyszlo mi wlasnie, że zaprosiliśmy na wesele 92 osoby... ja wiem, że to moze sie nie wydawać aż tak wiele, tyle, że my planowaliśmy tak 75 góra.... a póki co kandydatków na wykruszenie się brak...

czesc, nei przejmuj sie Oleńka-bedziesz miala szczescie jak wszyscy przyjdą, my chcemy zaproscic 65 osob ale juz wiemy ze 5 osob nei moze przyjsc, a jak bedzie dalej-to niewiadomo:)Poczekamy zobaczymy, milego dnia

tylko wlasnie najgorsze jest to ze kandydatów do odpadnięcia jest mało, jakies moze 12 osób....no zobaczymy....

ćześć dziewczyny my też 21.06 mamy nasz dzień

Widzę że u was przygotowania pełna parą, my troszkę wolniej działamy.
pozdrawiam

ja tez sie zaczynam niepokic tez nam duzo osob wyszlo, mam nadzieje ze nie wszyscy dopisza bo przekroczylam liste gosci, ktora ustalialm i tata mnie ukatrupi ;-)

dopisuje sobie dzis do listy rzeczy zalatwionych ZAPROSZENIA ;-), zamówione w cartalii. Juz wam pokazuje zdjecie
image

hurra ,nauczylam sie wklejac zdjecia ;-), moze nie dokonca jak byc powinno ale chociaz jest, z przodu beda oczywiscie nasze inicjaly czyli J K ;-)

Mamy zalatwione:
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- kosciol, godz 16
- suknia ślubna i welon
- obrączki
- wódkę Wyborowa
- garnitur, buty
- zaproszenia

Cześć, ja się również przypominam w tej dacie! My wciąż nie mamy kamerzysty i tu zupełenie brak pomysłu. Nie wiemy też czy alkohol kupować w hurtowni (może możecie jakąś polecić) czy zamawiać na miejscu i podobnie z ciastami. A resztę powoli organizujemy.

up :)

no dziewczyny, od dziś równe 4 i pół miesiąca ;) pozdrawiam,buźka

nawiązując do wątki jaki założyła ichilec na temat czerwcowych kwiatów, ja wstawiam swoją "mooooooze", bo póki co tylko ta jakoś znośnie wygląda, ale nie wiem jakie to kwiaty, chyba goździki :)
problem mam bo do mojej sukni nie wiem co pasuje :/ oprócz róż

image

dzis do listy dopisuje sobie 72 butelki wina, 36 czerwonego i 36 różanego, troche duzo ale balam sie ze zabraknie, a jak nie bedziemy sie nim upijac po slubie ;-). Winko przywiezione przez przyjaciol rodzicow z Niemiec, jest pyszne, a wyszlo nam cenowo jak carlo rossi. Mniami ;-)
Mamy zalatwione:
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- kosciol, godz 16
- suknia ślubna i welon
- obrączki
- wódkę Wyborowa
- garnitur, buty
- zaproszenia
- wino czerwone i różane

Dzis przyszly moje butko slubne, sa sliczne, pieknie wykonane i super wygodne, wiec jak macie mozliwosci mozecie zamawiac je bez zadnych obaw. Kosztowlay mnie 300 zł wiec uwazam ze nie tak strasznie drogo a na klamrze sa kamyki svarowskiego.
image
a tu ich strona internetowa ;-)
http://www.rainbowclub.co.uk/

No i oczywiście uzupełniam listę:
Mamy zalatwione:
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- kosciol, godz 16
- suknia ślubna i welon
- buty ślubne
- obrączki
- wódkę Wyborowa
- garnitur, buty
- zaproszenia
- wino czerwone i różane

Heh kolejna rzecz załatwiona: firma dekorujaca i koszula for my love ;-)
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- kosciol, godz 16
- suknia ślubna i welon
- buty ślubne
- obrączki
- wódkę Wyborowa
- garnitur, buty, koszula
- zaproszenia
- wino czerwone i różane
- firma dekorujaca sale Estill

A wy dziewczyny co tak zamulacie, Olenka21 gdzie ty jestes? Nic nie piszecie co i jak

hej umchi jestem jestem,tylko u nas narazie jakiś zastój :) zastanawiam sie wlasnie nad zamówieniem organzy do dekoracji sali i od 4 dni wybieram sie zamówić obrączki,ale jakoś mi się nie chce wyjść z domku ;P :)

a propo dziewczyny pomóżcie mi proszę podjąc decyzję, wkleję wam focie mojej sali, powiedzcie prosze czy macie jakis pomysł jak podwiesić tę organzę pod sufitem ( zachaczając o żyrandole). i czy szerokosc 50cm to wystarczająco?? no i jak myślicie ile metrów by na to potrzeba, bo belka organzy do kupienia na allegro ma 10m długości i 50cm szerokości :

image

image

OK, dopisuję bo kolejna rzecz załatwiona :)

*kamerzysta
*fotograf
*dj
*suknia (+buty)
*wódka (wyborowa, luskusowa)
*wina ( Sofia, 20 butelek)
*drinki Sobieski (55sztuk)
*soki itp (porzeczkowy,jabłkowy,pomarańczowy,cola,sprite,ice-tea, woda)
*zaproszenia
*samochód ( pojedziemy autem moich rodziców)
*fryzjer i makijaż ( wybrane, ale nie umówione jeszcze bo nie trzeba - salon Calmia)

No i kolejna rzecz zalatwiona spiewaczka i organista do kosciola, a takze ksiadz z moich czasow mlodosci, ktorego prosilam o udzielenie slubu sie zgodzil, jestem z tego powodu bardo szczesliwa, fajnie jak slubu udziela ksiadz ktorego sie zna ;-)
Heh kolejna rzecz załatwiona: firma dekorujaca i koszula for my love ;-)
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- kosciol, godz 16 + ksiądz z innej parafii
- suknia ślubna i welon
- buty ślubne
- obrączki
- wódkę Wyborowa
- zaproszenia
- wino czerwone i różane
- śpiewaczka i organista do Kościoła
Oj robi sie dluga ta lista ;-)

no jeszcze 4 mce dziewczynki ;-)!!!

dokładnie... jeszcze 4 m-ce. czas na prawdę szybko zleciał. Niesamowite

Dzis kupilam zawiadomienia, na poczatku zastanawialm sie nad cartalia, ale za drogo wychodzilo, i kupilam w pan dragonie, wyszlo o WIELE TANIEJ ;-), wiadomo, ze nie sa tak sliczne jak w cartalii ale to w koncu tylko zawiadomienia ;-).
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- suknia ślubna i welon
- buty ślubne
- obrączki
- wódkę Wyborowa
- zaproszenia
- wino czerwone i różane
- zawiadomienia

no co to za sen zimowy :)?

ja w piątek odbieram obrączki, a w poniedziałek zanoszę suknię do przeróbki, trzymajcie kciuki bo będzie ją czekać ogromne zmniejszanie :)

ale dziewczyny zamulacie ;-). Obraczki odebrane, w moim watku mozecie zobaczyc jak wygladaja. No i kolejna rzecz zaltawiona - zarezerwowaliśmy nocleg dla gości, poza tym część zaproszen jest juz rozesłanych i rozwiezionych.
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- suknia ślubna i welon
- buty ślubne
- obrączki
- wódkę Wyborowa
- zaproszenia
- wino czerwone i różane
- zawiadomienia
- nocleg dla gości

Dopisuję kolejną rzecz, a jutro mam nadzieje dopisze w końcu obrączki

*kamerzysta
*fotograf
*dj
*suknia (+buty)
*wódka (wyborowa, luskusowa)
*wina ( Sofia, 20 butelek)
*drinki Sobieski (55sztuk)
*soki itp (porzeczkowy,jabłkowy,pomarańczowy,cola,sprite,ice-tea, woda)
*zaproszenia
*samochód ( pojedziemy autem moich rodziców)
*fryzjer i makijaż ( wybrane, ale nie umówione jeszcze bo nie trzeba - salon Calmia)
*auto do ślubu (niebieskie subaru impreza) - jako prezent niespodzianka dla narzeczonego :)

Dziewczyny jak tego dokonałyście?
Też mam ślub 21 czerwca:
Mam
sale
dj
fotograf
kamerzysta
zaklepany termin w kościele
i
to wszystko :(((

Jak nie masz zaproszeń ani żadnych dekoracji to polecam Cudowny Ślub w Gdańsk www.cudownyslub.com. Zajumują się też dekoracją sali, samochodu i kościoła. Sama dzisiaj tam byłam i wszystko u nicha załatwiłam zaczynając od dekoracji przez zaproszenia a skończyłam na ozdobach i podziękowaniach.
Ania

Prawdę mówiąc z zaproszeniami "walczę" na allegro.
Coś to ślamazarnie idzie ale zaproszenia mi się podobają
(http://www.allegro.pl/item313973968_stylowe_zaproszenia_slubne_z_nadrukiem.html)
Ale pomoc w dekoracji sali, kościoła i samochodu przydałaby się.
Bardzo się cenią?

Dekoracja sali od 600zł kościół tak samo, samochód 150-200zł. Mają bardzo dużo elementów i gotowych dekoracji do kupienia (przykłady znajdziesz na ich stronie www.cudownyslub.com) a oprócz tego podziękowania dla gości i rodziców, ksiegi gości, puduszki na obrączki i wiele innych.
Ania

Baaaardzo dziękuje

Baaaaaaaaardzo proszę :)

co tu taka cisza :)

No to ja tez sie pochwale!!
Mam juz:
-sale
-kamerzyste
-orkiestre
-kosciół
-obraczki
-sukienke, welon i zamowione bolerko
-samochod
-wodke- to znaczy częśc bo trzeba jeszce dokupic
- troche soków
-zaproszenia i zawiadomienia
i to chyba na tyle.

ej dziewczyny co z wami!!!!
hop do góry

dzis dziewczyny studniówka

dzis dziewczyny studniówka

up

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Kasyno (3 odpowiedzi)

Verde Kasyno to platforma, która zapewnia bezpieczne i ekscytujące doświadczenie w grach...