5 dni po terminie do szpitala?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
witam
bylam dzis u mojej ginekolog i dostalam skierowanie do szpitala na sale porodowa lekarka kazala mi jechac do szpitala w niedziele, jesli nie urodze-bo wtedy minie 5 dni po terminie
powiedziala za powinni mi zrobic jakis test z oksytocyny a jak to nic nie da to wywolac porod
ja sie zastanawiam czy w szpitalu mnie przyjma skoro ciaza moze trwac nawet 2 tyg. dluzej

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: 5 dni po terminie do szpitala?

hej:) jak w wejherowie to zrobia ci usg zbada cie lekarz i ktg. i jak bedzie ok to kaza wrocic 14 dni po terminie...

5 dni po terminie zapomnij ze cie przyjmą,zwlaszcza w wejherowie.najszybciej 14 dni po terminie...

no nie wiem, mnie w wejherowie przyjeli 2 dni po terminie, zależy pewnie co tam u ciebie słychać i czy z daleka jedziesz, bo na to drugie to zwracają uwagę

owszem przyjma w wejherowie po terminie ale tylko jesli sa ku temu jakies wskazania...sam fakt po terminie nie jest argumentem.

to mnie zmartwilyscie moja Zuzia ma juz ponad 4 kg a ginekolog powiedzial ze za dlugie czekanie zwieksza ryzyko

nie wierzylabym w obliczenia wagi z usf az tak.mnie straszyli tydzien przed porodem na izbie ze slonia chyba nosze bo dziecko wielkie jest i wogole cala ciaze slyszalam ze wielkie i co?Sara wazyla 3220...Nigdy nie sugerowalam sie wagą jaką podaje usg...Bardzo czesto są jakies odchylenia...

co do wagi to usg się niestety myli, moja Ania ważona była o 11 i wówczas ważyła 3,5kg, urodziłam ja następnego dnia o 4,30 i waga rzeczywista wynosiła 2860 g.

otóż to.usg myli sie z tego co zauwazylam w 70% przypadków.

mi tez powiedzieli ze dziecko wazy ponad 4 kg i po terminie nie przyjeli mnie chociaz gin kazala sie zglosic do szpitala tam sprawdzili czy wszystko ok i wyslali do domu ,po kilku dniach juz wrucilam ze skurczami i w ciagu godz urodzlam corke 4400,wiec sie nie martw niech sprawdza czy wszystko ok i czekaj na porod

dokladnie.sprawdza wszystko i jesli nie bedzie zadnej akcji porodowej..skurczy itd to i tak Cie odeslą do domku zeby czekac na porod.a chyba lepiej czekac w domku niz lezec w szpitalu.

o fakt lepiej w domu, choć wiadomo przyszła mama zawsze ma obawy ,że coś się stanie ale w szpitalu i tak ci nie pomogą jak nie będzie rozwarcia i innych przesłanek.

otoz to.mozesz miec bole nawet co sekunde;)ale jesli nie ma rozwarcia to albo powrot do domu albo klada na patologię i czekają..a tam....nic ciekawego..prawie z kazdego pokoju jęki..:]

hey
wrocilam dzis ze szpitala na klinicznej
chcieli mnie przyjac ale na patologie bo w ktg pojawila sie jedna deceleracja-spadek tetna ponizej 100 potem jeszcze przez 2 h lezalam pod ktg ale bylo juz wszytsko ok
lekarz powiedzial ze ciaze wywoluja po 10 dniach dopiero
a ja nie chcialam lezec i stresowac sie na tej patologii

i dobrze.kto by chcial lezec tyle dni w atmosferze szpitala..brrr....Mam nadzieje ze wszystko bedzie oki:)

Ja pojechalam na Zaspe wlasnie 5 dni po terminie ale mialam skurcze co 5min i podejrzenie ze sacza mi sie wody.
Wzieli mnie na porodowke i po 14 godzinach urodzilam.
Ja mysle,ze to zalezy od szpitala.
Ja 2 dni przed porodem bylam u mojego ginekologa i powiedzial mi ze u niego to juz moja ostatnia wizyta i ze teraz mam jezdzic kontrolnie do szpitala nawet jesli nic by sie nie dzialo a mialabym jakies obawy to musza mnie przyjac i zrobic ktg.

to nie zalezy od szpitala tylko od tego w jakiej fazie jest porod i co sie dzieje lub nie dzieje.akurat sączące sie wody to wskazanie do przyjecia na patologie natychmiast.w wejherowie tez wtedy przyjmują odrazu.bylam swiadkiem takiego przyjecia na zibie jednej dziewczyny gdy bylam na kontroli kilka dni po terminie.

powiem wam tyle ze na klinicznej tylko sie nameczylam strasznie i wiecej do tego szpitala nie zamierzam wracac po odlaczeniu od ktg czekalam 2,5 h aby jakis lekarz sie zainteresowal wynikiem badania potem drugie tyle na wypis ze szpitala jak zjawilam sie tam o 12 to wyszlam po 20 szkoda gadac

noo cos o tym wiem..raz spedzilam na izbie w wejherowie 7 godzin tez....:/glodna jak niewiem..myslalam ze umrę...ale oni na wszystko mieli czas....

ja ostatnio w nocy z 14 - 15 kwietnia pojechałam do szpitala w Wejherowie bo myślałam ze lekko mi sie sączą wody. Miałam polozenie plodu poprzeczne wiec wolałam w razie co jechac sie zbadac i mnie zatrmnzali na patologii - przebadali wzdłuz i wszerz i jednak to nie wody ale w razie co zatrymali . na drugi dzień dzidzia była w miednicowym polozeniu posladkami na dole. KTG mialam wielokrotnie wykonane i nic nie wskazywalo zeby bylo jakies zagrozenie . wypisali mnie kolejnej doby kiedy z badań i potem potweirdzenie usg wynikło ze dzidzia nagle przekrecila sie głowka na dół - .Szyjka zamknieta i zadnych wskazań do porodu . Od tygodnia mam lekkie skurcze coraz czesciej i czekam . Teraz jest 12 dni po terminie ,. W srode jak bedzie rowno 2 tyg to pojade kotrolnie na badania i sie okaze czy mnei wezma i przyspiesza bo z usg wedlug badań wybnika ze ok 4 kg. MAm nadzieje ze jednak dzis lub jutro sie sama pokusi na śwait bo skurcze coraz czestsze i mocniejsze. TRZYMAM KCIUKI ZA WSZYSTKIE MAMY I DZIECI.