6.08.2023 kolejny paraliż gminy przez Triathlon

Kiedy to się skończy?
Węzeł Koleczkowo S6 odcięty przez 8 godzin. Driga 218 wyłączona z ruchu.
To jakaś kpina!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Może jacyś goście na piknik przybędą? Oby nie śmigłowcami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Impreza sportowa przynajmniej promuje zdrowy styl życia, gorsze są kato-procesje blokujące ulice kilka razy w roku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ten zdrowy tryb życia codziennie blokuje drogi .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: 6.08.2023 kolejny paraliż gminy przez Triathlon

Zawody są w niedzielę, sklepy zamknięte, naprawdę można chociaż ten jeden dzień spędzić w domu czy ogrodzie, spotkać się z sąsiadami albo pójść na spacer. Zamiast marudzić na forum można sobie poodpoczywać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Rano jedziesz do pracy, pedałują i blokują drogę. Wracasz, a tu na drogach znowu pedałują i blokują. Nie potrzeba zawodów ani niedzieli oni są na drogach cały czas i myślą , że im wszystko wolno. Piszę tu np. o drodze Gdynia _ Koleczkowo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oni płacą takie same podatki jak Ty i podobnie jak rolnicy w traktorach, mogą używać drogi. Jak nie potrafisz ominąć gościa jadącego 20km na godzinę, to może przesiądź się na autobus.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jak jadą obok siebie ( bo im wolno) to jak ich ominąć autobusem.

Ominąć to sobie możesz rowerzystę , który leży na ulicy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

płacą podatki my i oni, budowane są ścieżki rowerowe a oni i tak jadą ulicą. Patrz Koleczkowo, Bojano, Dobrzewino, Chwaszczyno
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale co to ma wspólnego ze zorganizowaną imprezą z zabezpieczoną trasą? Rowerzyści nie korzystający ze ścieżki narażają się na mandat, więc większość ze ścieżek korzysta. Problemem jest to, że ścieżki nie nadają się dla rowerów szosowych. Ale rowerzystów na takich rowerach jest mniejszość i zazwyczaj spotykam ich w weekendy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja mam pojazd na gąsienicach i nie mogę jeździć po drogach, ale w weekendy będe jeździł.

Ale to jest problem rowerzystów szosowych i ma być ich problemem nie pozostałych użytkowników dróg . Przepisy RD mówią wyrażnie o rowerzystach , nie rowerzystach szosowych . Dobrze by było aby policja je egzekwowała i wlepiała mandaty za jazdę drogą gdy istnieje obok ścieżka rowerowa . Może wtedy, do co któregoś by dotarło
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Grzybiarze-klatwa ignorancji (11 odpowiedzi)

Moje cztery spotkania z grzybiarzami na prywatnej posesji i ciekawe scenariusze. - Pani na...

Zakup bliźniaka (42 odpowiedzi)

Cześć Wszystkim, Planuje przeprowadzenie się do Bojana z Gdyni. Aktualnie mieszkamy w bloku na...

Plan ogólny Gminy (4 odpowiedzi)

Jak obstawiacie. Wejście w życie Planu ogólnego Gminy, który ma zastąpić MPZP spowoduje, że...