6.10.2007 Obłuże św. A. Boboli

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny może jest ktoś kto ma ten kościół i ten termin ślubu jeśli tak to może macie jakieś pomysły na dekoracje?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: 6.10.2007 Obłuże św. A. Boboli

up

Hej!
Ja mam ślub 13 lipca. Jak chcesz mogę ci wysłać zdjęcie po ślubie, to zobaczysz dekorację, którą zrobi mi babeczka z kościoła. Za max 100zł ma stojaki na kwiaty, ozdoby na krzesła i klęczniki oraz tiul z kwiatami na ławki...i chyba coś tam jeszcze było. Ja w każdym razie jestem wyluzowana...co zrobi to będzie. Pokazywała mi te wszytskie ozdoby i nie były tandetne. A i możesz wziąć żywe kwiatki - wystarczy że je jej dostarczysz a ona zrobi z tego dekoracje chyba za 50zl o ile pamietam. Mi sie nie chce bawić w kupowanie i dostarczanie jej kwiatków wiec robie ze sztucznych.

Gosia78, a na którą godzinę masz slub? Pytam, bo jest taka sprawa, że my mamy już kościół na Osowej, ale w międzyczasie zmieniło nam się miejsca wesela na Kack i wolelibyśmy nie jeździć "w te i we wte", a Bobola to moja była parafia, teraz jest Ducha Św, ale tam nie chcemy, wiec moze pomyslimy o Boboli, o ile bedą wolne miejsca.

Alkaprim, a jeżeli można zapytać dlaczego nie chcesz w duchu św??? To tez moja była parafia

Wiesz co, jakoś tak nie darzę sympatią, wiem, ze to nie o to chodzi w ślubie, ale mam jakieś mieszane uczucia. Teraz po tym całym remoncie, kiedy są juz nowe, a nawet nowoczesne witraże w oknach i jakos ściany wyglądają, to bardziej mi sie kośćół podoba, więc moze się zdecydujemy na Ducha, ale póki co.... Waham sie. Nie za często też bywałam w tym kościele, wolałam chodzić do Boboli albo do franciszkanów, a jak już bywałam to najczęsciej słyszałam o pieniądzach i o tym, że to źle, ze do kościoła nie chodzą parafianie (a mówi to do osób, które są w kościele).
A Ty w Duchu bierzesz?

jeszcze nie wiem, wogóle sie zastanawiam czy nie wziac tylko cywilnego

ja mam na 16.30:)

Ja tez mam 6.10. i to tez od 10 lat moja parafia, ale po tym jak mnie skreslili z listy, podczas nieobezcnosci na kolendzie, bo mieszkam z moim pysiem, pomyslalam, ze nie chce. Za to ksiadz z Cisowej, dzie w koncu bierzemy slub, tez mnie odsylal do Ducha, bo tam Rodzice mieszkaja. A ja w zasadzie "niezrzeszona" jestem. Na CIsowej nie od 10 laty, a z Ducha skreslili imnie w zeszlym roku. I reka im nawet nie drgnela. Dobrze ze ksiedz z CIsowej przekonalam.(no i Rodzice)

Alkaprim a gdzie w Kacku? Bo ja ma dziadków w Kacku i trochę znam:) i też kiedyś w tamtejszym domu kultury byłam na weselu u przyjaciółki:)

Tak, w osiedlowym domu kultury.

Bardzo fajna sala na pewno będziecie mieli udane wesele::)

Licze na to :) A Wy gdzie bedziecie balowac tego samego dnia co my?

my wesele mamy w Maciejce w Koleczkowie też mam nadzieje że będzie dobrze:) Już troszkę nie mogę się doczekać a jak Ty znosisz czas oczekiwania ?

Ja byś się zdecydowała na kościół to daj znać to może jakoś da się dekoracje wspólnie załatwić:)

Na razie u mnie bez większych narwów, ale czasem mnie napada takie wyliczanie czego jeszcze nie mamy, ile jeszcze trzeba zrobić, ale jakos idzie. Musimy się zdecydować na tę zmianę, ale jeszcze nie wiem na czym stanie. Jak bedzie Bobola, to rzecz jasna poinformuję :)

oki:)

Gosia78, wczoraj zdecydowalismy nie zmieniać kosioła, zostajemy na osowej

Inne tematy z forum

Przeróbki krawieckie Gdynia Obłuże, Pogórze Dolne- gdzie? (13 odpowiedzi)

Witam, mam do wymiany zamki w spodniach i kurtce jesiennej macie jakieś namiary na osobę...

Terminal Kontenerowy w Gdyni (ten, gdzie parkuje prom Stena). (480 odpowiedzi)

Jeśli ktoś potencjalnie zainteresowany pracą w tym Terminalu (nie mylić z GCT z naprzeciwka),...