Odpowiadasz na:

Re: bigos

najlepsze są bigosy typu "śmietnik" ;) właśnie im więcej różnych mięs tym lepiej ;) u nas z reguły jest to jakiś kawałek gotowanego/pieczonego/duszonego mięsa wieprzowego + indyk + kurczak + jakaś... najlepsze są bigosy typu "śmietnik" ;) właśnie im więcej różnych mięs tym lepiej ;) u nas z reguły jest to jakiś kawałek gotowanego/pieczonego/duszonego mięsa wieprzowego + indyk + kurczak + jakaś kiełbaska lub wędlina :] któreś mięso może być też surowe mielone :]

kapusta biała + kiszona :] śliwki wędzone :] czerwone wino wytrawne :] grzybki suszone :] może być też trochę powideł :] niektórzy dają koncentrat pomidorowy :]

i pamiętaj, że dobry, prawdziwy bigos powinien być gotowany przez kilka dni ;)
rozwiń

11 lat temu AgusiaGda
  • Polityka prywatności