AGENCJA NIERUCHOMOŚCI WYNAJEM MIESZKANIA

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Tyle razy dziewczyny z forum mi pomogły i tym razem zwracam się z prośbą
Mam do wynajęcie mieszkanie i jest to dla mnie nowa sytuacja.
Postanowiłam, ze wszystko załatwie przez agencje.
Czy ktoś zna jakąś w okolicach Wrzeszcza z której usług korzystał lub wynajmował komus mieszkanie
Przyjmę każda radę i sugestię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: AGENCJA NIERUCHOMOŚCI WYNAJEM MIESZKANIA

ja szukam do wynajęcia :) jak duże to mieszkanie?daleko do skm?

Nie myślałaś, żeby wynajmować mieszkanie bez pośredników? Będziesz mogła zażądać niższej ceny (a i tak konkurencyjnej do cen w agencjach nieruchomości), a jeśli chodzi o formalności to nie są skomplikowane - podpisujesz umowę, zabezpieczasz ewentualne straty kaucją ( z reguły równą cenie jednego miesiąca najmu) no i musisz gdzieś zamieścić ogłoszenie. Tak apropo, co to za mieszkanie i za ile planujesz je wynająć?

popieram, lepiej zrezygnować z pośredników,
wynajmuję swoje mieszkanie już od kilku dobrych lat i nie korzystam z agencji i nie zamierzam tego robić,
sporo sobie życzą za taką pomoc, co dużo zawyża koszt dla wynajmującego

Ja też wynajmowałam sama, bez agencji, co innego sprzedaż - wtedy są bardzo pomocni. A tak dajesz ogłoszenie (ja dawałam na trojmiasto.pl) spisujecie umowę, pobierasz kaucję (ja brałam w wysokości miesięcznego czynszu) i tyle. Umowy można na pewno znaleźć na internecie. Studenci są dobrymi klientami, albo pracujące pary, bez dzieci. Trzeba uważać, bo chyba jest takie prawo, że jak baba w ciąży to nie możesz jej wywalić, nawet jeśli nie płaci.
Gdybyś jednak chciała agencję to ja mogę polecić najwyżej agencję w Sopocie, oni zajmują eis również sezonowym i całorocznym wynajmem mieszkań (w roku studentom, latem turystom)
http://szostek.com.pl/

Ja tez wynajmowalam przez 2 lata i nie korzystałam z Agencji.Wystarczy skonstruować dobrze umowę odnośnie możliwości wypowiedzenia,kaucji itp..No i znaleźć trochę czasu na rozmowy z przyszłymi lokatorami i nie brać pierwszej chętnej osoby by mieć wybór.

To jest mieszkanie w starej kamienicy przy Akademii Medycznej, które zostało po śmierci mojej babci.
Łazienka jest zupełnie nowa (wanna, toaleta, umywalka)
W kuchni są nowe szafki, jest kuchenka , lodówka.
W mieszkaniu jest jeden duży pokój a drugi trochę mniejszy.
Jest odświeżone, przygotowane pod wynajem.
Ogrzewanie centralne wliczone w czynsz.
Meble są podstawowe
Chciałam je wynająć studentkom np.3, ale cztery osoby spokojnie się zmieszczą.
Myślałam o 1500 złotych razem na miesiąc

z opłatami 1500? to niedużo wg mnie, powinnaś bez problemu znaleźć chętnych. Zdjęcia w ogłoszeniu ułatwią sprawę

tak z opłatami
ja juz dawno po studiach i tak nawet nie mam znajomych studiujących

Z doświadczenia wiem, że lepiej "rozbić" cenę na "wynajem+opłaty". Zdziwisz się ile prądu mogą zużyć studenci, to nie to co samotna oszczędzająca babcia; ponadto wszelkie podwyżki gazu, prądu, czynszu nie będą wpływać na "Twoją" działkę z wynajmu

Inne tematy z forum

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...