AGENCJA NIERUCHOMOŚCI WYNAJEM MIESZKANIA

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Tyle razy dziewczyny z forum mi pomogły i tym razem zwracam się z prośbą
Mam do wynajęcie mieszkanie i jest to dla mnie nowa sytuacja.
Postanowiłam, ze wszystko załatwie przez agencje.
Czy ktoś zna jakąś w okolicach Wrzeszcza z której usług korzystał lub wynajmował komus mieszkanie
Przyjmę każda radę i sugestię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: AGENCJA NIERUCHOMOŚCI WYNAJEM MIESZKANIA

ja szukam do wynajęcia :) jak duże to mieszkanie?daleko do skm?

Nie myślałaś, żeby wynajmować mieszkanie bez pośredników? Będziesz mogła zażądać niższej ceny (a i tak konkurencyjnej do cen w agencjach nieruchomości), a jeśli chodzi o formalności to nie są skomplikowane - podpisujesz umowę, zabezpieczasz ewentualne straty kaucją ( z reguły równą cenie jednego miesiąca najmu) no i musisz gdzieś zamieścić ogłoszenie. Tak apropo, co to za mieszkanie i za ile planujesz je wynająć?

popieram, lepiej zrezygnować z pośredników,
wynajmuję swoje mieszkanie już od kilku dobrych lat i nie korzystam z agencji i nie zamierzam tego robić,
sporo sobie życzą za taką pomoc, co dużo zawyża koszt dla wynajmującego

Ja też wynajmowałam sama, bez agencji, co innego sprzedaż - wtedy są bardzo pomocni. A tak dajesz ogłoszenie (ja dawałam na trojmiasto.pl) spisujecie umowę, pobierasz kaucję (ja brałam w wysokości miesięcznego czynszu) i tyle. Umowy można na pewno znaleźć na internecie. Studenci są dobrymi klientami, albo pracujące pary, bez dzieci. Trzeba uważać, bo chyba jest takie prawo, że jak baba w ciąży to nie możesz jej wywalić, nawet jeśli nie płaci.
Gdybyś jednak chciała agencję to ja mogę polecić najwyżej agencję w Sopocie, oni zajmują eis również sezonowym i całorocznym wynajmem mieszkań (w roku studentom, latem turystom)
http://szostek.com.pl/

Ja tez wynajmowalam przez 2 lata i nie korzystałam z Agencji.Wystarczy skonstruować dobrze umowę odnośnie możliwości wypowiedzenia,kaucji itp..No i znaleźć trochę czasu na rozmowy z przyszłymi lokatorami i nie brać pierwszej chętnej osoby by mieć wybór.

To jest mieszkanie w starej kamienicy przy Akademii Medycznej, które zostało po śmierci mojej babci.
Łazienka jest zupełnie nowa (wanna, toaleta, umywalka)
W kuchni są nowe szafki, jest kuchenka , lodówka.
W mieszkaniu jest jeden duży pokój a drugi trochę mniejszy.
Jest odświeżone, przygotowane pod wynajem.
Ogrzewanie centralne wliczone w czynsz.
Meble są podstawowe
Chciałam je wynająć studentkom np.3, ale cztery osoby spokojnie się zmieszczą.
Myślałam o 1500 złotych razem na miesiąc

z opłatami 1500? to niedużo wg mnie, powinnaś bez problemu znaleźć chętnych. Zdjęcia w ogłoszeniu ułatwią sprawę

tak z opłatami
ja juz dawno po studiach i tak nawet nie mam znajomych studiujących

Z doświadczenia wiem, że lepiej "rozbić" cenę na "wynajem+opłaty". Zdziwisz się ile prądu mogą zużyć studenci, to nie to co samotna oszczędzająca babcia; ponadto wszelkie podwyżki gazu, prądu, czynszu nie będą wpływać na "Twoją" działkę z wynajmu

Inne tematy z forum

Jesionova (3 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację inwestycji we Wrzeszczu, na dodatek w najbardziej centralnej części tej...

Partnera do gry w badmintona (6 odpowiedzi)

Szukam partnera do gry w badmintona.

Osiedle Srebrniki (40 odpowiedzi)

Duże założenie powstać ma na granicy Moreny i Wrzeszcza, stąd przyszłe osiedle obsługiwane będzie...