ALKOHOL - PILNE

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
forumkowicze drodzy - otwieram centrum wsparcia alkoholowego i ranking najchętniej kupowanych trunków :) ponieważ zbliżają się daty naszych wesel, trzeba się podzielić informacjami co kto kupił, gdzie kupił, za ile kupił, gdzie jest jakaś promocja itd. to nam wszystkim dużo ułatwi...

my wczoraj odwiedziliśmy makro, ale trochę ciężko objechać w jeden dzień wszystkie markety w 3mieście, więc prosze was o info :)

:) pozdro Witch - główny chlor weselnika

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ALKOHOL - PILNE

my juz mamy wodeczke :> kupilismy sobieskiego po 19 zl i jeszcze dostalismy 2 johnny walkery w prezencie :>

a winka kupimy w lidlu bo sa tanie i dobre

wiki, gdzie kupowaliście? to całkiem niezła cena :)

no wlasnie i tu cie zmartwie bo to przez znajomego mojego tescia wiec raczej dla osob z zewnatrz niedostepne, ale cos ci podpowiem:

ten znajomy ma zwykly sklep monopolowy i mowi zeby nie jezdzic do marketow czy hurtowni tylko popytac w zwyklych monopolowych! powiedziec ze np potrzeba 110 butelek wodki bez faktury itp. podobno tym sklepom i tak to sie oplaca

witch...
wiem ze to nie w temacie, ale...
podobno za duzo białej wódki nie kupować i absolutnie nie liczyć o,5 na pare...
kupić sporo winka... troszkę kolorowych (whiski, Finlandia... Marini Bianco, piwko) i to ustawic na jakims stoliczku-zrobic z tego taki mini barek z kileiszkami i szkalneczkami...
info z weslea sprzed tygodnia ;o))) my chyba tak zrobimy...

Pisalam w jednym z poprzednich watkow - w makro jest winko, francuskie, acz niezbyt wykwintne, ale dobre, wykupywane prawie ze "na pniu" na wesela. jesli chodzi o nazwe to podam ci w niedziele, bo w sobote jedziemy z rodzicami do tesciow, ktory to winko zakupuja.
Powiem tyle, ze jest w LITROWYCH butelkach po 13,50, my bierzemy polslodkie biale i pol/wytrawne czerwone do obiadu i zakasek.
Wodka - chyba to bedzie Smirnoff.

a gdzie - hurtownie albo makro.

wszystkie napoje i alkohole kupiliśmy w makro, naprawdę wyszło tam najtaniej. taniej nawet niż w naszej hurtowni alkoholi.

A ja porównywałam cenę chyba smirnoffa, albo sobieskiego i w Carrefour na Morenie 0,5 l jest tańsze o 1,20 niż w Macro - na 60 półlitrówkach masz już ok 70 zł oszczędności i starczy na fajny koniaczek dla tatusia.... chodzi mi o takie właśnie "kwiatki" :)

Monika, napisz czy w Macro można się spodziewać jakiś dodatkowych bonusów?

nic takiego nam nie zaproponowali, ale to było w zeszłym roku, może teraz się coś zmieniło, nie wiem.

hejka,

ja kupilam Bols'a w Carrefourze. Zalapalam sie na jakas promocje i wyszlo mi taniej niz w Makro na koncesje!!!! Na 60 osob wzielam 60 butelek 0,5l Bolsa i jeszcze 15 butelek 0,5l Absolwenta - ale to na bramy i takie tam.... W sumie chyba dobrze trafilam ;-)

taaak :) malikas, to właśnie dobry wybór :-) że tak powiem - wyborowy ;)
pisz szybciurem czy ta promocja jeszcze jest i wogóle co i jak i za ile... :)
namejla ;)

my też planujemy kupić alkohol korzystając z uprzejmości "zaprzyjaźnionego" sklepu monopolowego, ale widzę, że czasem można trafić na promocję, która wychodzi korzystniej niż zakupy z koncesją :-)

Ile wódki liczycie na sosobe? Przy załozeniu ze tyle samo ludzi bedzie na poprawinach.

Wino, campari, martini....raczej większy wybór.
U mnie np. wódki nikt nie pije.

na 60 osób mieliśmy chyba z 60 butelek, licząc z poprawinami, ale sporo zostało, do tego oczywiście wino (20 butelek) - została połowa.

A nikt się nie orientował, jakie są ceny detaliczne w Polmosie w Starogardzie? Może opłaca się wydać na transport...

Nie wiem na pewno, ale moga nie sprzedac bez koncesji, tak jak robia np. hurtownie.

my mieliśmy wyborową, czerwone wino (poszło go najwięcej), martini bianco i whisky+koniaki (drugie w rankingu popularności wśród gości), czystej sporo zostało

My kupiliśmy w macro:
wódkę LUKSUSOWĄ - 16,99 zł/ 0,5 L
wino Tokaj (pełnej nazwy wina nie pamiętam) - 13,38 zł

rzuccie Dziewczyny troszke nazwami win.... ja w tym temacie jestem zupelnie zielona.

Nie chcialabym kupic jakoegos sikacza przez przypadek ;-)

....a my kupiliśmy w Makro Wyborową za 20,85 i dostaliśmy do każdej butelki litr soku pomaranczowego Hortexa.....

my kupilismy Sobieskiego w macro, o,5l po 18 zl
i do kazdej butelki byl napoj energetyzujacy typu reedbull
jestesmy bardzo zadowolenie z takiej promocji:)))

Odnośnie win na wesele polecam:
LOVICO Merlot - czerwone wytrawne wino byłgarskie, cena w macro 13,85 zł/0,75L
TOKAJI FURMINT - półsłodkie białe wino, cena w macro 13,13/0.75L

My kupiliśmy w Macro z miesiąc temu Sobieskiego, ale 0,7 l bo zdecydowanie wychodzi taniej, niż 0,5 l(sprawdzie to bo róznica była naprawdę znaczna) a wino Warna, półsłodkie -bardzo dobre, bardzo polecam i bardzo ładnie wyglada z takim Lakiem.

Wesele robimy 1 paźdźiernika. Ile wcześniej kupić wódkę?

ile chcesz, nawet tydzień przed jak będziesz miała czas.

najlepiej wtedy gdy sie natrafi na np. jakas promocje to zaoszczedzicie troszke- oczywiscie jesli macie gdzie przechowac alkohol do wesela ;)

WINA - SOPHIA I CAMBRAS, są tanie i dobre.

Jestem za- monika1

dobre, bo tanie ;-P

ja też jestem za sofią :) tylko ile się liczy na głowę - jako wino do obiadu.

mam pytanko - czy jesteście za podawaniem zimneczo piwka na ślubie?

drugie pytanko - czy się w międzyczasie pojawiły jakies fajne promocje na alkohol? :)

Witch, Sofia jest owszem, niezla, tez lubie, ale jak dla mnie to na domowe przyjecie, niekoniecznie na wesele...
Witch napisał(a):

a piffku na weselu mowimy stanowcze - NIE!!!

ja na domowe przyjęcia wolę inne :) a sofia jest winem o europejskim standardzie ... o przystępnej cenie. i o to chodzi.

oki, kwestia gustu, a o gustach sie nie dyskutuje :o)

u nas nie bedzie Sofii, bedzie jakies vin francais

elajza, bo zaraz wystawię pazury !!!!

ty lepiej pazurki chron przed uszkodzeniami. moje tez sa niezle ostre ;>

a jak chcesz z nich zrobic uzytek to zachowaj je dla takich roznych Jagusi i oleniek

jasne - żartuję Eliza - wiem co to jest Sofia i jaki ma smak i wogóle. ;) nie trzeba mi o tym przypominać, ani również o kwestiach gustu :)
nie podaję przecież na soły wina w plastykowych kartonikach ;)

hmmm... a propos plastikowych butelek - znam i takie przypadki :o) ale to bardziej na priv - z roznych wzgledow.
usciski i lece spac!

Szukając wódki na wesele obdzoniłam chyba wszystkie trojmiejskei hurtownie z alkoholami i wnisoki są takie : wcale nie opłaca tam kupować. Nawet ze zniżką jaką dają dla klijentów z koncesją to cena i tak jest wyższa niż na promochach w hipermarketach. W niektórych hipermarketach można znaleśc jeszcze resztki z pormocji Sobieski + sok pomarańczowy ..no i prawie wszędzie pojawiła się Luxusowa za 16.99
Ponoć Luxusowa jest najsmaczniejsza wódką z w swojej klasie cenowej - ja sie na tym nie znam ...ale wiem jedno ma najładniejsża butelkę.
.

A co myslicie o Maximusie??
Pytam bo ja na wódkach to sie wcale nie znam!

Irka

Maximus kiedys byl naprawde bardzo dobra wodka. ale odkad zmienil sie polmos, ktory go produkuje, to wodka bardzo sie popsula. jedzie jeszcze na dobrej slawie, ale to juz nie to. tak mowia nie tylko ci, ktorzy sie znaja na alkoholach.
lepiej inna wodke...

Ojjjjjjjjjjjjjjjjj, zastanawia mnie czy drinkujecie-ja i owszem i z wódką o nazwie Maximus i tą oto będziemy mieli na weselu. Niektórzy twierdzą, że się "pogorszyła". Mogę przyznać z ręką na sercu, że nigdy nie czułam się po niej źle, zresztą nie tylko ja (dlatego wybraliśmy właśnie tą markę)

witch
piwko jak najbardziej, my kupimy małe te 0,33 -podobno u bardzo wielu osób ma powodzenie na weslach

powodzenie może ma ale skutki marne!

taa.. no my jesteśmy "takim przypadkiem", może to nas elajza miałaś na myśli..
męża szwagier załatwił nam Finlandię w plastikowych butelkach, wódeczka bardzo dobra no i atrakcyjna cena nam przypasowała, a butelki takie, że nie widać że nieszklane
gościom myślę smakowała:)
winko mieliśmy reńskie pychotne:))

a to fotka plastikowych butelek;)

image

róznie to bywa... wódka tez ma skutki marne...

a byłaś na weselu gdzie było piwo??? masz doświadczenie w tym???

hymmmm...... jeszcze jakieś pomysły?
wiem już że będzie wódzia (bolsik) i winko (może sofia a może nie, bo po testach twierdzę że czerwone pólsłodkie "zagora" zaczyna smakować po wypicu 3-go kieliszka) i chyba martini ..no i chyba piwko - chyba zbankrutujemy? !!!

klodinka - z elajzą rozmawiałyśmy o winie w kartoniku i w plastiku (wykwintnej marki JaboL, więc to chyba o to chodzi;)

chyba nie witch;)
ja umiem czytać między wierszami:)
ale nieważne..

POLECAm Wam chociażby do wypróbowania francuskie czerwone wino FLEUR des BARONNIES. Sprawdzone przez osoby, kóre na winach się znają, ja się za bardzo nie znam, chociaż pić lubię:) no i to wino bardzo mi smakuje. Jest wytrawne. Kosztuje.... 9.99 w Tesco. Uważam, ze spokojnie klase wyzej niż wspomniana Sophia, a cena baaardzo przyzwoita.

Ja też bym wam radziła się rozejrzeć w sklepach, bo nawet w Bomi jest pyszne hiszpańskie wino za ok. 10 zł. Jest też dużo innych np. reńskich w tym przedziale cenowym i są one duuuuuuuużo lepsze niż Sofia.
A Zośka? Zośkę się piło w liceum, w ostateczności, jak już pustki w portfelu były..........

chyba sobie winka poleję... pod to wyszywanie perełek... ;-))

Klodinka, to nie chodzilo o Was, chociaz faktycznie, slyszalam, ze tez tak mieliscie :o) Ale nie Wy jedyni :o)

Inne tematy z forum

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!