Re: ALMA - Sobieszewo
Wkleję jeszcze to, co napisałam w innym wątku:
A ja na Waszym miejscu byłabym ostrożna co do Almy. Mieliśmy tam wesele 13.09. (konkretnie Alma2, bo są dwie Almy w Sobieszewie). Co do sali, obsługi, jedzenia nie mam żadnych zastrzeżeń - wszystko na poziomie.
Ale mam poważne zastrzeżenia co do:
1. pokoji, które mają przy Almie2-koszmar, jak na obozie, powyrywane szafki, pleśń w niektórych łazienkach, poza tym śmierdziało szambem!!!
2. kontaktu z panią zajmującą się weselami oraz panią właścicielką. Pani zajmująca się weselami jest potwornie niekontaktowa, obiecuje coś załatwić i nie załatwia, a przy każdej prośbie do niej o cokolowiek jest wielce obruszona, że znowu coś.
Natomiast właścicielka jest po prostu chamska i nieprofesjonalna całkowicie. Poskarżyliśmy się na te nieszczęsne pokoje i sami zostaliśmy tak ochrzanieni, że co my chcemy, nawet prostego przepraszamy. Dużo by opowiadać o tej sprawie, w kazdym razie beznadziejnie się zachowali.
3. No i jeszcze coś - z pokojami w Almie mieliśmy od samego początku przeboje. Ponad rok wcześniej rezerwowaliśmy salę i pokoje, no i powiedziano nam, że pokoje spokojnei będą. W marcu się okazało - zupełnie przypadkiem dodam - że podpisali jakiś lukratywny kontrakt z rafinerią i część gości będzie nocowała w Almie 1!!! Po długich wykłócaniach się wyszło na nasze, ale to był skandal jak się zachowali - nawet się nie kryli z tym, że ten kontrakt z rafinerią jest dla nich najwazniejszy i mają nas głęboko.
I jeszcze przestroga - pomimo zapewnień, że ceny się nie podniosą, oczywiście sie podniosły (o czym dowiedzieliśmy się przypadkiem). Więc najlepiej, jeśli zdecydujecie się dziewczyny na wesele w Almie, od razu podpisujcie umowę ze wszystkimi szczegółami.
Podsumowując - sala piękna, to prawda, ale nie wiem, czy za tę salę ponownie zdecydowałabym się na te przejścia z Almą, które mieliśmy. I to nie tylko moja opinia - było tu już na forum kilka podobnych.
Powodzenia:)
1
0