APEL SYLWESTROWY !!

Kochani, mam ogromną prośbę! Jeśli zobaczycie osoby rzucające petardy zgłaszajcie to proszę na policję lub straż miejską. Petard można używać jedynie w sylwestra, inaczej jest to zakazane i karane mandatem do 500 zł. Walczmy o spokój zwierząt, dzieci i osób starszych!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Idea słuszna, gorzej z realizacją.
Wątpię, czy Służby Miejskie ruszą de.. po zgłoszeniu. Wyjdą z założenia (skądinąd całkiem słusznego), że zanim dojadą na miejsce, to już po sprawcach śladu nie będzie. Zmarnują tylko paliwo i czas (kawa im wystygnie).
Musialabyś wskazać konkretne osoby (lub choćby zrobić im zdjęcia). A że są to najprawdopodobniej Twoi sąsiedzi lub ich dzieci, to ciężko będzie później o dobre stosunki sąsiedzkie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wolę trzymać z ludzmi na poziomie niż z jakimiś głupkami. Ważniejsze jest dla mnie dobro tych których jest ono warte.
Zgłośiłem już 3 osoby, 3x mandat i jestem zadowolony :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Popieram zgłaszanie. Osobiście tego nie robię, bo prowadziłem przez parę lat wojnę o ciszę nocną na osiedlu i udało mi się ją wygrać, więc zasoby do dalszej aktywności jakby mi się zużyły i na razie na tym poprzestanę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Gratuluje wygranej!. A zgloszenoa mozesz trz anonimowo robic.. wiec kwestia tylko wykrecic numer:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

łowczy, ty wszystko wygrywasz. jesteś największym człowiekiem sukcesu wśród bezrobotnych.
nie masz znajomych, przyjaciół, rodziny więc nawet spotkania towarzyskie normalnych ludzi ci przeszkadzają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zobaczcie jaki zadowolony jak napisal ze prowadzil wojne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ogień zwalczaj ogniem
jak to drobny problem to wystarczy zwrócić uwagę i powiedzieć żeby poszły się bawić w jakieś bardziej ustronne miejsce
jak większy i ustne uwagi nie skutkują to trzeba kupić większe petardy i do dzieła.....
celności życzę

Zgłaszajmy też na straż miejską , osoby które nie sprzątają po swoich psach odchodów.Nie ma to jak zas.... trawniki i chodniki ....piękny widok i smród wokoło !!!

Jasne ze trzeba egzekwować wszystkie zasady a nie tylko wybórczo!
Tak samo z psami, kotami, śmieciami, parkowaniem czy hałasowaniem
Żyjesz wśród wielu ludzi, dostosuj się albo won...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Lubię Was poczytać, zaraz mija mi współczucie i refleksja czy też chęć na te tam... "relacje".
Świadomie wybrałam "won".
Dla uciechy Dzieci kupiłam rzymskie race - kilkadziesiąt strzałów i zimne ognie.
Wieczorkiem symbolicznie tylko, pod lampkę mimozy bo jutro też jest dzień.
Pies ma miejsca za dziesięć psów i może "sr*...ć" ile zechce. Sprzątam po nim na własnym skrawku tak, jak sprzątałabym na trawniku przy bloku.
Pięknie tutaj ukazujecie swoją mentalność.
Z przyjemnością robię sobie od Was wielkie WON, odwonowuję się od Was, Wy targani skrajnościami władcy zasad i przykłady nieskazitelności.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

No niestety, życie w większej grupie wymaga przestrzegania wspólnych zasad
A kto nie lubi przestrzegać zasad szuka domku na pustkowiu
Zgodnie ze swoimi upodobaniami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zaprawdę powiadam Wam, kto kupy psiej nie sprzątnie i plastiku od szkła w koszu na śmieci nie oddzieli, ten nie odziedziczy królestwa nowego wspaniałego świata. A "głupek" z Podkarpacia na to szczerze:

https://www.youtube.com/watch?v=Hc0kF4AwAPw

Dlatego lubię Podkarpacie i dzikie pola na wschodzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja jak byłem młodszy to też bawiłem się petardami i nie uważałem to za nic złego - dzieciaki nie wiedzą co robią jedna petarda mi wybuchła w ręce i powiem że bardzo bolało - jeden gość mi sprzedał petardę killer taką dużą kredkę, ja się bałem jej odpalić - widziałem jak w gazecie było zdjęcie dziecka z rozwaloną rękom. Zostawcie dzieci w spokoju zajmijcie się dorosłymi, którzy im te petardy sprzedają! Nie mają prawa sprzedawać petard dzieciom od 18 lat!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fakt pomysł dobry ale z wykonaniem trudniej niestety :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Przeprowadzka biura w Warszawie (3 odpowiedzi)

Hej, planujemy przeprowadzkę naszego biura w Warszawie i zastanawiamy się nad wyborem...

Grajdołki (98 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

GODZINA ŁASKI (8 odpowiedzi)

8 grudnia między 12 a 13 Matka Boża, objawiając się w Święto Niepokalanego Poczęcia, 8 grudnia...