AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

Zgadzam się z riczi. Dla mnie np istnienie portiera było plusem i nie chciałabym się ich pozbywać. Bez przesady - koszt nie będzie kosmiczny.

Ale pewnie gdyby większość mieszkańców była zdania że portierów nie chce mogłaby to przepchnąć. Jeśli oczywiście znalazłby się wystarczająco zmotywowany "ktoś" kto popychał by sprawę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

lol kazdy jak bral mieszkanie to wiedzial o portierni. wiec teaz mowic ze zastanowic sie czy ich chcemy czy nie........nie ktorzy tez kupili mieszkania ze wzgledu na portiernie ktora daje poczucie bezpieczenstwa a za to sie placi.

hej byłam ostatnio w red-polu i pytałam się o czynsz to tak mniej więcej jest 5-6 zł za metr jeżeli chodzi o plastcom to wcale nie mają drogo w rumi miałam UPC to miałam prędkości 10 m za 62 zł a ty mam w plastcomie 25 m za 55 zł nie jest źle i Zwierzak słuchaj nie pisz że mieszka chołoda po wszyscy sąsiedzi których poznałam są bardzo przemili i sympatyczni jest to nowy blokowisko na osiedlu jakie powstaje cały czas więc koparki zawsze będą ja kupiłam mieszkanie na całe życie więc takie nawet 2 lata koparek pod blokiem mnie nie robi oki
kup se melisę jeżeli chodzi o portiera i pense dla nich jak zawąsze się wspólnota mieszkaniowa to e na zebraniu pogadamy i ustalimy czy ich chcemy i jaka to kasa narazie semeo im płaci i mam nadziej ę Zwirzak i inni co tu tak smuty piszecie będziecie na takim zebraniu pozdrawiam

Zwierzak, Ty tak zawsze na wszystko plujesz czy tylko na Semeko? Z tego co piszesz wynika, że albo nie masz wiedzy w temacie o którym piszesz albo jesteś zwykłym złośliwym frustratem i gdzieś musisz jad wylewać.

W AQ w ogóle nie będzie piwnic, to było wiadomo od początku. Są komórki lokatorskie - kto chciał mógł zakupić, kto nie prawdopodobnie jak ja radzi sobie z garderobą, która jest w każdym mieszkaniu i też dobrze.
Parking będzie w kolejnym budynku, piętrowy jak koło Klifu - to też było wiadomo od początku. Fakt że miejsc jest mniej niż mieszkańców- słabo, ale w dookoła jest sporo miejsc parkingowych - chociażby koło Biedronki, kierowcy jakoś dadzą sobie radę.
Co do tv i netu, faktycznie Plastkom ma wyłączność ale na położenie kabli a nie monopol na usługi. Mieszkańcy mają wybór jakiego dostawcę wolą. Na moim piętrze sąsiedzi zdecydowali się na Polsat inni na N. Nikt nie jest skazany na Plastkom jak mu nie pasuje.
Co do burdelu samochodowego nie mam pojęcia o co Ci chodzi. Nie zauważyłam niczego z tego co opisujesz.

P.S
Polecam melisę, powinna złagodzić Ci frustrację, może nawet jakaś życzliwość Ci się włączy. Tylko ostrożnie - jeszcze zmienisz się w życzliwego człowieka. Nie jestem pewna czy jesteśmy na to gotowi na taki szok:P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

straszne rzeczy piszesz :D. Jeszcze jest kilka mieszkań możesz też z nami zamieszkać ..... albo nie bo ty z hołotą nie będziesz mieszkać ty porządny obywatel pewnie!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przeciez ''zwierzak '' niedawno wszyscy pisali ze sa kulturalni, dbaja o wszystko a pety z nieba same spadaja bo to nie my tylko oni ! ONI ! TAMCI ! to nie my ! bo my so kulturalne komunalne :))) tak to wszystko przez masonow :)) dziadostwo stawia samochody pod blokiem a na przeciw jest parking tylko ze kazdy by na balkonie najlepiej trzymal samochod bo mu dwa kroki zrobic na parking daleko. Zawiescie sobie anteny jak kazdy wiesniak w blokowisku bo dzis antena i komorki to najwazniejsze zagadnienie zycia. Haha kulturalni i dbajacy i tacy wspaniali sie tu wprowadzili ,,, tak pisaliscie niedawno ,,,,,Moze najzwyczajniej nie nadajecie sie do kulturalnego apartamentowca i powinniscie mieszkac gdzies w blokowisku z wielkiej plyty bo tam wies tanczy i spiewa i jest git.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Coraz gorzej to wygląda. Pod pierwszym budynkiem burdel z samochodami. Byłem i widziałem: MASAKRA!!! Auta na krawężnikach, koparki, auta porzucone pod Biedronką. ROZPACZ!!! Semeko zrobiło nabywców w bambuko, bo nie zrobiło hali garażowej ani wszystkich piwnic. Pewnie poczekacie na nie kilka ładnych lat, a do tego czasu pod blokiem wszystko będzie zawalone samochodami, betoniarkami i koparkami, a klatki zastawione rowerami i wózkami. Po drugie, Semeko "załatwiło" wyłączność Plastcom'owi na robienie kablówki, przez co będziecie skazani na ich usługi. Brak konkurencji = drogo, a Plastcom podyktuje Wam warunki. Po trzecie, już widać że do budynku sprowadziła się blokowiskowa hołota, która ma w d*pie ustalenia że nie wolno wieszać szajsu typu antena satelitarna na balkonie, bo to psuje wygląd osiedla. Po crzwarte, hołota już rzuca pety z balkonów. Po piąte, już wiadomo że czynsze będą masakrycznie wysokie, ponieważ budynek na ledwie 90 lokali będzie musiał utrzymać portiera i ochronę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kolego jeszcze co do talerza N-ki to trzeba by się dowiedzieć jak z tym sprawa wygląda. Z tego co wiem we wcześniejszych inwestycjach Semeko nie można było wywieszać talerzy przez jakiś okres czasu ponieważ jak to określali zaburza to ogólny widok i trzeba było mieć na to pozwolenie. Jednak obecnie wygląda to tak że kto chce montuje sobie talerz bez konsekwencji więc chyba w AQ nie mieliby nic przeciwko :)

Kolego Rafael:tak jak przy odbiorze Semeko mówiło że w mieszkaniu masz dwa gniazdka TV (jedno dla Plast Comu // drugie dla Chopina) + internetowe. Niestety inne telewizje raczej nie wejdą bo można powiedzieć Chopin i Plast Com mają wyłączność.

Czy ktoś słyszał również plotki na temat tego że Plastcom przejął "władzę" nad mediami w bloku i inne nie będą mogły się podłączać typu Chopin ? Chociaż widziałem ostatnio na jednym z balkonów zamontowany talerz od N.

Hehe - to wdziales pierwszy :-) Bo ja bede na miejscu dopiero za tydzien. Ale slyszalem od wykonawcy ze ladnie wyszlo :-)
Czyli w takim razie jestesmy sasiadami :-)

AAA Twoje deski kompozytowe wyglądają bardzo ładnie ;) wczoraj miałem okazje podziwiać sąsiedzie.

skoro powiedzieli to może się podzielisz wiedzą? ja akurat pracuję w godzinach urzędowania Redpolu i nijak nie dam rady iść i spytać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zartowalem z tym zadluzeniem...

HEJ DZIWNA DYSKUSJA ILE JAKI KOSZT LUDZIE kurkA ZA ROKIEM JEST RED-POL JA BYŁAM I SIĘ PYTAŁAM I MI POWIEDZIELI LE ZA METR KWADRATOWY I KIEDY PŁATNOŚCI JAKI TERMIN CO I JAK WIĘC MOSZE LUDZIE ZA ROKIEM RED-POL I PO PROSTU APYTAJCIE SIĘ Z GÓRY DIZIĘKUJE I JAK JUŻ SIĘ DOWIECIE TO NIE PISZCE GŁUPOT NA FORUM A ILE A CZEMU TAK DROGO A MNIE NIE STAĆ MNIE NIE ZALESZY NA INFO KTO JAKI MA ZAŁUSZENIA OKI
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mnie nie stac na czynsz...mam 2 -letnie zadluzenie.........
zgadzam sie ze ludzie planuja wydatki. Nic nadzwyczajnego ze ktos pyta sie o wysokosc czynszu...sam bym chcial wiedziec...

A skąd w ogóle wniosek że któregokolwiek z mieszkańców nie stać na czynsz?

Chyba każdy rozsądny człowiek planuje swoje wydatki, a żeby to zrobić potrzebuje informacji np jaka będzie wysokość czynszu.

Naprawdę szkoda że niektórzy ludzie najpierw piszą a potem myślą, jeśli w ogóle myślą...

Może i to nie jest normalny apartamentowiec, ale jednocześnie nie jest to zwykły blok mieszkalny dla ludzi z małymi zarobkami.

Pierwsze slysze, ze Aquasfera to apartamentowiec... chyba masz kiepskie informacje na ten temat.

Hahahaha ! co za wiocha sie tu wprowadza ? w apartamentowcu kupilisciscie a teraz pytacie czy czynsz bedzie wysoki ,,,hahaha ,,, to co wy szmalu nie macie ? to mogliscie sobie za Wejherowem kupic w wielkiej plycie :)))

Inne tematy z forum

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...