AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

Ciekawe czy zrobia tez chodnik do biedronki po stronie budynku...

A jak tam wasze odbiory ? Macie duzo poprawek? pewnie juz sie ktos wprowadza:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

komórki lokatorskie już są gotowe (w Atlanticu). Co do hali garażowej (i komórek lokatorskich w Pacyficu) to zdaje się, że wraz z kolejnym budynkiem, czyli listopad 2013...

a przy okazji to SEMEKO poszło po rozum do głowy :) i zmieniają układ przejść dla pieszych przed budynkiem prowadzących do wejścia do Atlantica... Do tej pory trzeba było iść albo na około, albo dawać duży krok, żeby na trawnik nie nadepnąć... teraz będzie można normalnie z Obwodowej wejść do budynku:)

A za ile lat będzie gotowa hala garażowa w Aquasferze i komórki lokatorskie?

DŻIZASSSSS TOŻ TO BĘDZIE ARMAGEDON Z TYMI KOMUNALNYMI!!! MOŻE ZWERBUJĄ KOGOŚ Z DAWNEGO PGR-u!!! NORMALNIE STRACH TU MIESZKAĆ!!!
Ludzie nie bądźcie śmieszni! Bardzo proszę, bo forum osiąga przez takie idiotyczne teksty krytyczny poziom.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdzies podobno w wejherowie cos wykupili dla komunalnych ale nie tutaj. Niby w orlxach cos socjalni czy komunalni gdzies daleko za wejherowem maja niby miec. Wejherowo dalekooo wiec az odetchnelam uffffffff

Oj cos mi sie wydaje ze ktos z tymi mieszkniami socjlnymi troche fantazjuje. Mieszkania w AQ sa dosc drogie jak na Rede, wiec zakladam, ze miasto lokale socjalne zakupilo raczej w tanszych inwestycjach

W pelni zgadzam sie z qwerty.

Komunalne mieszkania? 30% ???? Przerazila mnie ta informacja...a skad takie info ? Czyli co ? 20 mieszkan bedzie przydzilonych komus za darmo ? Dlaczego mi nikt nie przydzilil takiego lokum w aquasferze? Miasto Reda jest na tyle bogate ze kupuje mieszkania? Nie mam nic przeciwko takim mieszkaniom i mieszkancom ale to jakas przesada.....W Hossie na Wiczlinie tez sa mieszkania socjalne?

podobno komunalnych bedzie tylko ok 30 proc tak jak w innych ,, podobno !. to i tak lepiej niz w gdyni bo tam to i 60 proc i klopoty z platnosciami i niszczenie klatek. A jaka prawda zobaczymy bo to tylko podobno ...

Redpol sie miesci na osiedlu Przy Mlynie, bliziutko Waszego osiedla. Maja takie male pomieszczenie na parterze pomiedzy sklepami. Jest administratorem osiedla na ktorym mieszkam od prawie 5 miesiecy i nie mam do nich nic jako do administracji budynku, spelniaja swoje zadanie w kazdej kwestii. Jedyny problem jaki dotad mialam(zreszta i z nimi i z deweloperem) to zrzucanie na siebie nawzajem odpowiedzialnosci za numerek na budynku a sasiednia klatka interweniuje w sprawie naprawy domofonu czy grzejnika. Redpol jest dosc opieszaly niestety. Zanim cos zdziala, trzeba swoje odczekac...

Z tego co wiem to pod tym nastepnym budynkiem co teraz buduja i spzredaja Pacific nie bedzie hal garazowych...dopiero w dalszym etapie budowy w tym samym budynku pojawia sie hale garazowe. Ja tez czekam na sprzedaz takiego miejsca w hali. Chyba ze cos sie zmienilo od momentu gdy sie tym interesowalem.
Poza tym nie wiem po co ta dziwna nagonka na jakis Redpol....Tez duzo slyszalem o tej firmie ale do tej pory nie znam skad sie wziely te negatywne opinie...ze niby co ? nie odsniezaja zimą? w necie pelno roznych, starych opinii.....nawet nie wiem gdzie maja siedzibe....maja jakas strone www? Nie wydalem jeszcze zlotowki na firme Redpol ani nie wiem jak zarzadza wiec nie mam o niej zadnego zdania.
Co do windy to powinno byc tak jak u znajomych w Horyzontach Gdyni...tam winda byla obudowana przez dlugi czas taka pilsniową płyta...wiec nikt jej nie uszkodzil....tu tez tak powinno byc.
Poza tym wie ktos czy budynek pomyslnie przeszedl odbior? Mial byc dzisiaj
Jesli chodzi o klucze przy odbiorach to ten pan kierownik powiedzial ze otrzymuje sie komplet trzech kluczy i nie ma wymiany wkladek......Podobno zadna osoba niepowolana nie miala tych kluczy od lokali i nikt nie mogl sobie dorobic takiego klucza bez odpowiedniego certifikatu ktory pzrekazuje przy odbiorze....taka uzyskalem odpowiedz.....POZDRAWIAM

Słuchajcie,może wcześniej w postach ktoś poruszał tą sprawę,ale mam pytanie odnośnie miejsc postojowych pod budynkiem Pacyfic, wiem że to sprawa odległa (2013 może 2014) ale tak jak z mieszkaniem pewnie trzeba zapłacić wcześniej. Ja mam co prawda rezerwację w Semeko, ale może ktoś wie kiedy zacznął pierwsze się wpłaty ?? Ponoć koszt to około 17 tys. i to ze zniszką dla naszego bloku ze względu ze musimy przejść do ,,sąsiadów ". Czy ktoś już coś wpłacał ? lub ma jakieś nowe informacje.

dziś tam byłam i w klatce A jest papier karbowany na ścianach winty taśmą przyklejone ta tylko jak ktoś uderzy z impetem w ścianę to papier nic nie ochroni powinni jakieś trochę grubsze płyty jakoś wstawić po z windy po miesiącu to raczej użytku nie będzie Jeżeli zaś chodzi o wkładki to ja już zakupiłam dziś wkładkę i na dniach ją wymieniam i dziś klucze już dają ja z mężem byłam tam około 14/30 i dostałam pakiet kluczy i wytyczne od kierownika :P:P a jeżeli chodzi o administratora do jestem za zmianą Red-pol nie ma dobrej opinie :(:(::(:(:(:

To nie o podloge chodzi a o sciany windy!!

major to nie o skrzynki chodzi tylko o caloksztalt podejscia firmy do administrowania budynkiem. nie maja dobrej opini wsrod innych wspolnot i sobie ich z czasem zamienili na innych, ktorzy wiedza co do ich obowiazkow nalezy. semeko ma umowe z redpolem dlatego sa oni na starcie do czasu zawiazania nowej wspolnoty beda ale jak juz bedzie zebranie to mozna podjac decyzje o innym zarzadcy budynku.
yoki winda tez powinna po bokach byc opklejona semeko zglaszal to administracji ale jakos redpolowi nie spieszno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A komunalne mieszkania tam jakies są ? bo miasto czesto wykupuje dla swoich oczekujacych mieszkancow na komunalne w takich budynkach. Pewnie sa i tam komunalne jakies przydzielone.

Też nic dobrego od Redpolu nie słyszałam ale ciekawa jestem czy jak przyjdzie co do czego to znajdzie się osoba wśród mieszkańców która taką zmianą będzie się chciała zająć.

Jeśli chodzi o windy to są zabezpieczone, przynajmniej w klatce A. Jakieś białe coś leży na podłodze.

Zgadzam sie z tobą w kwestji by te windy zabezpieczyć, tak bynajmniej było w bloku W-8 i W-9, aż szkoda je zniszczyć ,może by ktoś zgłosil do Semeko ( ja nie mogę,jestem za granica )to nie elewacja że mozna odmalować, a sprawa REDPOLu ,to straszna wiadomośc że oni nas przejmą,nie ma o nich dobrej opini i myślę że stworzymy jakiś pozew o zmianę na inną ,oni są fatalni,no i te 50 zł !!!! liczą sobie zwrot za skrzynki,czyli wychodzi dobre 5000 zł od wszystkich , zdzierstwo !!

administrator Red-pol nie ma dobrej opini w zarządzaniu bydynkami. Najlepiej bedzie go jak najszybciej zmienic. Ten caly redpol moglby windy w srodku jakimis kartonami wylozyc na czas przeprowadzek bo te ladne windy moga za pare tygodni ladnymi nie byc. szkoda ja poobijac i porysowac.

za kluczy do tzw. skrzynki czy za skrzynki pocztowe zawsze sie placi oddzielnie !!!!!! i nie wazne czy ten czy inny deweloper bo kazdy deweloper w trojmiescie i kazde nawet stare osiedle aby miec nowe kluczyki czy skrzynki placi bo to Poczta Polska obsluguje i od nich sie to kupuje. Deweloper nic do tego nie ma.

aaa moze inni deweloperzy tak maja ale to stety lub niestety jest semeko....

lol tez te zdziwienie przerabialiśmy,sami nie wiemy dlaczego tak duzo pobieraja za dostęp i kluczyk do skrzynki, prawdopodobnie to zwrot kosztów za zakup skrzynki przez Redpol+marża :)

radzę dla własnego spokoju wymienić chociażby jedną wkładkę, na pewno was te kilkadziesiąt złotych na dobrą firmową atestowaną wkładkę nie zbawi a będzie wieksze poczucie bezpieczzeństwa;)

Inne tematy z forum

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...