AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

odbiór budowlany z nadzorem zaczyna się jutro o 8:00 rano ale dziwnie po mi też dziś kierownik powiedział że jak co to co najmniej jedną wkładkę mamy se wymienić po odbiorze dla bezpieczeństwa ????? zaś inny kierownik jakieś 2 tygodnie temu mówił że nie trzeba że klucze są bezpieczne że nie ma opcji że ktoś ma jakiś komplet a mówili nam dziś że administratorem naszego bloku będzie Red-pol i że oni stawiają nam skrzynki na listy i tu dziwna informacja że za kluczyk do skrzynki mamy zapłacić administratorowi 50 zł ???????? ale jak i dla czego tego już nie tłumaczyli masakra aż tyle czemu ??????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi kierownik budowy powiedzial jasno - wkladki wymieniac nie beda. Takze trzeba samemu. Troche dziwne bo poprzedni developerzy zawsze dawali nowe wkladki przy mnie

pewnie żaden (chyba, że ktoś pracuje w trójmieście do 16.00) ale pytałem bo jak napisałaś wieczorem to odruchowo myślałem o okolicach 19.00 :) dlatego się zdziwiłem, że tak długo kierownicy są na miejscu... bo w tym tygodniu któryś był chory i wiem, że były problemy, zeby się umawiać po 15.00... ale najwyraźniej wyzdrowiał :)

A co do zamków to oni chyba wydajac klucze zmienią nam wkładki... przynajmniej ja tak zrozumiałem kierownika :)

Dzięki za szybką odpowiedź :)

tak w ten piątek a kierownicy są do 17:00 a co za problem o 16/45 potejści do biura i załatwić sprawe od ręki ????

aha 16 kamer...dziekuje za odpowiedz.

lol - w piątek wieczorem? Myślałem, ze kierownik jest tam do 15.00 :)

Hej,

lol rozumiem że odbiór techniczny ma być w ten piatek tj.20.04?

Ja dzis odebralem swoj lokal. Poza dwiema rzeczami do poprawy (drobiazgi, beda wykonane do piatku) oraz paroma, ktore zostaly zrobione na miejscu (wypoziomowanie grzejnikow, okien itp) nie bylo wiekszych zastrzezen. Odbieralem mieszkanie z czlowiekiem, ktory sie na tym zna (polecam!)
Tez slyszalem ze w piatek bedzie odbior budynku, ja wiec w poniedzialek przejme klucze, wymienie wkladki i zaczne sprawy wykonczeniowe.

~qwerty z tego co się pytałam tych portierów to ma być łącznie 16 kamer i monitoring dzwoniłam dziś do semeko odbiór techniczny jest w piatek i zapewniono mnie że wieczorem w piątek od kierownika budowy moge upomnieć sie o klucze i je dostane.
Fajnie jest się już urządzać mi właśnie kończy się kafelkowanie łazienki ale radocha i parapetówa hihih i

Zazdroszczę tym którzy już tam mieszkają, u mnie dopiero w ciągu tygodnia wejdą tynkarze, a potem dopiero wnoszenie mebli i reszty.

Ja jeszcze nie mieszkam :(. Widzialem wieczorem ze w kilku mieszkaniach sie swiatlo palilo wiec juz niektorzy sobie urzadzaja.
Nie zauwazylem zeby wentylacja losno chodzila....masz na mysli ten wywietrznik okragly na kominie w kuchni ?
Ja na razie nie zauwazylem zeby wialo z gniazdek elekrtycznych....
Czy wie ktos czy na zewnatrz budynku beda jakies kamery ? Skoro jest pan ochroniarz na parterze to bedzie mial jakis podglad z kamer zewnetrznych ?

''yooki'' odnosnie wiania z gniazdek powiem tak ! tylko sie nie smiej bo to co slyszalem jest prawdopodobne. Znajomi maja dom z siliki i tez cos takiego wystepuje a wiesz dlaczego ! doszli do wniosku ze te putaki maja pustki w srodku ,,, takie otwory spore na wylot sa w kazdym ,,,,, i nie sa to pustaki idealnie klejone zaprawa tylko tak wiesz sie packa sie kladzie i najzwyczajnie powietrze tam krazy od dolu do gory bo sciana stoi na stropie i pewnie tez idealnie wszedzie nie jest zalepiona zaprawa i tyle. to moze teoria ale moze prawdobne ze tak jest. pozdro

Ja już wykańczam, idzie nieźle. Niedawno słyszałam odgłosy pierwszej parapetówki więc innym chyba idzie jeszcze lepiej:)

Zauważyliście że wentylacja strasznie głośno chodzi? Przynajmniej moja. Pytałam czy można to jakoś wyregulować ale na razie nie dostałam odpowiedzi.:(

Balkon już mam poprawiony, czekam jeszcze na wymianę barierki za oknem bo obita jest.

Mam jeszcze jedną ciekawostkę: w wietrzne dni z gniazdek elektrycznych wieje wiatr:)

jeszcze się nie odbył. Będzie ponoć pod koniec tego tygodnia, albo na początku przyszłego... ale windy już działają :) Klatka A ma już fototapety na korytarzach...

czy odbiór techniczny budynku już się odbył ??

te pomarańczowe rury To chyba Kanalizacyjne ?????

ale Wam zazdroszczę!!! czy ktoś wie, co to za pomarańczowe rury sterczą z ziemi w miejscu mojego przyszłego mieszkania, znaczy Pacyfiku?

Ja akurat domofon mam zainstalowany na wysokosci wlacznikow od oswietlenia. Wiec tego nie trzeba u mnie poprawiac :)

DZIŚ TEZ JESZCZE NIE

Jak byłem wczoraj, to nie było jeszcze numerów.

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...