AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

Ja mam nadzieje ze dodadza jakies oznaczenia pieter.
Czy sa numery przy drzwiach juz?
Bo na wizualizacjach sa dosc ladne metalowe :-)

Wg mnie jak przechodzi sie przez portiernie i klatka sie rozwidla na lewo i prawo, tez powinna byc informacja (strzalki?) ze w prawo sa lokale od ..do... a w lewo lokale od...do... - bo juz raz skrecilem nie w te strone :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy tylko u mnie był problem z domofonem, na zasadzie że był na wysokości metra. Od razu zgłosiłem by go podnieśli, bo musiałbym się schylać i to mocno ;) Poza tym większych zastrzeżeń nie było (poprawki przy oknach itd). Już się nie mogę doczekać tam mieszkać :D

PS. Myślicie że na schodach dodadzą jakieś oznaczenia pięter, bo trochę zagubiony się czułem jak wymieniałem klucze (portier się pomylił).

...ale ogolnie reszta mieszkania bez zarzutu....w srodku mozna zawsze sobie poprawic...ale barierek balkonowych i balkonu juz nie....wiec pocieszam ze nie jest zle hehe....A jak odbiory innych ?

ja mialem odbior....zwroccie uwage na swoje balkony i balustrady....barierki moga byc porysowane a dol balkonu ochlapany tynkiem po elewacji...trzeba sie wychylic zeby to zobaczyc...

To racja. Nocny to chyba pierwszy był, pewnie chcieli zdążyć przez parapetówkami z otwarciem:)

dzisiaj przejezdzalam i widzialam oklejone okna placowki alior bank, szybko te lokale sie tam otwieraja;)

a to w takim razie przepraszam ;) mi bardziej chodzilo o wkladki takie co sie w marketach kupuje. u mnie na budowie tego nie stosowali :)

Kaja i tu się mylisz - jest klucz, którym można otworzyć wszystkie zamki w budynku:) Nazywa się to "system klucza centralnego".

yooki nie jest powiedziane, ze te zamki ktore wstawilo semeko na czas bud byly takie same i mialy jednakowy klucz ponieważ nie ma takich zamków i kombinacji klucza w produkcji które moglyby sie powtorzyc! :) pozdrawiam miłego urzadzania:)

Coś mi się pozawieszało i się powtórzyłam, sorki:)

Jak już pisałam wyżej jednym kluczem nie da się otworzyć wszystkich drzwi więc wkładki musiały być wymienione.
Co nie zmienia faktu, że zamki i tak zamierzam wymienić po remoncie.
Zdaję sobie sprawę jakie teraz jest zamieszanie, mój klucz prawdopodobnie przeszedł przez wiele rąk. Choć deweloper zapewnia że dostęp do klucza mam tylko ja, osoby przeze mnie upoważnione i kierownik budowy.
Może tak może nie:) Jak wiadomo strzeżonego....

Jak pisałam już wyżej jednym kluczem nie da się otworzyć wszystkich drzwi więc wkładki musiały być wymienione.
Co nie zmienia fakty że zdaję sobie sprawę jakie teraz jest zamieszanie i przez ile rąk mój klucz przechodził więc zamki i tak zamierzam wymienić po remoncie.

yooki skoro budynek nie jest jeszcze po odbiorze technicznym to nie sa to zamki i klucze wymienione, poniewaz jak ktos wyzej napisal sa one jeszcze w posiadaniu semeko,poniewaz zostawiacie je w portierni wiec rozne osoby moga/nie musza miec do nich dostep.... także po odbiorze technicznym radzialabym i tak wymienic zamek, chociaz jeden. Licho nie spi i lepiej dmuchac na zimne ;)

Ktos- byc moze w tym mieszkaniu do ktorego nie pozwolili wejsc specjaliscie bo zrobili babola i nie chca aby go zlokalizował.... semeko to kretacze ktorzy mysla jak tu wcisnac klientowi babola, bo wiedza ze reklamacji i tak nie uznają. Semeko się ostatnimi czasy pogrąża i to bardzo....

Właśnie, odbierać można z każdym. Ja też odbierałam z dwoma Panami - "wykrywaczami usterek":) I problemów nie było z wpuszczaniem.
W trakcie odbioru kafelkarz robił pomiary i też nikt nie miał z tym problemu.

Później w portierni zostawiłam info kto oprócz mnie jest upoważniony do wejścia do mieszkania i tyle.
Jakoś się nie boję, że na budowie grasują złodzieje materiałów. Jak ktoś już pisał wcześniej oprócz portiera jest też firma ochroniarska więc bez przesady.
Poza tym osoby, które wykańczają mieszkanie (przynajmniej moje) zaznajomiły się z portierami i robotnikami na budowie. Twarze się szybko zapamiętuje więc wiadomo kto już od jakiegoś czasu robi w mieszkaniu a kto się pojawił nowy.

Być może dziwne sytuacje się zdarzają, nie wiem mi się to nie przytrafiło. Wierzę że nic mi nie zginie, słusznie czy nie zobaczymy:)

odbierac mieszkanie mozna z kazdym....nikt nie ma prawa komus wejsc.......Mozesz przyjsc z ciocia, babcia, wujkiem...specjalistą..itp..itd...

Teraz moze nie ma jeszcze czego krasc, ale jak kupisz sobie np. parkiet na podloge? Jakies elementy do montazu to co?

Podobno dochodzi do dziwnych sytuacji przy odbiorze. Jeden ze specjalistow odbieral mieszkanie z klientem wg developera nieco za dlugo. A wiec gdy przyjechal na teren budowy by odebreac mieszkanie z kolejnym klientem, nie zostal juz wpuszczony. Uslyszal ze nie wejdzie.

Czy nie jest to tak, ze to ja jako mieszkaniec decyduje z kim wchodze do mieszkania????

Zamki i tak planujemy zmienić ale za jakiś czas. Teraz budynek jest nie oddany jeszcze i teoretycznie klucze powinien mieć deweloper żeby w razie czego wpuścić kontrolę/nadzór czy jak to się tam nazywa.

U mnie sytuacja jest o tyle dobra że nie ma czego kraść:)

Ale wiesz ze powinni przy tobie wymienic ci wkladke? Bo klucze mogl miec kazdy - wiec teoretycznie i dorobic i ktoregos dnia cos moze ci zniknac z lokalu.

Takze albo developer wymienia wkladke sam - przy tobie, otwierajac nowe opakowanie. Albo tez na swoj koszt warto kupic i wymienic - po odbiorze a przed rozpoczeciem wykanczania i wnoszeniem jakichkolwiek rzeczy!!

Ja bylem juz w srodku swojego M, odbior mam za kilka dni. Zakladam ze wszystko bedzie ok. Ustalilem ze male prace do poprawienia zrobi mi moj wykonawca. Nie mam parapetow bo wszystkie okna mam od podlogi. Balkon nie wykonczony - ale z godnie z umowa. No i balkon do wykanczania biore na pierwszy ogien - od tego zaczynamy! :-)

barierka jest uszkodzona i pochlapane ściany ( u mnie jest loggia) wylewka ok

klucze dostałam z informacją żeby zostawiać u portiera ale można się dogadać:)

Inne tematy z forum

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...