AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

Aha, podrapane parapety.....A jakie zatrzezenia miałas do balkonu ? Cos z barierką czy o wylewke balkonu ?
Dostalas juz klucze do reki czy musisz je zdawac w portierni do czasu odbioru budynku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem po odbiorze (nareszcie!) ogólnie dramatu nie było, najwięcej zastrzeżeń miałam do parapetów zewnętrznych (podrapane aż strach) i balkonu (nie wykończony).
Inżynier budowy podpisał mi kwit że usterki usuną do końca kwietnia, poczekamy zobaczymy:)
Podobno podrapanych parapetów jest więcej i planują hurtowo wymieniać.

Dla mnie najważniejsze że mam klucz i mogę wykańczać.

Ktoś wyżej pytał o wkładki. Nie wymieniano ich przy mnie. Zapewniono mnie że już zostały wcześniej wymienione na klucze indywidualne. Faktycznie, moim kluczem nie da się otworzyć innych mieszkań - sprawdziłam:)

Co do lokali usługowych jest garmaż, nocny. Ma być jeszcze filia banku i przedszkole.

Bylem tam dzisiaj wieczorem: Otóż: parkowac bedzie mozna zapewne wzdłuż nowej drogi od ronda prowadzącej do kolejnego budynku...jest tam wysypany żwir i nawet sporo miejca....
Ta portniernia ładnie sie prezentuje w nocy....Ciekawe sa tez lampy przed blokiem....Jakby podłużne świetlówki....Niestety, nie oswietlaja zbyt dobrze terenu brzed blokiem ale wygladaja ciekawie....
Z tego co dojrzalem to na parterze (nie od strony ulicy) powstaje sklep z wedlinami...Ma oklejone juz witryny...
Ogolnie caly budynek robi pozytywne wrazenie mimo ze zostalo jeszcze troche do wykonczenia....
POZDRAWIAM

Własnie zwykła dyskusja sąsiadów, a jak Ci się nie podoba to wypad z forum CEX! Nie potrzeba nam tu konfidentów!

cex - a pytał Cię ktoś o Twoją dobrą rade? Poza tym, czy ktoś miał o coś pretensje? Zwykła dyskusja wśród sąsiadów i tyle... tylko raz na jakiś czas wchodzi jakiś wszystko wiedzący potencjalnie nie zainteresowany mieszkaniem w Aquasferze i pisze swoje złote myśli :) Jaki sens jest zrzucać się po "kilkanaście" tysięcy zł skoro za tyle, będzie można w Pacyfiku kupić miejsce w hali garażowej... bez ryzyka że stanie tam sobie działkowiec czy klient Banku Milennium, czy innego punktu usługowego, który będzie w budynku...
Poza tym miejsc parkingowych jest więcej niż sądziłem... pas między działkami a budynkiem jest wysypany kamieniami jak pod parking... więc doszło kilkanaście miejsc parkingowych.

OK.......JA KUPIE ZIEMIE POD PARKING OD DZIALKOWCÓW.......

Jak zaplacicie za kupienie dzialki pod parking to napewno zrobia . Wy tylko chcecie zeby ktos cos zrobil a kto zaplaci za ziemie pod parking kilkaset tysiecy ? Parkin jest obok i jest duzo miejsc bo wiekszosc by chciala najlepiej na balkonie parkowac. Chore podejscie . Ziemia jest dzis prywatna i jak sie chce parking to trzeba ziemie kupic . Zlozcie oferte , zlozcie sie po kilkanascie tysiecy , kupcie ziemie i sobie zrobcie parking i tyle.

parkowac tam mozna ale dojscie do swojego samochodu przez trawe i zarosla (teraz zasiali nowy trawnik) jest niezaciekawy.
Wokol same pola a miejsc parkingowych jak w centrum Gdyni....ciekawe :)

jak na taką ilość mieszkańców to z pewnością póki co miejsc jest jak "kot napłakał" ale można parkować też na parkingu "przy młynie" na przeciwko Aquasfery...

Hej,
Wiecie może jak wyglada sprawa miejsc parkingowych? czy rzeczywiscie jest ich tyle co kot naplakal i bedziemy musieli parkować koło biedronki :)?
Pozdrawiam

dzis jechalem to przegrody balkonowe juz sie zaczely pojawiac.

A no wlasnie - co z przegrodami, przeciez jak odbiore mieszkanie to juz developer kluczy miec do mojego nie bedzie. Beda chodzic balkonami i przegrody zakladac?

Czy ktos juz odbieral swoje M?
Jesli tak - czy developer przy Was otwieral opakowania i wymienial wkladki w zamkach. Do tej pory w poprzednich moich mieszkaniach zawsze tak bylo.

Prosze napisac kiedy beda przegrody i elewacja skonczone?

Napiszcie jak tam Wasze odbiory.
Czy duzo jest zastrzerzen, rzeczy do poprawy.
Na co w takim razie zwrocic uwage?

Ja swoj mam dopiero za niecale 2 tyg, umowilem juz sobie Pana do odbiorow. Podobno odbior mieszkania trwa okolo 2 godzin.

(...)
tresa proszę jeszcze raz napisać czego brakuje ???? co jest jeszcze nie dokończone ????
I jak wielkimi jesteśmy frajerami że Semeko wcisną nam niedokończony budynek Proszę o wskazanie na zdjęciu !!!!!!!
Do Kanona info małe.
Zacznij pisać na forrum np. Wasko. Na Kosynierów w Rumi stoji budynek od IV kwartału 2010 nie oddany w terminie tam to się możesz czepiać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Konan wchodzi na to forum bo jest zazdrosnym zakompeksionym człowiekiem :) Dwa razy pytałem gdzie mieszka ani razu nie odpowiedział. Bo mieszka w jakimś rozpadającym się starym budynku budowanym za czasów Gierka i wchodzi na to forum z nadzieją, że przeczyta, że mieszkania poszły o 90 % w dół, żeby mógł sobie kupić... ale ile razy wchodzi tyle razy widzi, że nic nie staniało... więc żeby wyładować się napisze, że jesteśmy naiwni ble ble ble... bo On jest wielkim Panem z Gdyni czy Gdańska, który mieszka z rodzicami w starym budynku :)

Wesołych świąt... a Tobie Konanie dziękujemy... już nas uświadomiłeś możesz sobie iść na inne forum uświadamiać dalej (a tak na mariginesie to jak chcesz się dowiedzieć co znaczy oddać mieszkanie po terminie zapytaj klientów WASKO albo LAMEXU) :)

Hmmmm...wydaje mi sie ze Reda nie jest az tak na zadupiu....ludzie kupuja mieszkania tansze w wejherowie, bolszewie i innych miejscach ktore ja uwazam za zadupia....
Jesli nie byles w srodku budynku to nie pisz ze budynek nie jest gotowy....Kar za przekroczenie terminu nie ma i nie bedzie bo zobowiazali sie do wybudowania budynku mieszkalnego do marca 2012 roku..Nie trzeba byc jasowidzem zeby stwierdzić ze budynek wybudowany jest....
Poza tym podziwiam cie czlowieku ze chce ci sie wchodzic na jakies forum ktore cie nie dotyczy Z MISJA OSWIECANIA LUDZI....

Pozdrawiam wszystkich normalnych. Wesloych Swiat!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wchodzę po to żeby skrytykować dziadostwo SEMEKO. Będą budować kolejne budynki w Aquasferze i mam nadzieje że dzięki moim postom wielu osobom otworzy się "myślenie" nie dadzą robić sobie wała przez SEMEKO. Prawda jest taka że, nie dość że przepłaciliście SEMEKO za mieszkania na zadupiu, to jeszcze pozwalacie sobie wcisnąć po terminie do odbioru mieszkania w niegotowym budynku i bez infrastruktury drogowej, byle by tylko SEMEKO mogło uniknąć kar za przekroczenie terminu. SEMEKO to duża firma i powinna być fair do ludzi, nawet jeśli to nie są tak świadomi i zamożni klienci, jak Ci z Gdyni czy Gdańska.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A po jaką cholere wchodzisz na to forum... po co się wypowiadasz jeśli z semeko nie masz nic wspólnego. Tak pewnie lepiej kupić w Orlexie, który nie robi dróg dojazdowych ach szkoda gadać.
Żenujące to jest.

nie odpowiedziałeś na moje pytanie :) Nie wygodne było?

Inne tematy z forum

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...