@^^^" (...) Wiesz ściany mogą być trochę popękane ale to efekt osadzania się budynku i tak będzie przez jakiś rok półtora zanim nie zakończą Pacyfiku. (...)".
Nieprawda. To jest efekt licznych wad konstrukcyjnych budynku Atlantic i grząskiego gruntu na jakim stoi Aquasfera. Skoro ściany popękały już teraz, to mogą być poważne kłopoty, bo budynek może się zwyczajnie rozłazić, mogą odpadać kafelki ze ścian łazienki albo pękać parkiet itd. Ciekawe czy za to Semeko również zrzuci winę na mieszkańców.
Pytanko do osób, które odbierały już mieszkanka: Czy kierownik wspominał może kiedy zamierzają pomalować budynek, bo zakładam, że dalej w części nie jest pomalowany?
qwerty czasu powinieneś mieć na odbiór i sprawdzenie ile Ci się podoba... ja odbierałam pół godz a moja sąsiadka 4 godz bo musiała wszedzie włożyć palce i sprawdzić(nie mówie że to żle ale...)
dokładnie sam zawór a tak przyłącze jest i odpływ ile czasu wiesz chyba nie ma jakiegoś ograniczonego raczej po ty musisz podpisać więc będą czekać aż nie złożysz podpisu zać jak będzie coś do poprawek do zapiszą to i pewnie określą czas realizacji poprawk i
U mnie poszedl odbior bez problemu ! marmur dobrze połozony na podlodze i granit w lazience tez. Klamki pokryte 24 karatowym zlotem ale moga byc. Dolozyli mi pralke ale jest ok.
Nie myl pojęć. Przyłącze wody do pralki jest doprowadzone, ale zakończone zaślepką. Aby podłączyć pralkę trzeba zakupić odpowiedni zawór i zamontować go w miejsce zaślepki.
Czyli byc moze dobrze kojarze, ze moge nie miec tez zaworu do pralki z woda, mimo tego ze na planie mojej lazienki zostala umieszczona pralka. Co w takim przypadku? Developer zapomnial i to wykona? Czy tez zarow musze zainstalowac (a przede wszystkim doprowadzic wode!) sam?
Czy zamontowano juz szyby miedzy balkonami?
Bo jak bylem - byly tylko metalowe ramy.
hej odbiór poszedł sprawnie zaworu do pralki znaczy się do wody przy pralce nie ma dziś zwracałam na do uwagę kąty Jakie kąty ??? przecież blok nie jest sześcianem :P:P nie no ale w łazience proste.
Drzwi super dobrze osadzona w futrynie a uwierz znam się na tym trochę :P wizjera nie było ale mają zamontować na dniach Ściany........
no mogły by byś trochę lepiej wykończone ale nie ma tragedii prąd w gniazdkach był grzejniki grzały okna super się otwierają Semeko daje 3 lata gwarancji na okna jest dobry system wentylacyjny zamontowany wyciągi elektryczne ale elektryka zamontowana jest na dachu więc nie słychać jak działa do jest fajne Wiesz ściany mogą być trochę popękane ale to efekt osadzania się budynku i tak będzie przez jakiś rok półtora zanim nie zakończą Pacyfiku. Co jeszcze mmmmmmmm .....
a spisują przy tobie stan liczników.
Ja brałam mieszkanie bez armatury białej w łazience więc o jej jakości się nie wypowiadam na korytarzu mam zmostkowane w kontakcie dwie fazy i z mostkowane na jedno wyjście to mnie zaciekawiło???
ale spoko rozłącz se na dwie fazy mmmmmmmmmmmmm
co tam jeszcze???
Czy ktoś nam pomagał w odbiorze???
nie po my z mężem trochę się na tym znamy.:P
Odbiorów trochę dziś mieli. Ja widziałam dziś z daleka naszych nowych sąsiadów z piętra :P też odbierali mieszkanie.
Mówili że dokładnie za 2 tygodnie będzie odbiór techniczny
A i dają taką fajną kartkę "INFORMACJE I ZALECENIA ZWIĄZANE Z UŻYTKOWANIEM ORAZ PROWADZENIEM PRAC WYKOŃCZENIOWYCH LOKALU MIESZKANIOWEGO "
Jest tam 12 podpunktów :P
I jak tam odbior? Byl dzis? Jak jakosc wykonania? Czy mialas kogos kto pomagal w odbiorze?
Katy proste?
Prad w gniazdkach?
Zawsze sie zastanawiam czy jakos sprawdza sie gniazdo TV kablowej?
Bylem w swoim mieszkaniu, widzialem gniazdko do pralki ale... nie jestem pewien czy byl zawor do wody do pralki. Teraz mnie to gryzie - ale chyba nie zapomnieli... Ja mam odbior w polowie kwietnia umowiony
A'propos widoku: bylem w swoim mieszkaniu na 7 pietrze, okna mam w kierunku zatoki. Absolutnie nie widac samej zatoki, pewnie podobnie bedzie z 8, ostatniego pietra. Widok jest dosc panoramiczny, widac sporo, ale nie wody...
Po przeczytaniu kilku ostatnich postów, jako profesjonalista chcę uspokoić przyszłych mieszkańców i poprosić, by nie wrzucać do jednego wora wszystkich budowlańców. Tu natura naprawdę ma dużo do powiedzenia i lepiej wsłuchać się w jej rytm niż potem znów narzekać na budowlańców, którzy ulegli naciskom i zrobili coś wbrew technologii. Nie wykonuje się wypraw elewacyjnych w niskich temperaturach i tyle. A mrozu w kwietniu czy maju raczej harmonogramy nie przewidują. I tu właśnie mamy zderzenie papierowych założeń z czystą naturą :) Miłego mieszkania w Redzie - moim miastem od zawsze. Ciekaw jestem widoku na zatokę z najwyższych pięter. Może kiedyś ktoś wrzuci fotkę ....
Hej spokojnie nie chciałam nikogo denerwować sorki po prostu się ciesze że już za dwa try dni jupi jupi spoko napisze relacje z odbioru co i jak z czym i da czego hihihihi
a jak załatwiłam tydzień szybciej ?????Ja też mam wynajem i już właściciel mi na głowę wsiada kiedy się wyprowadzę co dzwoniłam do kierownika to mówił że możemy tylko umówić się na oglądanie mieszkania a odbiór dopiero umawiać się po 10 kwietnia więc ja pomysłem umówiłam się z kierownikiem na oglądanie i w mieszkaniu zaczęłam z mężem go naciskać tłumaczyłam że mam teraz problem mieszkaniowy po już wypowiedziałam umowę najmu Kierownik powiedział że przesunęli odbiór z powodu braku dojazdu i drogi dojazdowej wiedzie mi brak drogi nie przeszkadza i tak im powiedziałam że mogę przez ten kawałek ulicy przenosić glazurę panele farbę Tydzień do dużo czasu dla remontu wiec kierownik powiedział że warunkowo mogą w takich przypadkach oddać mieszkanie szybciej jeżeli nam nie przeszkadza brak drogi dojazdowej do spoko na 02 kwietnia dali termin więc ............. jak tylko odbiorę mieszkanie napisze co i jak ale byłam już w mieszkaniu robiłam fotki i jak na razie jest oki drzwi wewnątrz lokalowe oki całe nie porysowane nie uszkodzone okna się dobrze bez problemu otwierają i zamykają na pierwszy rzut oka jest oki
Ja umowilem sie na odbior w polowie kwietnia
Na co zwrocic uwage?
Czy widzicie jakies problemy?
Bylem juz w swoim mieszkaniu, zrobilem zdjecia, mimo ze maly metraz to wydaje sie dosc przestronne. Oczywiscie troche tam wczesniej w scianach pozmienialem
niezły numer... bo mi też kierownik powiedział, że przed 10 nie ma szans na odbiór :)
Coś Ty mu lol zrobił/ła że się załapałeś/aś o cały tydzień szybciej? :)
Daj znać po odbiorze czy były jakieś konkretne wady... :)
Qwerty bo Ty nie kupiłeś/łaś mieszkania i nie czekasz na jak najszybszy odbiór. Kierownik się upiera że wcześniej niż 10go nie da rady, a mi każdy dzień robi różnicę bo bieżący właściciel wynajmowanego mieszkania już przebiera nóżkami kiedy się wyprowadzę bo ma nowych lokatorów.
Dlatego takie "przechwałki" mnie denerwują i pewnie inne osoby w podobnej sytuacji też.