AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

I musisz innych denerwować tą informacją?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja odbieram 02/04 :)

Faktycznie fajne zdjęcie:) Nie sądziłam że to aż tak duże będzie.

Odbiory już potwierdzone, zaczynają od 10 kwietnia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niezła ściema SEMEKO. Mają po prostu obsuwę, co się czesto zdarza budowlańcom. Powinni po prostu przeprosić klientów, a nie ściemniać o mrozach na wiosnę. Są niegotowi, bo nie skończyli elewacji, ronda oraz zostawili śmietnisko przed blokiem.

robi wrazenie....mnie się podoba....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

zdjęcie budowanego ronda przed budynkiem. Duże, co?
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=388380757846749&set=a.131310270220467.18809.131303933554434&type=1&theater
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

lepsza pogode? temperature?
Invest Komfort w Altusie wykonczyl cala elewacje w zimie i w deszczu i nie ma zadnych problemow.....wyglada to rewelacyjnie i za kazdym razem jak jade do pracy to podziwiam to zawrotne tempo....pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kierownik budowy twierdzi, że zostały tylko kosmetyczne wykończenia. A nie mogą kończyć elewacji bo czekają na lepszą pogodę (cokolwiek to znaczy).
Podobnoż temperatura w nocy jest zbyt niska i dlatego zwlekają. Trochę to dziwne bo przecież część budynku została pomalowana, a w styczniu czy lutym temp w nocy raczej nie była niższa niż teraz:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

no wlasnie......dziwne......nie wiem czemu tak sie slimacza z ta elewacja.....moze czekaja na złoty pył jako dodatek do farby......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie :)

skoro kazdy pisze ze budynek jest skonczony i zostaje budowa drogi to czy elewacje tez juz skonczyli ? Pomalowali te balkony w koncu ? ????

Nie jeczec bo idzie super. Sprawy tzw. drogowe nie sa zalezne od dewelopera tylko od roznych urzedow ktore maja swoje plany itd. Nie ma sie co przejmowac przesuniecem termunu bo budynek juz stoi i mieszkania sa i zadnego strachu juz nie ma. A rondo musza zrobic dobrze bo to wizytowka przed blokiem to niech lepiej robia spokojnie i dobrze. Wyglada juz super.

oj się dzieje dzieje. Codziennie można zauważyć postępy prac przed blokiem. To co jest teraz a było tydzień wcześniej to przepaść.

(...), widać już ścieżkę rowerową, powoli coś się dzieje ale rzeczywiście nie wygląda jakby za chwilę miało być gotowe.

oni to tłumaczą tym, że przez zimę nie zdążyli zrobić prac ziemnych... a zimę raczej mogą podciągnąć pod "siłę wyższą" :)

a z innej beczki, wie ktoś może jak tam prace na rondzie się posuwają?

Przeczytaj jeszcze raz umowę,tym razem uważnie. Jest tam napisane że Semeko zobowiązuje się wybudować lokal do 30.03.2012. I wybudowane jest.

Też myślałam, że jakieś odsetki wpadną. Niestety w umowie słowa nie ma o odbiorze mieszkania:(

Rozmawiałam dostatnio z kierownikiem budowy i faktycznie odbiory się przesuną na początek kwietnia. Sam budynek jest już gotowy ale nie ma drogi umożliwiającej mieszkańcom swobodny dostęp do budynku.
Musimy poczekać na ogarnięcie ronda i jaki taki chodnik do klatki.

według umowy mamy odbiór mieszkań na 30/03/2012 więc jeżeli przesunęli odbiór o 10 dni czy nie powinni płacić nam jakiejś kary ??????
Pytam po w paragrafie 2 w punkcie 1 umowy jest napisane że termin może się zmienić odbioru w przypadku gdy powodem opóźnienia będą osoby trzecie to jest dokładnie cytuje
"SEMEKO przysługuje wydłużenie terminu w następujących wypadkach -zaistnienia czynników leżących po stronie osób trzecich takich jak (decyzje administracyjne, siła wyższa itd.) '' osoba trzecia dla mnie do nie jest semeko a oni tłumaczą się że nie dokończą drogi dojazdowej w terminie i to jest powód przesunięcia odbiorów ale drogę chyba robią pracownicy semeko więc powodem opóźnienia nie jest osoba trzecia ????
bynajmniej ja tak to rozumiem co wy na to i jak to mam interpretować ???????? nie znam się na umowach więc dla tego pytam ????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

widzialem te pomaranczowe slupki ale niestety nie wiem co to ma byc...

luk takie same slupki sa tez na osiedlu na ul gdanskiej przed nowo budowanym budynkiem ale co to jest to nie wiem moze podlaczenia do lamp ?

Szkoda... ponoć chodzi o wykończenie terenu przed budynkiem... Miałabyć parapetówa a teraz zamiast tego będziemy świadkami wysypu różnych internetowych wynalazków co będa tworzyć historie o opadaniu budynku i różnych innych problemów :)

qwerty - jak robiłeś fotki zwróciłeś może uwagę co to za żółte słupki (przynajmniej tak na zdjeciu to widze) są przed budynkiem?

Inne tematy z forum

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...