AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

Dzwoniłam dzisiaj do Semeko i się dowiedziałam, że termin odbioru został przesunięty na 10.04
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skąd ta informacja o sklepie z alkoholami? Z tego co wiem Semeko nie za bardzo jest skłonne rozgłaszać jakie punkty będą w pierwszym budynku.

To jedna z tych plotek że basenu nie będzie ani ronda a tak w ogóle to się wszystko zawali po tygodniu?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z tego co obserwuję to menele nie chodzą do sklepów typowo alkoholowych bo jest za zdrogo...Preferują podrzedne osiedlowe sklepiki z winem "Wino" za 5zł :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

to się menele ucieszą ...

typowo alkoholowy - alkohole świata
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

żaluzje przeciwłamaniowe w oknach? przegródki od sąsiada? Falowiec? Kraty? Żaluzje?
Podziwiam kolesia co wchodzi tu na forum i poswieca czas na wypisywanie takich głupot.....Moze od razu zabetonować okna i zlikwidowac balkony ?

i kolejny frustrat, któremu nie podoba się Aquasfera...ale jednak musi wejść na jej forum i wylać swoje żale... idź na forum swojego osiedla i tam wygłaszaj swoje rady... a przy okazji chyba nie masz za dużego pojęcia o ubezpieczeniach majątkowych :)

yfu - a wiesz może co to ma być za monopolowy? Jakieś alkohole świata (strikte monopol), czy bardziej coś w stylu Żabki (spożywczo monopolowy)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No, to będzie nie gorzej niż w Falowcu na Przymorzu. Tam też ludzie mają takie przegródki od sąsiada. Da się przeżyć, ale radzę wstawić kraty albo żaluzje przeciwłamaniowe w oknach. Lepiej też budynku Aquasfery nie pokazywać na żywo agentowi ubezpieczeniowemu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

na parterze w kwietniu bedzie otwarty sklep monopolowy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziekuje za info...:)

wczoraj byly dołożone dodatkowe obramowania balkonowe więc balkony będą jak mówili całkowicie przegrodzone. no i przed blokiem zaczyna ładnie wyglądać.

Jakies nowe wiesci z budowy ktos posiada ? ? pozdr.

jechalem dzis i rondo juz robia. Wszystko zbliza sie do konca i nawet juz u kamieniarza sobie marmur i granit na podlogi ogladalem bo niedlugo trzeba bedzie zaczac urzadzac.

Ja dziś dzwoniłam do kierownika budowy i chciałam się umówić to powiedział że pod koniec miesiąca że szybciej raczej nie da rady po nie maja jeszcze skończonych odbiorów żeby raczej dzwonić pod koniec miesiąca Ale jak by coś szybciej się udało do semeko samo będzie dzwoniło i zapraszało

Hej,

A czy ktoś z Was orientuje się kiedy można dzwonić żeby umówić się na odbiór mieszkania?

dobra rada, jeśli macie drzwi wewnetrzene wejsciowe do mieszkania firmy Porta model Opal to przyjżyjcie sie dobrze ich na dole, okleina lubi być w tych drzwiach spuchnięta. Potem reklamacja jest nie do wygrania.

Dziękuję:) o taką informację mi chodziło.

yooki jak przy odbiorze stwierdzisz to co napisals ze szyba porysowana i okna sie nie otwieraja to sporzadzasz protokol usterek i tyle. Czekasz jak deweloper to usunie i znowu ciebie zaproasza na odbior mieszkania jak bedzie juz cacy to podpisujesz odbior mieszkania dostajesz klucze i wtedy rob co chcesz. A tak jak stwierdzisz niedociagniecia i podpiszesz ze mieszkanie przyjmujesz to deweloper da ci klucze a usterki rob na swoj koszt pozniej sama.wiec wydac na poprawki pare tysiaczkow z wlasnej kieszeni to wole poczekac z odbiorem 2-3 tygodnie i niech dewl. to porawi.

Akurat usterek może być całe mnóstwo. Mam znajomą na osiedlu Przy Młynie i np okno się nie otwierało na ościerz, prąd w jednych gniazdkach był w innych nie, porysowane szyby w oknach, itp itd.

Nie prosiłam o subiektywną, niczego niewnoszącą ocenę jakości wykończenia Semeko (bo ta bywa różna, czasem dobra czasem nie) ale konkretną radę.
A fakt że inni mają gorzej bo w Gdańsku jest gorzej zupełnie mnie nie interesuje co chyba oczywiste. Można by tak porównywać bez końca, zawsze znajdzie się ktoś kto ma gorzej:P

Wracając do mojego pytania: czy podpisując protokół z usterkami godzę się na to że naprawię je we własnym zakresie i na własny koszt? Czy jest możliwy odbiór z jednoczesnym zaznaczenia że usterki będą usunięte w określonym terminie przez developera i na jego koszt?

Ktoś wcześniej napisał że jak podpiszę z usterkami to z nimi zostanę. rzeczywiście tak jest?

Ta moja koleżanka niczego nie podpisała dopóki nie było naprawione ale to poważnie opóźniło przeprowadzkę:(

Drzwi wewnątrz lokalowe popieram wysokiej jakości popieram z Firmy Porta i kolor maja bardzo fajny akurat będzie mi to kolorystyki wystroju pasować a usterki większe do np. źle osadzone drzwi wewnątrz lokalowe tak że z oborę się domykają okna balkonowe źle domykają się oj jest wiele takich kwiatków pisze tak ogólnie nie personalnie do SEMEKO :):):)

Inne tematy z forum

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...