AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

a niby jakie ''powazniejsze usterki'' ? okien ma nie byc czy drzwi ? Mieszkanie jak mieszkanie ,,ma sciany i tynki itd itd . co za usterki maja niby byc ? Akurat semeko utrzymuje bardzo wysoki standard wykonczenia mieszkan i praktycznie mozesz odrazu zamieszkac i pomalowac . Ale wiadomo ze tynk mozna sobie troche wygladzic i cos tam gipsem zalepic ale to nie sa zadne usterki tylko naprawde drobiazgi i w porownaniu z mieszkaniami np. w Gdansku tu jest naprawde luksus i mozna odrazu klucze odebrac , drzwi zamknac i wszystko i mieszkasz . Armatura jest wysokiej jakosci , umywalka i muszla wc , drzwi tez , okna bardzo dobre wiec szukanie wad to szukanie ''dziury w calym''.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drobiazgi pewnie i tak, miałam na myśli poważniejsze usterki.

znajomi odbierali obok na osiedlu i praktycznie zadnych usterek nie ma ! Byly jakies drobne niedociagniecia na tynkach ale czekanie na takie porawki jest bez sensu bo troche gipsu i sam to porawisz szybciej. Jak sa 'puperele' to bez sensu reklamowac bo chyba kontakt 5 centymetrow sobie sam przesuniesz czy dzurki w tynku gipsem tez zakleisz ,,,tylko nie przesadzajmy z szukaniem wad na sile bo drobiazgi samemu sie lepiej i szybciej poprawi.

jak odbierzesz mieszkanie z usterkami to z nimi tez zostaniesz :)

Zmiana tematu będzie:)

Niedługo odbiory więc się zastanawiam czy lepiej jest (przy ewentualnych usterkach) podpisać odbiór i umawiać się na naprawy czy nie podpisywać odbioru póki usterki nie zostaną naprawione?

Jak to wygląda? W protokole odbioru jest w ogóle taka opcja żeby odebrać a usterki zostaną naprawione np w ciągu 2 tygodni?

c Przeciez ma wszystko byc zgodne z wizualizaja wiec czesc balkonow musi miec kolor stalowy . Zajrzyjcie na wizualizacje bo zawsze domagacie sie zgodnosci z wizualicjami a chyba ich nie ogladacie .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

qwerty - wydaje mi się, że malować będą z podnośnika... przynajmniej na parkingu przed budynkiem stoi taki samochodzik z podnośnikiem... więc tak sobie to skojarzyłem :)

narusa - szybko minie... My kupowaliśmy na rok przed odbiorami, a teraz zostało już tylko 18 dni :) Masz przynajmniej dużo czasu, zeby zastanowić się nad kolorami i innymi detalami :P A od wiosny zobaczysz, jakie to fajne uczucie patrzeć jak budynek rośnie :)

Przy okazji, to robią teraz drogę i chodnik do Pacyfik-a

Dlaczego zdjeli juz rusztowanie z budynku skoro balkony nie sa jeszcze dokladnie pomalowane?

uwierz czas szybko mija ja kupiłam mieszkanie i miałam do odbioru 9 miesięcy i już to minęło czas szybko ci minie a potem sama radocha i parapetówa remont urządzanie ale FAJNIE jupi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no i na to liczę, luk! a generalnie też czekam na parapetówkę:). Choć teraz jak skonczyło się chodzenie koło kredytu, a do oddania Pacyfika jeszcze pozostało tyle miesięcy to wydaje mi się to jakieś nierealne....

narusa - będzie jeden portier na cały budynek :) Odpuście sobie ten temat :) Logiczne było, że portier ma tam być i logiczne było, że za free siedzieć nie będzie...ale też nie dramatyzujmy, że to będą jakieś mega koszty :)

a co tych dozorców się czepiacie. To wygląda tak jakbyście się teraz dowiedzieli że on tam ma być i trzeba kase im placic. To bylo logicze. Semeko w ulotkach pisalo że w budynkach bedzie portiernia. Jak ktos sie chce portiera to niech mieszkania nie kupuje. Nie po to bedzie zeby z nich rezygnowac. 1200 hmm nawet 800 zl by dostawal emeryt do emerytury ze tam siedzi i tez by sie cieszyl.

a wy "lepiej zarabiający" nie zaperzajcie się tak, tylko czytajcie starannie. Jonizator w żadnym miejscu nie zwierzał się ile zarabia, wyliczył jedynie koszt dozorców. Jako księgowa potwierdzam: żeby dozorca otrzymał 1200 zł na rękę miesięcznie - pracodawca wyda 1964 zł. Tydzień całodobowo to 7*24=168h . Tydzień pracy na cały etat to 40h, więc troszkę nawet ponad 4 etaty potrzebne, czyli 4*1964=7856 zł miesięcznie na dozór. Pytanie na ile mieszkań będzie ten koszt rozłożony? Chyba nie w każdej klatce osobno, bo wtedy wychodzi 175 zł na mieszkanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie przechodźcie na taką... słabą dyskusje :) Ja osobiście (dla zmiany tematu) nie mogę doczekać się parapetówki :)

a i też do bogatych nie należe... ale za 5 min jest losowanie totka i wygram 40 baniek :)

dobrze jonizator ze napisales iz nie stac cie na kupno tam mieszkania ! ,,przynajmniej nie bedziemy mieli sasiada ktory jeczy ze mu wszystko drogo . Nam drogo nie przeszkadza a jak ci drogo to zmien prace bo to twoj problem ze robisz za 1200 zl.

"Aquasfera jest dla bogatych" Że co? Nieźle się uśmiałem. Błagam, nie schodźmy do tak żałosnego poziomu argumentacji.

haha ! jonizator ty sie zjonizuj chlopie ! aquasfera jest dla bogatych a nie dla zarabiajacych 1200,,, kup sobie w bloku po PGR za Gdanskiem,,,cicho i spokojnie bedziesz mial i nawet kury sobie bedziesz mogl trzymac :)

Jonizator ale przecież nie muszisz tam kupować mieszkania... nie podoba się to sobie kup w tym Twoim "falowcu w Gdańsku"... i czynsz będziesz miał niższy... tylko po co wchodisz na to forum? Tak bardzo się o nas troszczysz, choć nas nie znasz? Czy masz jakiś inny powód, żeby zamęt wprowadzać? Nawet jak czynsz będzie wyższy o stówkę to i tak bedzie niższy niż w Gdyni... ale za to będzie portier i dzięki temu bezpieczniej... a i efekt fajny... ale tak jak napisałem... nie podoba się kup sobie w falowcu...i też będziesz płącił dodatkową stówkę tylko zamiast na portiera na fundusz remontowy, bo budynek się sypie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli ktoś ma 1200 zł pensji, to wspólnotę będzie to kosztować prawie 2000 zł za etat tej osoby. W Polsce trzeba płacić składki NFZ i ZUS. Żeby działała całodobowa portiernia przez cały tydzień to trzeba mieć portierów na ponad 3,5 pełnego etatu, czyli licząc lekko koszty Wspólnoty 7000-8000 zł za miesiąc pracy takiej "portierni". W pierwszym budynku jest raptem 90 mieszkań, czyli każdy właściciel będzie obciążony co miesięcznie z tytułu samej "portierni" na prawie 90 zł,! A gdzie inne opłaty w czynszu??? No chyba że wasza "portiernia" t0 będzie atrapa i posadzicie tam jakiegoś dziadziusia na 6 godzin, od 12.00 do 18.00 w dni powszednie (ale nawet i wtedy każdy zabuli ok 30 zł miesięcznie). SEMEKO fatalnie zaprojektowało Aquasferę i wpuściło ludzi w maliny (absurdalne ceny mieszkań, rozgrzebana budowa, przekłamane wizualizacje, wysokie koszty utrzymania, przyjazne dla złodziei balkony, podmokły grunt itd.)...oj brzydko!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

"jonizator' dziekuje za info...przygotowuje sie na 8.000zł czynszu w aquasferze.... hehe...ale niektorzy maja w glowach nas....e.

Inne tematy z forum

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...